Reklama

Reklama

Justin: Jak se stát rytířem

  • Španělsko Justin y la espada del valor (více)
Trailer 2

Justin je středověký chlapec z dobré rodiny a v království, kde žije, panuje zákon a pořádek. Osvícená královna zde zavedla spolu se svým kancléřem, Justinovým otcem, nekonečné množství předpisů a hlavním náboženstvím je byrokracie. Na věci, které se dříve řešily mečem a soubojem, je tu po ruce vyhláška či nařízení a rytíři byli z království vykázáni. Otec naplánoval Justinovi výnosnou kariéru právníka, ale Justin má úplně jiný sen: stát se rytířem. Vždyť jeho děda byl jedním z nejslavnějších a nejudatnějších. Rozhodne se odejít z domova a vydává se za dobrodružstvím, na jehož konci vidí brnění, meč a věčnou slávu. Potkává odvážnou a prostořekou dívku Taliu, zmateného kouzelníka a především starého šermíře a dvojici mnichů, kteří začnou Justina ve starobylém klášteře opravdu cvičit na opravdického rytíře.
Představa Justina jako chrabrého rytíře začíná být jen o malou trochu pravděpodobnější, když se objeví opravdová výzva. Do království se vrací Sir Heraclio, kdysi vyhnaný rytíř, se svou armádou a s touhou se pomstít a nasadit si korunu. A protože rytíři byli ve jménu pořádku vyhnáni, pochlapit se musí alespoň učedník...Justin. S chytrou a statečnou dívkou Taliou, která se Justinovi tak nějak asi začíná líbit, a s kouzelníkem, který umí do pěti počítat, ale dál už ne, stojí Justin před svým prvním velkým úkolem. Zachránit království. Naštěstí je tu ještě krokodýl Gustav. Ačkoliv starý krokodýl má být moudrý a rozvážný, Gustav má stejně jako Justin svůj sen: Chce být drakem. A mít na své straně draka a jeho leteckou podporu se může hodit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (72)

Figu 

všechny recenze uživatele

Další klasická pohádka minimálně jednou dvoudenně puštěná u nás v baráku... Takže to člověk tak nějako nakouká aniž by chtěl a snažil se. Občas na to zaujatě čumím, než si uvědomím, že to vlasně není puštěný kvůli fotříkovi... A možná i skrz ty moje chvilkový záseky na rytíře si to tu průměrnou známku a tři hvězdy zaslouží! 55% ()

ChloeQueen 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že šlo vyloženě o špatný počin, to v žádném případě, ale chyběla tomu taková ta pověstná animácká (čti hollywoodská) jiskra, ta velkolepost. Od příběhu jsem čekala o něco málo víc, třeba větší rozbroje mezi "hodnými" a "zlými" rytíři, z toho se dalo určitě vytěžit víc. Co si budeme povídat, 3 hvězdičky jsou i tak velmi dobrým hodnocením, za které se tento animák a jeho tvůrci rozhodně nemusí stydět. :) ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

Musí se ocenit to, že Španělé umí natočit kvalitně graficky zpracovaný animák, jenže tím to asi končí. Ono to není úplně nejhorší, jen se snaží až moc hrát na komediální stránku a to jim nejde. Jinak je to klasický animák pro děcka, nic co by vybočovalo, prostě přímí děj, který se nedá zkazit, ale už ani nepotěší. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrný animák, který sice na evropské poměry útočí s celkem sympatickou animací, jinak ale vykrádá kde se dá. Z Na vlásku si tvůrci vypůjčili celkový styl a zcela totožného (!!!) koně, z Jak vycvičit draka zase toho létajícího aligátora či co to bylo...takhle bych prostě mohl pokračovat dlouho. Nápad žádný, příběh nudný, akce k uzívání a divák starší 12-ti let se zde vlastně ani nemá u čeho pobavit. A ani ty současné caparty téma rytířů bohužel asi moc neosloví. V tomhle případě je to vlastně asi i dobře. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dobrý soundtrack - to je základ úspěchu každého animáku. Další osvědčenou metodou, jak pobavit, jsou dobře zpracované postavy s různými (v ideálním případě vtipnými) charaktery. Kůň je sice kopírka z "Na Vlásku", ale formát funguje. Dále tu je šílený schizofrenický čaroděj s rozdvojenou osobností a nebo třeba gay pomocník/klaun hlavního záporáka. Příběh nijak nepřekvapí, klasický nalajnovaný tisíckrát přežvýkaný, vyprávějící o outsiderovi, který se stane hrdinou. Ale stále to funguje a je jedno jestli tím hrdinou je Auto (Cars), Letadlo (Planes), Šnek (Turbo) a nebo zrzavej synáček, kterej měl jít na práva, ale chce se stát rytířem. Na 4* to není, ale na slabší 3* ano. Pobavil jsem se, animáky mám rád a klobouček dolů před Španěly, že se pustili do díla konkurenceschopného americkým animákovským velkomagnátům. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (2)

  • Během produkce filmu mohla všechna oddělení, která na filmu pracovala, přijít se svým názorem a promluvit si přímo s režisérem o jakémkoliv narativním nebo vizuálním aspektu filmu. (FFilipCZ)

Reklama

Reklama