Reklama

Reklama

Justin: Jak se stát rytířem

  • Španělsko Justin y la espada del valor (více)
Trailer 3

Justin je středověký chlapec z dobré rodiny a v království, kde žije, panuje zákon a pořádek. Osvícená královna zde zavedla spolu se svým kancléřem, Justinovým otcem, nekonečné množství předpisů a hlavním náboženstvím je byrokracie. Na věci, které se dříve řešily mečem a soubojem, je tu po ruce vyhláška či nařízení a rytíři byli z království vykázáni. Otec naplánoval Justinovi výnosnou kariéru právníka, ale Justin má úplně jiný sen: stát se rytířem. Vždyť jeho děda byl jedním z nejslavnějších a nejudatnějších. Rozhodne se odejít z domova a vydává se za dobrodružstvím, na jehož konci vidí brnění, meč a věčnou slávu. Potkává odvážnou a prostořekou dívku Taliu, zmateného kouzelníka a především starého šermíře a dvojici mnichů, kteří začnou Justina ve starobylém klášteře opravdu cvičit na opravdického rytíře.
Představa Justina jako chrabrého rytíře začíná být jen o malou trochu pravděpodobnější, když se objeví opravdová výzva. Do království se vrací Sir Heraclio, kdysi vyhnaný rytíř, se svou armádou a s touhou se pomstít a nasadit si korunu. A protože rytíři byli ve jménu pořádku vyhnáni, pochlapit se musí alespoň učedník...Justin. S chytrou a statečnou dívkou Taliou, která se Justinovi tak nějak asi začíná líbit, a s kouzelníkem, který umí do pěti počítat, ale dál už ne, stojí Justin před svým prvním velkým úkolem. Zachránit království. Naštěstí je tu ještě krokodýl Gustav. Ačkoliv starý krokodýl má být moudrý a rozvážný, Gustav má stejně jako Justin svůj sen: Chce být drakem. A mít na své straně draka a jeho leteckou podporu se může hodit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (72)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nečekaně hodně solidní. Animace není kdoví jaká (chytře si tvůrci pomohli statickým pozadím a bohatě to stačí), ale má svůj styl. Já byl ale hlavně nadšený z témat o toho mirkodušínovství. To je rytířkost (i když jak říká Pes Clegane, takoví rytíři nejsou) jak má být. Občas to bylo i vtipné. K dokonalosti scházelo vytěžení pár témat, která byla jen lehce zmíněna (zákony vs spravedlnost a nejednoznačnost záporáka) a vyhnutí se pár trapností. Rozhodně bych ale film doporučil každému malému děcku, ať ví, co je správné a co ne. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Animovaná verze slavné parodie Heatha Ledgera Příběh rytíře, samozřejmě s odlišnostmi, které ale stojí za to. Syn advokáta s rytířskými předky nechce na práva, ale ohánět ses mečem po vzoru děda, tvrdohlavě si jde za svým, za doprovodu různě praštěných souputníků i protihráčů - a hádejte, jestli se tím rytířem stane nebo ne. Nejlepší postava je drak, pardon, krokodýl s létající technikou. Vtipné pokoukání. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dobrý soundtrack - to je základ úspěchu každého animáku. Další osvědčenou metodou, jak pobavit, jsou dobře zpracované postavy s různými (v ideálním případě vtipnými) charaktery. Kůň je sice kopírka z "Na Vlásku", ale formát funguje. Dále tu je šílený schizofrenický čaroděj s rozdvojenou osobností a nebo třeba gay pomocník/klaun hlavního záporáka. Příběh nijak nepřekvapí, klasický nalajnovaný tisíckrát přežvýkaný, vyprávějící o outsiderovi, který se stane hrdinou. Ale stále to funguje a je jedno jestli tím hrdinou je Auto (Cars), Letadlo (Planes), Šnek (Turbo) a nebo zrzavej synáček, kterej měl jít na práva, ale chce se stát rytířem. Na 4* to není, ale na slabší 3* ano. Pobavil jsem se, animáky mám rád a klobouček dolů před Španěly, že se pustili do díla konkurenceschopného americkým animákovským velkomagnátům. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Dyť já ani nevím, co to je kočkovací průkaz. - Je mi líto, ale tvá kočka půjde do vazby." Místo rytířů zákonodárci aneb nádherná parodie na dnešní debilní politiku a zákony (v ČR je na tohle z posledních let nejlepší Bambitka) a vůbec dnešní konzumní společnost samozřejmě zaobalená do animáku pro děti, kde místo draků lítají krokodýlové, kde místo rytířství jdete na práva se svou holkou (bacha za prvé měl přítelkyni, žádné vidíš nevěstu těsně před svatbou, za druhé holky mohly jít studovat.. wau...), kde je normální jít do středověké hospody a objednat si kebab z tresčích jater, prasečí burger a hranolky, kde už existoval kamenný notebook, kde jeden z padouchů byl naprosto skvěle přiteplený se svým krokem a pohazování brky na čepce, kde se tančí moderní tanec (trochu mit o připomnělo tento taneček z Příběhu rytíře) a v neposlední řadě, kde všecky ženské měly neskutečně výrazné a kýčovité líčení... a hlavně... oční linky. Jinak ten kůň byl boží "Pusť ty osle. Vrať to ty jelito." 3-4* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvých pár minút pozorne sledujete, aký štýl snímka volí. Na jednej strane má fajn narážky a alternatívne kráľovstvo s kráľovnou, no skutočnú moc majú právnici a zákony. Ľud nie je nadšený, ale nemá veľa možností. Animácia je fajn, ale (ako čítam) 3D neohúri. Nádej na dobrodružstvo stále čaká. Rysujú sa aj zaujímaví záporáci v podobe rytierov, ale to už sa na plátne objavujú aj prvky z iných filmov. Celkom zaujímavé a myslím aj originálne nápady so stredovekými odkazmi na dnešný svet a technológie ako notebook, mobil, navigácia. Nie je to ale zase nič prevratné ani objavné. Príbeh sa drží dobre osvedčenej klasickej šablóny. Čerpanie z konkurencie sa však miestami objaví, ale našťastie ho nie je príliš veľa a film sa snaží byť samostatný. Vizuál je vyslovene pekný a farebná paleta výborne vyznieva. Súboje sú fajn, občasné zastavenie kamery poteší, dialógy chcú byť aktuálne. Len tento film má málo vlastného zaujímavého. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (2)

  • Během produkce filmu mohla všechna oddělení, která na filmu pracovala, přijít se svým názorem a promluvit si přímo s režisérem o jakémkoliv narativním nebo vizuálním aspektu filmu. (FFilipCZ)

Reklama

Reklama