Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vendula s Martinem Vrážem se poznali na vernisáži studentů akademie výtvarných umění. Vendula plánovala dráhu umělecké malířky, ale místo toho se vdala, porodila tři děti a stala se z ní žena v domácnosti. Martin pracuje ve firmě, která se zabývá marketingem zaměřeným na hračky a hlavní sídlo má v Rusku, kam by měl jít Martin pracovat. Své práci věnuje hodně času na úkor rodiny a s Vendulou už na sebe nemají žádný čas. Když jede celá rodina za Martinovým tátou na víkend, dojde Vendule trpělivost: nechá děti s Martinem a sama jde za tchánem do hospody. Tchán ji chápe a vyprovokuje Martina k uzavření sázky, že se nedokáže sám postarat o své tři děti po dobu jednoho měsíce. Vendula tak má celý měsíc pro sebe, může odpočívat, bavit se a vrátit se k malování. Zato Martinovi nastávají těžké chvíle, neboť nemá představu o chodu domácnosti ani o tom, že dětem musí určovat pravidla... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (277)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z rádoby vtipných českých odpadů, v němž se postavy stále chovají jako naprosto nesympatičtí idioti a jejich děti jako největší rozmazlení fakani, jimž nikdo nevynadá, a my se jim máme smát. Smutné, jak je čím dál těžší u nás natočit aspoň průměrnou žánrovku bez zbytečného pitvoření. A docela by mě zajímalo, jakým způsobem jsou dneska do filmu vybíráni dětští herci, protože něco tak nesympatické a odfláknutého už jsem dlouho neviděl. Éra Tomáše Holého a spol. už je evidentně ta tam. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Ze začátku svěží film se v průběhu začíná zadýchávat, ale přesto na české poměry s přimhouřením všech očí celkem dobrá pohodovka s obstojným Taclíkem, zatraceně přitažlivou Bokovou a vynikajícím otcem Paulovičem. Martin a Venuše je film, u kterého jsem se vyloženě nenudil, umí urdžet divákovu pozornost, je však kalen rádoby cool prvky zahánějícími děj na hranu absurdnosti či prostřednictvím uřvaných neposlušných dcer ke křečovité novodobé variaci na S tebou mě baví svět. Objektivně jsem filmu jemně přidal, ale protože jsem si v něm přecejen něco dokázal najít, což není u české komedie pravidlem, ty tři mu dám. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy si asi myslíte, že jsem idiot, ale já jsem skvělej." Způsobů balení něžného pohlaví je spousta a ten Martinův dokonce zafungoval. Velká gratulace. Jenže s dětmi se svět začíná točit výrazně rychleji a to spousta jedinců, včetně mě a Martina, netušila. Takže já jsem se zhlédnutím tohoto snímku musel počkat do doby, kdy si mé ratolesti dokáží samy napsat domácí úkol, pustit počítač a někdy se i vyčůrat. A udělal jsem dobře, neboť s lehkým časovým odstupem, a částečnou ztrátou paměti, hodnotím kousky svých dětí jako roztomilé a na Martinovy pokusy nezešílet hledím s velkým pochopením. Dokonce jsem se u toho nejednou zasmál a to není tak špatné. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Typická česká komedie posledního desetiletí... no, možná že už dvacetiletí. Pokud jste ve světě filmu "noví", možná vás něco překvapí. Ale nemělo by, protože americké rodinné seriály jste museli potkat téměř na sichr. Klišé na klišé na entou, do toho občas probleskne Marek Taclík, jehož výrazivo je v některých situacích odzbrojující, ale nad tím vším se klene ukrutná neschopnost vybudovat něco jako smysluplné chování lidských bytostí. Za mě naprostá ztráta času, a to jsem tomu naštěstí nemusel věnovat plnou pozornost. Ale vlastně mi to přineslo jedno užitečné poznání: jestli se u nějakého (nejen českého) filmu dočtete, že v něm "nastane kolotoč humorných a nečekaných událostí", je to jasné varování, že máte svůj čas strávit s jiným výtvorem. I v daném žánru si můžete vybrat mnohem, mnohem lépe... 40% ()

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten důvod proč se říká, že Český filmy stojej za starou belu! ..Film bez duše, spádu, dynamičnosti a hlavně - bez jakýkoliv originality. Nevidim vlastně ani žádnej důvod proč se na Martina a Venuši kouknout. Protože je to tak strašně opakovanej příběh ze života? Super no, to je každej druhej. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (16)

  • Kristýna Lišková-Boková je ve scéně, kdy její postava nahá vchází do rybníka, zastoupena dublérkou. (janekrubes)
  • „Zajímavostí filmu určitě je, že původně jsme měli do nejmladší role obsazeného úplně jiného chlapce. Dokonce už jsme s ním natočili i několik sekvencí. Původně se mu říkalo Péťa, ale museli jsme ho přejmenovat na Erika, aby lépe reagoval…“ říká Adam Dvořák, producent a střihač filmu, a dodává: „Malý Erik se totiž neprojevoval úplně tak, jak si režisér Jiří Chlumský a filmový táta Marek Taclík představovali. Ostatně bylo mu pouhých 7 měsíců. Náhoda tomu chtěla, že se Marek Taclík během jiných pracovních povinností poznal s rok a půl starým chlapečkem, jehož si přivedl a dokonale to fungovalo. Jméno Erik už mu však zůstalo po prvním chlapečkovi. Marek mu dokonce přirostl k srdci natolik, že se i dále navštěvují. Aby si nepletl tátu filmového a opravdového, sám si vymyslel pojmenování – pro Marka Taclíka strejda-táta a pro Kristinu Bokovou teta-máma." [Zdroj: Turner] (oje)

Reklama

Reklama