Reklama

Reklama

MasterChef

(pořad)

Obsahy(1)

Najväčšia svetová kuchárska šou MasterChef prvýkrát vstupuje na Slovensko a do Česka! Vášeň pre jedlo, odvaha, talent a odhodlanie zmeniť svoj život – to sú základné vlastnosti tých najlepších slovenských a českých amatérskych kuchárov, ktorí budú týždne pod dozorom odborníkov z oblasti gastronómie bojovať o titul MasterChef. Fenomenálnu kulinársku show moderuje známa modelka a milovníčka varenia Daniela Peštová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (281)

Gemini 

všechny recenze uživatele

No nevím, mám z celého tohohle česko-slovenského pojetí reality show ne-profesionálních kuchařů dost rozpačité dojmy. Daniela Peštová ať si je desetkrát "milovníčkou varenia", režie z ní udělala mluvící věšák na předěly a uvítací řeči. Trojice porotců je pro změnu až do posledních dílů naprosto k smíchu s těmi svými napevno nastřelenými výrazy "no ty vole, tak já teda ten tvůj hnus jako pozřu, ale varuju tě..." (což s postupem času čím dál více střídají s "no ty vole, to je naprosto profesionální epes rádes kus žvance" úsměvy ála měsíček na hnoji), a každých patnáct sekund ukazované explodující logo pořadu je už jen takovou tečkou na závěr, která dává vzpomenout na nejhustější časy Železné vlády nad TV Nova (kdy když se řeklo, že Zajíc ZaZa je kchůl, a proto ho budeme ukazovat úplně všude, tak prostě byl kchůl, a ne zhulenecká fantazie čtrnáctiletého streetartisty). Jakkoliv chovám respekt k více či méně úlisným soutěžícím, respektive jejich kuchařskému umění, koncept "navaříme tisíce jídel z ingrediencí, o kterých jste v životě neslyšeli", kdy se o samotném vaření zas tak moc nedozvíte, mi prostě neseděl. Ale co je mi největší záhadou, to je délka jednotlivých dílů. Originál trvá standardních padesát minut (jistě, s reklamami v origoš americké frekvenci by to byla hodina a půl), ale "naše" verze zabere bez reklam něco pod dvě hodiny. A výsledek je přitom takový, že se hodně žvaní a pak při samotném vaření hodně hodně hodně stříhá, aby se pak zase mohlo žvanit, é, pardon, hodnotit a obhajovat (kdy se konečně dozvíte, proč je to jídlo takové a ne onaké). Podle mě prostě těžce nezvládnutý pořad, někdejší podstatně kratší a podstatně míň namachrované Na Nože mi vyhovovalo víc. Dávám neutrálních padesát procent, protože pár večerů jsem u toho strávil (byť se nejednalo o hlavní náplň těch večerů:)), a netrpěl jsem... moc;) 50% ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno špatně. Gradace klání nikde, test-skill nikde, zajímavost soutěžících a s nimi divácké emoce nikde, a hlavně a především, arogantní trojice porotců stylizující se do rolí polobohů, kterým někdo zapomněl vysvětlit, že nekompromisní ostrovní ranař je jen jeden, a že nucená česká kopie, která inovaci vede směrem k voyeurské reality show, než-li kuchařské show, to prostě zabije tím nejhorším možným způsobem. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

O vaření to není. O jídle to není. O nadšených kuchtících plnící si sny to není. O zábavě to už tuplem není. Tak o čem tamhle seriálová reklama na Billu, která má mylný dojem, že dramatičnost se navodí čistě jen použitím hudebního podkresu à la Zimmer, vlastně je? Bohužel jen a pouze o rádoby drsném macho triu, které svou špatně předstíranou nekompromisností aspiruje na titul "šašc... ehm, ubožáci roku". To je od Ramsayeho, Bastianiche i Elliota na žalobu, jestliže tihle pánové mají být jakože oni. Jestli vůbec něco vzbuzují, tak rozhodně ne strach či respekt, ale výsměch a vlastně i lítost nad tím, že si své (dle jejich chování evidentně nemalé) komplexy řeší v hlavním vysílacím čase. ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně trapní porotci, kteří pravděpodobně do zblbnutí čuměli na originální verzi MasterChefa s Kondomem a pak se ho snažili co nejlépe zahrát v této sračce od Novy. Na tomto pořadu překvapivě nejsou nejtrapnější kuchaři s jejich sračkovitými žrádly, které přišli ukázat do televize, ale právě ti tři kašpaři jejichž pokusy o drsnost a přísnost působí tak směšným dojmem, že se celý pořad stává nekoukatelným. Pokud totiž tři no name idioti nabudou dojmu, že celý pořad je vlastně jenom o nich a ne o těch lidech a jejich receptech, stojí pořad většinou za hovno, pokud nejste Gordon Ramsay ale nějaký šašek, který ho kopíruje. Začněte dělat pořady s automechaniky, tento trend, že snad každý debil s vařečkou v této zemi má vlastní pořad, je nesnesitelný! 10% ()

Djoker

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to nebude terno. Tak brzké spláchnutí jsem ale rozhodně v plánu neměl. První problém mám s porotci. Už po pár drsných pózách mi z nich bylo na blití. Hra na Polhreicha se jim hodně vymkla z rukou a narozdíl od velkého Šéfa sklouzli k ponižování a povyšování se nad (amatérské!) soutěžící. Narážky na zaměstnání, věk nebo dobové zařazení kuchyně byly nechutné a házení talířů na zem naprosto stupidní. Mimochodem i to mělo trumfnout Polhreicha, ale ten, pokud si dobře pamatuji, alespoň ochutnal, a až pak vyhodil obsah do rybníka. 1:0 pro Šéfa. Ten byl navíc s tímto formátem soutěže první u nás, když před dvěma lety rozjel pořad Na nože!, i když se inspiroval právě zahraničním MasterChefem. Práce s nožem je jedním příkladem za všechny. 2:0 pro Šéfa. Kromě dalších úletů jako trapné snahy o nastoletí dusné atmosféry epickou hudbou, pokusů o umělecké záběry a teplých úsměvů porotců, kterými pravidelně prokládají své drsné proslovy tu jsou soutěžící, kteří by klidně mohli vyvážit všechny zápory, jenže těžko jim začnete fandit, když vás od první minuty emocionálně vydírají a navíc tu největší kočku stáhne její starej ze soutěže. Pochcat! ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Ono to vypadá jinak, když je tváří pořadu majitel několika michelinských hvězd (13) a vůbec hvězda světového formátu Gordon Ramsay a z milionů uchazečů se pečlivým castingem vybere několik potencionálně zajímavých soutěžících. Z toho vše lze ukuchtit zajímavý pořad. O to víc jsem byl zvědav, co za kejdu uklohní profláknutá TV, která zatím dokonila, co mohla. O to víc, že se jedná o pořad takového prestižního formátu jako je právě MasterChef. Bohužel, posralo se, co se posrat dalo. Namazaným dolů. Bylo mi až stydno, jak moc provinční to bylo. To, co ve světovém MasterChefovi odkrývali a hledali postupně, TV Noha nasolila hnedle. Kombinace všech archetypů (gay, hrdopíšek, komik, poctivec, matka a syn, ubulenka, patlal, snaživý kretén, naivní ksindl a další) se sejde hned v jedné řadě a to pod taktovkou tří podivínů, kteří když studovali originál a učili se "odbornosti", bohužel opsali jen jednoho z nich a to právě hned Gordona Ramsaye. Ovšem pozor, občas probleskne afekt tu opsaný od Joe Bastianiche, tu od Grahama Elliota. Tím to má být zřejmě pestré. To se na to ale nedá koukat. Na tři trapné Ramseyho kopie, přičemž jedna ještě navíc soutěžící vypískává fistulí, opravdu ne! Chybí tam určitá aviváž. Koneckonců, když už jsme u toho chybění, postrádal jsem i tu nervy drásající atmosféru z originálu. Nevím, TV Noha to nějak nohácky rozmělnila a tradičně z toho udělala blbost pro blbce. ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Ahoyte, to som zase Ja. Rodičia ma nechali osamotenú a odbehli niekam , no už sú mesiac pá. Zabudli ale navariť. Kuchárske knihy sa Mi rozpadli v rukách a týždeň som musela plašiť mole / mole Mňa. Povedala som si" od čoho je TV ? ".So šťastím, ktoré Ma nedokáže opustiť, som trafila túto trefnú trefku. Z porotcov Ma prešiel hlad. Ten blond štek českej výroby s hlasom , akoby mal silný piercing ( kladka, reťaz z Yamahy , koleso z Hummera ),ten toho nakecá, až zabúdam na hlad. Relácia si Mi veľmi páči aj keď som hladná ako divááák.A je fayn že už viem ako naložiť s jedlom ak Mi rozbije predposledný chuťový pohárik. Mám však malý kôš. A teraz hádaj, kto je tam najväčší čávo - predsa ten bezpohlavný slováčisko, ako z podTATIER. Ide z neho strach a keď ho zbadala Moja Border kólia musela som jej dať prášky.Som fascinovaná kde tie figurínky berú ( aj ujo Habera prispel svojou prepotrebnou polovičkou ). Snáď niečo ukuchtím, kým sa naši vrátia, potom im nenápadne pustím US formát, alebo nejaký Gorefest. Snáď sa to celé zmení. Vlastne ani nemyslím, tu vysoko v horách máme len bylinky ( aj liećivé ) ale ani tie by nepomohli porote , ako ani programovému riaditeľovi a najsledovanejšej televízii už vôbec. Čo už, v upútavke horia pikantné ohne, aspoň sa zohrejem, kým sa vrátia rodičia. Majte sa, ešte sa ozvem, či xcete alebo ee. ()

akisha odpad!

všechny recenze uživatele

Viděla jsem jeden díl a byla to jedna z největších hovadin, co za dlouhou dobu zabloudila na TV. Všechna ta ultra trapná dramatická hudba a serious faces porotců a debilní hlášky, jako kdyby snad všichni zápasili v Coloseu o život, ale omyl, oni tam JENOM VAŘÍ, proboha. Jde úplně o hovno. Strašná debilovina, urážka mozku a tak všelijak podobně. Nehledě na to, jak většina bab si ani ty vlasy do culíku nedá, člověk úplně vidí, jak jim padají do jídla. Netuším, jestli je UK originál lepší a ani to nechci vědět, ale tohle, to je teda děs! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi se vzácně shodneme všichni. Tak nesympatickou, necharismatickou a nepřirozenou trojici porotců si snad štáb nemohl přát ani v tom nejhorším snu. Formát kulinářské show s úctyhodnou stopáží není tak úplně zlý, ale ta nabubřelá velkolepost si jen neumně pohrává s trpělivostí diváka. Daniela Peštová nemoderuje, jen zoufale a zbytečně komentuje to, co všichni okolo vidí. Pár momentů to přeci jen má, přesto ponižování (házení talířů o zem) a povyšování se nad (nutno podotknout amatérské) soutěžící je ubohé, a hlavně naprosto zbytečné!! Pohlreich na Hrad!! ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Toto má byť tá svetová, kulinárska show? Toto?! Ach, bože môj to snáď nie. Akýsi traja arogantní somári sa tam hrajú na kuchárskych polobohov a svojimi sprostými rečami urážajú súťažiacich, ktorí sa do tejto pochybnej relácie prihlásili. Trio trotlov, čo usadlo do poroty, mi je tak protivné, že by som im najradšej tie ich hnusné ksichty vymáčal v tých gebuzinách, čo im tam servírujú. No a vrcholom tejto televíznej tragédie je nemožná Daniela Peštová. Nie len, že to jej moderovanie nestojí ani za drevý groš, ale som presvedčený aj o tom, že tejto prestárnutej ťave by prihorel aj čas. A že vraj modelka a milovníčka varenia. Ha, to určite! Odpad! ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Oči pro pláč se srovnáním s originálem. Soutěžící a moderátoři zrovna nepůsobí pro větší ambice pořadu, ale úplný odpad bych nedával, po vidění jednoho dílů možná ano. / Viděné epizody cca *4.díly / ( Hodnocení: 1/10 ) ()

HOCKEYKA

všechny recenze uživatele

Je to presne taká blamáž,ako som predpokladala.U nás takmer všetky projekty prebraté zo zahraničných televízií skončia fiaskom,jednoducho na to nemáme tých správnych ľudí.Všetko,čo sa u nás s veľkou pompou dostane na obrazovky dopadne ako trapas,na ktorom by sa škodoradostne rehotali aj v Azerbajdžane.Sme fakt na smiech a ani zďaleka sme ešte nedozreli na západ,ktorému sa tak zúfalo snažíme vyrovnať.Tieto relácie sú toho jasným dôkazom.Možno by bolo dobré staviť na kreativitu a vymyslieť vlastný projekt,aspoň by nebolo s čím porovnávať. ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad zprzněný třemi šašky hrajícími si na Pohlreicha. Ačkoli jsou to šéfkuchaři, před kamerou se z nich stali babráci. Slečna blondýnka byla v celém pořadu úplně zbytečná a k smíchu. 2 hvězdy za to, že jsem se na to vydržel dívat. ()

A_FISH odpad!

všechny recenze uživatele

První díl není ještě u konce a nejčastěji použité slovo v komentářích je kokot/i... výstižné! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Porota byla naprosto otřesná, možná jen ten slovák "ušel". Každopádně si všichni hráli na mistry světa ve vaření a ten jak ho vykastrovali, tak ten nejvíc. Jinak na pořad jsem občas juknul, protože mě zajímalo jak vaří soutěžící. Jo a nejhorší ze všech, byť Haberu mám rád, byla Daniela Peštová....co ta tam sakra dělala? ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

tři buznamejkři namachrovaný až do nebe mě neuvěřitelně serou. na druhou stranu je fakt hustý co všechno člověk musí umět, co poznat a co vytvořit. často maj nechutný kreace na talířích, ale aspon se z toho člověk i něco naučí. dala bych tomu tři hvězdy, ale opravbdu si myslí, že u mě pochodí vraždou v posledním díle? přepínám, otírám slzu a posílám celý pořad do pekel ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Od kamery ve stylu Zastav a nepřežiješ, hudby epické jak z Hvězdných válek, přes pózy lacinější než na zahradě vypěstovaný šnytlík, výrazy a kecy drsné tak, že extrémní bondage je proti tomu Počasíčko, až po plýtvání jídlem pro načančané prdy o průměru tři centimetry, je tohle jeden monstrózní MasterShit. ()

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama