Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(40)

V mýtickém světě Vikingů se snaží vikinský mladík Škyťák se svým dračím kamarádem Bezzubkou nastolit rovnováhu a porozumění v soužití lidí a draků. Ve vikinské ostrovní vesnici Blp byli lidé po generace zvyklí svádět urputné boje s tamějšími draky. To se ovšem změnilo ve chvíli, kdy syn vikinského náčelníka Škyťák zjistil, že s draky není potřeba bojovat a lze je vycvičit. Dokázal, že je možné na nich létat a zdálo se, že ostrov bude v bezpečí. V okolním světě ale existuje mnoho druhů draků a nástrah, kterým bude muset Škyťák se svými přáteli čelit. Někteří obyvatelé ostrova navíc draky nechtějí přijmout za své a jsou odhodláni učinit vše, aby je vyhnali. K vzájemnému porozumění a poznání vede dlouhá cesta plná dobrodružství, zábavy a napětí. Animovaný seriál dějově navazuje na úspěšný celovečerní film Jak vycvičit draka, který vznikl na motivy oblíbené knižní série Cressidy Cowellové. (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Než jsem viděl Jak vycvičit draka 2 (2014), považoval jsem tento seriál za chudokrevnou výplň mezi oběma celovečeráky. Jenže po shlédnutí celé první řady musím konstatovat, že je i přes jednoduchý námět jednotlivých epizod mnohem blíž k opěvované jedničce, než podle mě nepovedený Jak vycvičit draky 2. A je to především díky tomu, že zachovává tu svěží vikingskou atmosféru. Tím, že dostali více prostoru i Škyťákovi kamarádi a noví draci, není nouze o nová dobrodružství; navíc krátká stopáž zaručuje, že se nudit nebudete. Na seriál jde o velmi zdařilou animaci, takže se rád podívám i na druhou řadu. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Musím říct jednoznačně, že objevení seriálu bylo naprosto a totálně náhodné a že k jeho okamžitému sledování jsem se rozhodl, protože miluji draky. První film - byl uspokojivý, ale měl své kouzlo. DreamWorks mi zasadili tvrdou ránu do hlavy a byl jsem omámen dračími legendami. Pixar/Disney nebo DreamWorks mají talent svými animáky zaujmout jak malé, dospívající i dospělé. Když se rozhodnou investovat do seriálů, začíná to být pr*ser. Tento seriál bohužel nebyl výjimkou. Připadalo mi, že tvůrci se snažili seriál udělat do dvou hodin, aby pak co nejdřív mohli jít do StarBucks na kafe a nebo do Mekáče. Animace oproti filmu odfláklá, jasně pro TV. Seriál bych nemohl dokoukat, protože bych ztratil chuť se dívat na připravované filmy. Zlepšete příběh i pro diváky + 6 a animaci zlepšit z úrovně prvního The Elders Scrolls. ()

Reklama

Karmyn 

všechny recenze uživatele

Pokud se chcete odreagovat na animovaném seriálu, kde každý díl je 20 minutový, tak doporučuju. Ovšem na film Jak vycvičit draka to nemá, avšak ostudu mu nedělá, je to jen takové rozšíření, které bych ale zrovna u tohohle filmu nepotřebovala (zdá se mi zbytečné). Člověk se avšak podívá co nového všechno drak dokáže, jaké to je žít s draky a jak to příjímá společnost. Jelikož hlavní padouch nebyl v seriálu poražen, jsem zvědavá jestli se objeví i v některém z filmů. ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný seriál. Animace logicky o řád horší než u filmu a některý díly jsou slabý, ale ve výsledku jde o hodně fajn podívanou, co velmi zajímavě a vtipně přibližuje soužití vikingů a draků. Jako zkrácení čekání na druhý díl si těžko lze představit něco lepšího. Hodně potěší různé vtípky, odkazující třeba na Klub rváčů, Bonda, Warcraft nebo Björna Borga nebo když draci vykrkávají abecedu. Ps: Ovce si v tomhle seriály vytrpí opravdu hodně. ()

vZeč 

všechny recenze uživatele

Seriál pro ty nejmenší, takže pokud někomu vadí dětinskost, nepřežije to. V deseti letech bych se tomu asi smál, teď vidim fakt bezproblémovou věc, která umí být vtipná, zábavná a každý díl směřuje k ponaučení, které je samozřejmě doslovné a dětem je do hlavy rváno sbíječkou, což ale nevadí, protože jsou to ponaučení celkem sympatická, často předem neodhadnutelná, logická, ne úplně běžná a hlavně vážně dobrá pro děcka. Samozřejmě se nedá měřit s filmem/filmy, které jsou o několik levelů výš a pro starší děti (všeho věku vlastně). Jen škoda, že se většina zápletek rozvíjí z toho, že jsou postavy idioti, co se neumí vyjádřit apod. ()

Galerie (381)

Reklama

Reklama