Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Základní škola Sever je zdánlivě stejná jako ostatní. I tady je kolektiv učitelů, kteří dennodenně bojují, aby do hlav žáků vpravili alespoň nějaké vědomosti, a zároveň přitom sami nepřišli o nervy a o rozum. Výhodou je, že tu pracuje o něco víc mužů než jinde, takže síly jsou poměrně vyrovnané. Což s sebou na druhou stranu přináší řadu humorných situací, které učitelský sbor občas řeší nejen s patřičnou nadsázkou, ale hlavně s drobet sexuálním podtextem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám, mnoho spoluhodnotících vystihlo tu bídu, já jen dodám, že Bob Klepl začíná (vizáží) vypadat jako český Louis de Funés, jen by nesměl hrát v takových obludnostech (njn, ty složenky) a hlavně pořád stejně. Jinak mám pocit, že nejlepší jsou na nových českých seriálech ty znělky. 10%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

A já se ptám, ne kam se od dob Školy, základu života posunula umělecká reflexe této primární vzdělávací instituce, ale kam zmizel humor?! Tohle byla spíš taková trýznivá Cesta do hlubin scénáristovy duše... :-( ()

StarsFan odpad!

všechny recenze uživatele

Čekala jsem kousek, který bude kvalitativně srovnatelný s nekonečnými seriály českých komerčních televizí, dočkala jsem se čehosi mnohem horšího. Dokázala bych Základce odpustit, že nemá dobře vykreslené postavy, že není originální, že se v ní prakticky nic neděje, že všechny zvraty odhadnete s předstihem pěti dílů, že se nebudete v ději ztrácet ani po vynechání několika epizod, že v tom hrají podprůměrní herci, že to má nenápaditý soundtrack, že je to klišé (...), kdyby to alespoň bylo koukatelné. Není. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

A již začátkem prosince je seriálová záležitost letošního podzimu naprosto pasé. Sotva jsem stihla z uší vyklepat Korna, začala Hanička. Sotva jsem protřela zrak, naklusal Navrátil zmalovaný jak poslední transka a Medvecká zahlásila cosi o osmašedesátým a už nám tu zní ... je jaká je.... Pokrokové nebe vstřícné k homosexuálům a senilní děda pletoucí si Hybnerovou se študentkou. Cože? Debata nad velikostí penisů českých "celebrit"? Tohle jsem neměla zapotřebí. Primo?! ()

kulyk odpad!

všechny recenze uživatele

Áááááááááááááááááá.............ááááááááááááááááááááá...........ááááůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů....zase mě Klepl přes koule. Proč, proč si vždycky nemohu odepřít onu naději, že vznikne v českých (televizních) luzích a hajzlech něco lepšího, než obsah kuka vozu? Národe, pokračuj v debilnění, Langmajer - ses posral, ne? Sice jsi se dlouhodobě profiloval jako troglodyt, ovšem též jako poměrně solidní herec! Máš zapotřebí upisovati se Ďáblu? Díky Prozřetelnosti za Comeback. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Další pí.ovina z řady českých pí.ovin. Je až k neuvěření, na co se může český divák dívat. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Pilot se pohybuje někde mezi 20 - 40 %. Většina vtipů je žalostná a nesmyslně neustále švenkující a zoomující kamera otravná... Sice znám i větší hnoje, ale věnovat tomu svůj drahocenný čas dále nehodlám. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Občas fór, ale jinak herecké dřeváctví a kamera zoomuje tak zběsile, až mám podezření, že ji dali pětiletému synkovi někoho ze štábu, který si to vybrečel. (Jinak to celé vypadá spíš jako nepovedený reklamní spot, nemůžu si pomoct. Jednou jsem na Základku přepnul omylem, a vypadalo to jako reklama, tak jsem chtěl rovnou přepnout.) ()

slatkac odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle "seriál" je jedno obrovské WTF. Učitelé co se hádaj kdo má větší péro, jestli Jágr nebo Janda, to jako mělo být myšleno jako vtip?? Jestli jo, to se radši budu dívat 30 minut do hajzlu jak v něm plave hovno. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pilot = 10 % a vrchol humoru má být prohlížení statistik na téma "kdo má větší penis z celebrit?". A co ta hudba?! Velebnosti budu blejt! ()

hous.enka odpad!

všechny recenze uživatele

Mělo mi to dojít už z upoutávek - tenhle seriál bude další trapný pokus, jak donutit českého diváka sledovat český seriál. Nejen že mě nepřesvědčily herecké výkony, ale zejména mi vadil styl humoru, který místy hraničí s Troškovým Kameňákem ("A teď pozor, protože řeknu vti"). Češi neumějí natočit sitcom, tak ať už tyhle své snahy konečně vzdají. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Nemám sice ve zvyku hodnotit seriál po jediném zhlédnutém dílu, ale nové rodinné lákadlo TV Prima Family mě nutí udělat výjimku. Neznalý proklamací o ději a postavách jsem si myslel, že seriál ve kterém hrají, např. pánové Navrátil či Klepl, což jsou lidé kterých si v zábavné branži celkem vážím (nejsou na pěst, ano, bohužel až tak jsme kleslí), bude něco jako "Novacký" Comeback (povedený sitcom) či alespoň jako Okresní přebor (povedený komediální seriál). Bohužel tomu tak není, humor mi přijde strašně nucený a tím pádem dost slabý. Neříkám, že se v první epizodě nevyskytoval (některé scény vyloudily malinkatý úsměv a myslím si, že jedná postava má potenciál, aby v pozdější fázi vychrlila pár vtipů), ale očekávaní rozhodně nebylo naplněno. I když možná jsem blázen, když ještě věřím v dobrý český seriál. :-) 15% P.S. Další epizody asi sledovat nebudu, přece jenom ve stejné době běží na paralelním kanálu - Coolu osvědčená Futurama a na dvojce cyklus Velikáni filmu (tomu říkám konkurence!). Budu ale sledovat jak se mění procentuální hodnocení a jak budou hodnotit mí oblíbení uživatelé. Pokud si všimnu nějakého výrazného zlepšení, jsem ochoten dát Základce druhou šanci. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu si odpustit podotknout, že se mi tento seriál jevil jako jakási zaostalá komunistická předváděčka vybavení na škole a "vztahových" problémů ,které se teď s*rou do všeho. To by na tom nebylo ale to nejhorší!! To nejhorší je,že je to i hitparáda českých hitů od starých "umělců"(nehodlám jmenovat) a rekapitulace obsahu českého showbussinesu...Velice mě mrzí,že se do tohoto projektu zapsal i pan Langmajer,kterého považuji za kapacitu a nebo třeba Olda Navrátil.Pan Bobek Klepl mi tu dle mého pohledu ztělesňuje typického čecha a to bohužel rozhodně není kompliment.No jediný důvod proč jsem vydržela čučet na tuhle hloupost byli pan Langmajer a nad míru pohledný Lukáš Hejlík.Velice doufám už díky pudu sebezáchovy své vlastní osoby a jakéhosi strachu o mentalitu dnešní mládeže,že se z tohoto nestane další nekonečný seriál jako jsou Cesty domů... ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle asi takhle - vtipný to je a myslím, že od seriálu tohoto typu nic víc, než to, co jsem viděl, neočekávám. Ale kristova noho, co má znamenat ta šílená hudba ve stylu cs oldies...? ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Asi koukám na jinej seriál než většina hodnotících tady. Herci si to užívaj, na place nejspíš panovala hodně dobrá nálada, což je na obrazovce vidět. Ať se na mě nikdo nezlobí, pokud tady někdo napíše, že herci jsou podprůměrný, tak je spíš jeho inteligence podprůměrná, protože alespoň Langmajer a Medvecká jsou páni herci a ostatní jim míň či víc zdatně sekundujou. Nehledě na Klepla, kterej, když má dobrou chvíli, tak je neuvěřitelnej. A je to prostě vtipný, dost vtipný, taková crazy ulítlost. Nevím, nemyslím, že bych byl zrovna typ, co má lidovej vkus, ale možná, že bří Marxové ve svej době taky někomu přišli úplně mimo a přiblblý, i když samozřejmě Základku s Marxovejma nelze srovnávat, ale je to prostě až absurdní legrace, kterou je třeba brát s nadhledem. ()

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama