Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (120)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Má to atmosféru, charismatického Jonathana Rhyse Meyerse v titulní roli a navrch Thomase Kretschmanna jako Van Helsinga. Tahle verze doznala hodně velkých změn oproti předloze, což ale nemusí být na škodu, přece jen už je to notoricky známý příběh, takže nějaké to ozvláštnění může být ku prospěchu. Nezbývá než to brát s rezervou a nechat se bavit. Pilot - 70% V dalších dílech se toho sice hodně dělo, ale zejména ke konci řady už se žel seriál topil ve vodách klišé a nic překvapivého nenabídl. 1. série - 60% / Poznámka: Seriál byl po první řadě zrušen. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

10/10 To jste měli říct hned, že Lucy je zamilovaná do Miny. Ale taky, že je to wild wild victorian west. Už dlouho jsem se tak nebabrala s takhle krátkým seriálem, ale přeci jenom to byla poslední verze Stokerovského mýtu a lesbická Lucy slibovala velmi fajnové zápletky. takže jsem tomu chtěla dát šanci za každou cenu. Nicméně konec dobrý, celá kohorta hlavních postav byla povražděna, takže ač by mohla být virtuální druhá série minimálně atraktivní v linii "lesbická upírská Lucy se mstí na Draculovi a Míně", ale všechno ostatní by se muselo vymyslet znovu od nuly a nějaký trapný zahořklý Jonathan by to rozhodně neutáhl. Takže celkově to byla velmi zajímavá zkušenost, ale netruchlím. A sám Dracula už má nyní novou oblíbenou tvář, v nejnovějším filmu je jím Luke Evans. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Tak takhle opravdu ne-e. Další zbytečné zpracování legendárního krvesaje, v němž se vydává za Američana sídlícího v Londýně? Ne, tato verze stokrát viděného vás opravdu ze židle nezvedne. Atmosféra nulová, dialogy tahají za uši, postavy nezajímavé a potenciál do budoucna prakticky nulový. Jonathan Rhys Meyers také není tak charismatický, jak bych očekával a Thomas Krestschmann alá Van Helsing mě jako jediné lákadlo k dalším dílů bohužel nenaláká. Tohoto hraběte můžete v klidu zapíchnout kůlem hned po první díle. 40% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Už jen po testovacím pilotu mi zcela uniká účel vzniku téhle teenagerovské ptákoviny, která opět jasně dokazuje, jak je na tom NBC vlastně hrozně moc špatně. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nápad udělat seriál o Draculovi mi přišla natolik zajímavá, že jsem to hned zařadila do to-watch listu. Když jsem pak zjistila, že to utnuli v první řadě, tak mě to moc nepřesvědčilo, ale nakonec jsem si to stejně pustila a můžu teda říct, že se opravdu nedivím, že to přestali vysílat. Opravdu nuda, doslova jsem se dokopávala, k tomu, abych to dosledovala. Je fakt, že od půlky se to pak rozjelo, ale stejně. Přišlo mi to hrozně chaotické a upřímně jsem se vůbec nevyznala v těch jménech a ty hlavní vedoucí Order of Dragon mi přišli, že vypadali všichni stejně. Navíc Jonathan Rhys Meyers je možná jako Dracula hodně charismatický, ale já si nemůžu pomoct, mě na něm prostě něco vadí a jako herce ho zrovna nevyhledávám, ale ani nemluvím o tom, jak mi pila krev představitelka Lady Janey, opravdu snad nemohli vybrat nesympatičtější herečku. 2* ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi dokonale sedlo. Dobová a hororová atmosféra, výprava, kostýmy, herci, příběh. Jonathan Rhys Meyers ve své roli naprostá špička. Dlouho jsem se u seriálu takhle nebavil a nezhltnul ho jedním douškem. Veliká škoda, že bylo natáčení zastaveno. Kdyby to tvůrci věděli dopředu, mohla z toho být moc pěkná desetidílná minisérie bez otevřeného konce. Ale i přesto není konec zase tak otevřený, aby to diváka vyloženě štvalo. Spíš bych si klidně střihnul ještě pár dílů. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Novodobý Drákula v podání Jonathana Rhys Meyerse je tu. Děj se odehrává na konci 19. století v Londýně. Van Helsing ho po 400 letech probouzí ze záhrobí a společně se mstí řádu Draka, který z něj udělal upíra. Van Helsingovi zase zabil rodinu. Meyers se pro tu roli celkem hodí. Van Helsing není žádný bouchač, ale pouhý vědec. Černý Renfield mi tam moc nesedí. Kromě zničení řádu se Drákula snaží získat svou znovuzrozenou lásku Ilonu. Ale řád neničí pouze fyzicky, ale i ekonomicky. On jako Alexander Grayson vlastní geomagnetickou společnost a skrze jí ničí řád Draka, který profituje z fosilních paliv. A aby se dostal ke své lásce Mině, najímá si do služeb jejího snoubence Jonathana Harkera. Finále je vskutku perfektní :) Ale konec je trochu otevřený. Seriál byl bohužel ukončen... "Proč Graysona nikdy nevidíme přes den?..." ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Seriál sa mi páčil. Lenže je to len klasický upírsky príbeh priživujúci sa na Stokerovom románe (resp. je to len báchorka, čo bolo pred tým, než Helsing začal loviť Draculu). Ja osobne mám radšej Nosferatovskú démonickú polohu slávneho upíra než emotívnu Coppolovskú. Dracula v podaní Jonathana Rhysa Meyersa je niekde medzitým, čiže ani riadny záporák ani dostatočne zaujímavý hrdina. Aj preto boli potrebné vedľajšie postavy, ktoré sú zaujímavejšie ako hlavný antihrdina. Téma elektriny je dosť nevyužitá - to mohol byť ten správny prvok, ktorý by z tohto seriálu spravil niečo originálne. Na prípadnú druhú sériu sú karty namiešané dobre... ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Dracula vědátorem, Renfield černochem, Carfax milionovým sídlem a souboj alá Matrix jako "třešnička" na dortu... Bereme-li Draculu jako samostatný seriál, který nechce mít nic společného s mistrovským románem Brama Stokera, poté budiž tři hvězdičky, avšak nebylo by lepší začít od píky, než se přiživovat na původním díle? Bonusový bod za vynikající hudbu Trevora Morrise. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dracula dumá, kterak se za pomoci van Helsinga dostat na sluneční světlo, prostřednictvím Renfielda kupuje nemovitosti, myslí si na Minu a v pátách je mu jakási organizace, co si říká Řád. Stoker zůstal částečně zachován, ale jinak je seriál pojmut celkem svěže a inovativně. Všemocná tajná organizace, se kterou se setkáváme napříč žánry, mi tady nepřijde tak nesmyslná, jak by se mohlo na první pohled zdát. Spíš naopak. Ani mi nevadí Dracula coby světák 19.století či černý a nijak šílený Renfield. Tak nějak tu zatím všechno sedí tak, jak má. Hodně dělá i solidní obsazení, přičemž Meyers jako Dracula byl kauf. Snad si seriál tuhle úroveň udrží. 80%. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Skvělý příklad toho, jak se během série zlepšovat. První díly byly jen lepší průměr, ale šla kvalita s každým dílem nahoru. Pochválit musím rovněž výběr herců. Meyersovi role podle mě sedí víc než Jindřich VIII. Skvělý jsou rovněž Thomas Kretschmann a Nonzo Anozie je geniální. Doufám, že po výborném finále bude i druhá série. 80% ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Dracula se chce pomstít členům tajemného řádu, který ho před 500 lety zabil, tím, že svojí energií získanou z geomagnetického pole zlikviduje jejich byznys s ropou. A k tomu pár lidí zabije, zakousne, posvačí a vobtáhne (to poslední ne ze msty, ale protože se mu chce, a týká se to žen). Díky povedenýmu castingu a Rhys Meyersovi to není nakonec taková blbost, jako by se mohlo zdát, ale tohle drama z viktoriánské Anglie není moje krevní skupina. 70%. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Áno, upíri sú momentálne u teenagerov v kurze a tak to evidentne chceli využiť aj tvorcovia tohto seriálu a priniesli príbeh toho najslávnejšieho z upírov, v spracovaní práve pre toto publikum. Aj keď spájať tento seriál s knihou Brama Stokera je dosť nemiestne, keďže okrem mien niekoľkých postáv nemajú vôbec nič spoločné. Už len vidieť slávneho upíra ako mladého elegantného amerického vynálezcu je pre fanúšikov predlohy na smiech. Nič proti Rhys Meyersovi, jeho ksicht je pre rolu upíra ako stvorený, ale fakt len do filmov pre teenagerov. Vôbec som nepochopil, čo viedlo tvorcov tohto seriálu k tomu, aby mu dali názov Dracula, veď stačilo pomenovať postavy inak a mohol z toho byť slušný upírsky seriál z viktoriánskeho Anglicka. Výprava a kostýmy sú na seriál viac než slušné a nebyť tých trápnych dialógov, tak to mohlo byť nadpriemerné dielko. Žiaľ, teraz to beriem len ako priživovanie sa a prznenie klasiky. ()

Pegas1632 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí první série toto dílo považuji za průměrný počin - neurazí, nenadchne. Každopádně velice příjemná změna, kdy upír není pouze romantickým hrdinou :) Tak seriál byl zrušen a další sezony se ani nedočkáme. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pro mě je seriál příjemným překvapením. Drákula v je Meyersově podání určitě skvělý a není tak přiblble metrosexuální jako chlapečci z Upířích deníků. Že je tady v podání vynálezce? No a? V příběhu to pěkně sedí a když to člověk nebude brát jako něco, co by mělo kopírovat knižní předlohu, tak se bude určitě bavit. I další postavy jsou dobře zahrané a každý si zde najde nějakou oblíbenou. Další plus je podle mě doba, ve který je seriál zasazenej. Výprava je parádní a má to pěknou atmosféru. Ačkovil je to seriál, je zde i spousta akčnějších a hodně krvavých pasáží, které jsou pěkně udělané a nevypadají lacině. To vše dopkresluje pěkně vyvážená hudba. Co možná hodně lidí odradí, je pomalejší začátek seriálu, který se ale po pár dílech mění v chytlavou podívanou a já jsem se těšil na každý nový díl. Finále pak nabídne hodně vygradovanej nářez, kterej jsem ani nečekal. Doudám, že bude i druhá série. 1. série 90% :) ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Další zpracování drákuly mi ani po jednom až dvěma dílům neukázal nic pro co by to stálo sledovat dál.Průměr.Za mě celkově 60% a tři hvězdy. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mě naštvalo, že vizuální vychytávky jsou ve velké míře okopírované z Coppolovy verze z 90. Ale budiž, to by se dalo brát jako pocta "klasice". Kromě charismatické Míny a snažícího se Rhys Meyerse v roli poněkud mdlého úpířího hraběte, musím bohužel konstatovat, že je to nuda. ()

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama