Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Nikol10 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí celé série musím změnit hodnocení. Nejdřív byl seriál na jednu hvězdičku,možná se blížil až odpadu,ale po předposledním a posledním díle musím dát alespoň jednu hvězdičku navíc. Meyers je charismatický,sexy upír, který drží celý seriál tak nějak nad hladinou. Zbytek postav je mi ukrutně nesympatických, až na Minu, ta mi přijde celkem dobře zvolená, hezký vzhled, takový nevinný kukuč. Ale její postava je mdlá a nijaká, nezaujme. Představitelka Lady Jayne,tak ta vypadá jak ježibaba, strašně nesympatická, ošklivá osoba, horší už vybrat nemohli. Celkově pro mně seriál postrádá základ pro všechny horory a to je atmosféru. Tam jí totiž nenajdete, takový ten krásně ponurý děj,u kterého se hezky bojíte a děsíte další scény. Zde se to nestane snad ani jednou. Vůbec celé uchopení nového Draculy se mi zdálo nešťastné. On a Van Helsing jakýsi vynálezci. Přišlo mi to někdy spíše jako dobrodružné, než jako hororové. No ani se nedivím,že seriál zrušili po první sézoně. Dávám takových 40 %. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Skvělý příklad toho, jak se během série zlepšovat. První díly byly jen lepší průměr, ale šla kvalita s každým dílem nahoru. Pochválit musím rovněž výběr herců. Meyersovi role podle mě sedí víc než Jindřich VIII. Skvělý jsou rovněž Thomas Kretschmann a Nonzo Anozie je geniální. Doufám, že po výborném finále bude i druhá série. 80% ()

Reklama

Deftie 

všechny recenze uživatele

Čo k tomu. Po prvej epizóde som myslela, že to zabalím, ale stále tam bolo ešte to možno. Myslím, že tie ďalšie diely boli omnoho vydarenejšie a začínam si nachádzať cestu aj ku postavám (aj keď netuším, či je to zvyk, alebo sú tie postavy ozaj vcelku ľúbivé). Avšak nič mi nelezie tak na nervy ako ,,láska" Draculu k Mine. Ako viem, čítala som knihu (aspoň päťkrát), ale Dracula by mal byť v prvom rade beštia, či? Proste mi vzťahy k nemu nesedia, poriadny záporák by mal byť citovo mŕtvy... Ako Dexter (aspoň v prvých sezónach). Uvidíme, uvidíme... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Seriál sa mi páčil. Lenže je to len klasický upírsky príbeh priživujúci sa na Stokerovom románe (resp. je to len báchorka, čo bolo pred tým, než Helsing začal loviť Draculu). Ja osobne mám radšej Nosferatovskú démonickú polohu slávneho upíra než emotívnu Coppolovskú. Dracula v podaní Jonathana Rhysa Meyersa je niekde medzitým, čiže ani riadny záporák ani dostatočne zaujímavý hrdina. Aj preto boli potrebné vedľajšie postavy, ktoré sú zaujímavejšie ako hlavný antihrdina. Téma elektriny je dosť nevyužitá - to mohol byť ten správny prvok, ktorý by z tohto seriálu spravil niečo originálne. Na prípadnú druhú sériu sú karty namiešané dobre... ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nápad udělat seriál o Draculovi mi přišla natolik zajímavá, že jsem to hned zařadila do to-watch listu. Když jsem pak zjistila, že to utnuli v první řadě, tak mě to moc nepřesvědčilo, ale nakonec jsem si to stejně pustila a můžu teda říct, že se opravdu nedivím, že to přestali vysílat. Opravdu nuda, doslova jsem se dokopávala, k tomu, abych to dosledovala. Je fakt, že od půlky se to pak rozjelo, ale stejně. Přišlo mi to hrozně chaotické a upřímně jsem se vůbec nevyznala v těch jménech a ty hlavní vedoucí Order of Dragon mi přišli, že vypadali všichni stejně. Navíc Jonathan Rhys Meyers je možná jako Dracula hodně charismatický, ale já si nemůžu pomoct, mě na něm prostě něco vadí a jako herce ho zrovna nevyhledávám, ale ani nemluvím o tom, jak mi pila krev představitelka Lady Janey, opravdu snad nemohli vybrat nesympatičtější herečku. 2* ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • Rád draka, niekedy označovaný aj ako Uhorský rytiersky dračí rád (Ordo equestris Draconis Hungariae), skutočné existoval. Založil ho uhorský kráľ Žigmund Luxemburský 12. decembra 1408. Po jeho smrti stratil na vážnosti. Za úlohu mal chrániť kresťanskú Európu proti Turkom alebo proti náboženským povstaniam. Nikdy sa nedostal na územie Britských ostrovov, jeho pôsobisko bolo Uhorsko a jeho okolité krajiny. (vavrinec)
  • Rád Draka, proti ktorému vystupuje Dracula v seriáli, je vytvorený podľa skutočného rádu Draka s tým rozdielom, že reálna historická osobnosť Vlad III. Dracula bol v skutočnosti členom tohto rádu. (mackyns)
  • Iniciály hlavnej postavy Alexandera Graysona (Jonathan Rhys Meyers) sú AG. Táto dvojica znakov sa používa pre chemické označenie striebra, ktoré je pre upírov nebezpečné. (mackyns)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama