Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmaři Simonovi bylo čtyřicet a jeho filmy za moc nestojí. Prohrál sázku a musí si oholit hlavu. Na temeni si objeví podivnou bouli. Myslí si, že je s ním konec, povolá tedy celou svou rodinu, přátele, herce, a v rodinném domě v Lilas a začne neprodleně natáčet svou nejlepší komedii. (Festival francouzského filmu)

Recenze (2)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na francouzským filmovým festivalu se mně líbí, že obyčejnej divák, který si koupí lupen na obyčejnou projekci má možnost osobně poznat tvůrce filmu. Stalo se mně to před lety s filmem Svědek a včera zase. Pan režisér a současně herec v hlavní roli působil velmi sympaticky a zábavně. Škoda, že nezůstal do konce projekce, hrozně rád bych se ho zeptal na jeho vztah s kameramanem filmu (otázka v kontextu s filmem :) ). Samotnýmu filmu nezle upřít originální pojetí, je to film o tom jak vznikal tento film, zdůrazňuju slovo FILM nikoli žádný dokument typu filmu o filmu. Zábavnost to v sobě taky má, třeba volání na babičku před paneláky. Nicméně jako celek působí film místy zmatečně. Byť musím uznat, že na tomhle bijáku je asi fakt zajímavej ten nápad, protože ve filmu se objeví režisérova rodina (děti, žena, rodiče) a současně i francouzská herecká esa, známější asi spíš ve Francii, pro mě hlavně Juile Gayet (její postelová scéna mě rozesmála taky velmi solidně), do jejíž nádherných očí bych fakt neměl problém se zamilovat. Vlastně ten film je místy vysloveně pro francouzské publikum. Kolik z Vás zná třeba jméno Gad Elmanah ? A to je taky možná důvod proč film nevyznívá ještě humorněji. ()

Agoran 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický a chytrý snímek s bizarními situacemi vycházejícími z námětu. A: "Máte ženu?" B: "Proč se ptáte?" A: "No... Já to mám ve scénáři." B: "To já také." (Festival francouzského filmu) ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama