Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojenský atašé na francúzskom veľvyslanectve v Poľsku sa stáva svedkom zrady, intríg a podvodov v diplomatických salónoch i úzkych uličkách Varšavy.  Dvojdielna historická dramatická miniséria Spies of Warsaw (Špióni z Varšavy) je založená na uznávanom románe Alana Fursta, ktorý je adaptovaný pod vedením scenáristov ocenených cenou Emmy Dicka Clementa a Iana La Frenaisa. V hlavných úlohách napínavého špiónskeho príbehu odohrávajúceho sa v Poľsku, Paríži, Londýne a Berlíne krátko pred vypuknutím Druhej svetovej vojny sa objavia hviezdy seriálu Doctor Who David Tennant a Janet Montgomery.
Dej minisérie sa sústredí na francúzske a nemecké tajné služby, ktoré proti sebe v špionážnej aréne vedú boj na život a na smrť v čase, kedy armády na bojisko ešte ani nevstúpili. Plukovník Jean-Francois Mercier (David Tennant) je vyznamenaný hrdina Prvej svetovej vojny, ktorý pôsobí na francpzskej ambasáde, no zapletie sa do osídiel lží a podvodov. Medzitým sa stihne zapliesť s vášnivou Annou (Janet Montgomery), právničkou z Paríža, ktorá je v službách Spoločnosti národov. Ich zložitá ľúbostná aféra sa ďalej prehĺbi, keď nemecké tanky vyrazia skrz Čierny les smerom na Poľsko.
Spies of Warsaw je zmesou inteligentného príbehu vychádzajúceho zo skutočných historických udalostí a realistických, presvedčivých postáv. V ďalších úlohách sa objavia Anton Lesser ako Doktor Lapp, Richard Lintern ako plukovník Lessard, Nicholas Blane ako Otec Heininger, Julian Harries ako Duff Cooper a ďalší. (Incantator)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (16)

minima 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatné špionážní drama. Akce tam sice moc není, každá je tak trochu odbytá, ale mně osobně to vůbec nevadí. Bavily mě konverzace mezi postavami, jejich vzájemné vztahy. Výborná atmosféra doladěná místy hypnotizující hudební vložkou jen přidávala na kvalitách. Forma dvou 90minutových dílů mi taky sedla délkou, stejně tak jako herecké výkony všech zůčastněných. Jazykové rozložení (němčina a "čeština" v originále, francouzština a polština [?] po anglicku) sice působí mírně prapodivně, na druhou stranu je to ale pochopitelné. Subjektivních 9/10, ale nějak nemůžu tu 5. hvězdičku dodat... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

První, co se mi na tom vůbec nelíbilo, tak že se tam všude mluvilo anglicky. Sem tam Němec mluvil německy a když se tam objevila čeština, byla to anglická čeština, takže to si klidně mohli odpustit (a další drobné chybky jako Opava ulice atd. nezmiňuju). Jinak to ale byl docela poutavej špionážní uvěřitelnej film. Sice mi to přišlo, že několik různejch scén se točilo na jedné a té samé ulici, ale kudrnáč David Tennant byl dostatečnou odměnou za tyhle nedostatky. Je to prostě sympaťák a Janet Montgomery taky kočka jak krásná kočka. Horší to bylo s ženskejma, ktery byly hnusny, ale myslely si o sobě, že jsou atraktivní. No, nebyly. Tuhle minisérii stačilo vidět jednou, podruhy už by mě to nebavilo. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát plný počet, byť by si to herci zasloužili, ale scénář místy hodně skřípal. Román jsem nečetla, takže nemůžu zatím posoudit, zda je na vině původní předloha, nebo rychle spíchnuté scenario, ale občas jsem měla pocit, že se nudím, a to by se mi u britských minisérií stávat nemělo. Jinak ovšem výborné, atmosféra místy pěkně děsivá, chemie mezi hlavními představiteli... chemická :)). ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Povedený špionážní drama převedený do filmu těsně před 2 .sv. válkou. Intriky, podrazy, lež, lásky, špionský techtemechtle - tohle můžu. SIce Tinker Tailor Soldier S. to zdaleka nemá, ale vyobrazení Polska, Francie a snad nejvíc se mi líbilo chvilkové Československo. Jen začátek je docela pomalý, kde koho by to asi odradilo, ale později - hlavně druhý díl je našláplej. 8/10 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Minisérie Spies of Warsaw má hodně zajímavý námět a příběh, díky čemuž možná stojí za shlédnutí. Oba díly dokonce i dobře vypadají, mají neodfláknutou produkci, výpravu, kostýmy, ze které by se nemusel stydět ani regulérní film. Jenomže až na pár momentů se režisérovi nepodařilo mě vtáhnout do děje, nebo se zajímat o osudy jednotlivých postav. Celý projekt mi přišel tak nějak plochý a bez ducha, jako jsou například podobné filmy české televize. Herecké výkony jsou dosti nevyrovnané. Hlavní role je sice obsazená dobře, ale projev Davida Tennanta působí v množství nevyrovnaných výkonů rozpačitě. BBC má svůj standard mnohem výš. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama