Reklama

Reklama

Mílový běh

Trailer

Drew je středoškolák, který se ocitl na scestí a nyní se zoufale snaží dostat zpět dřív, než skončí ve vězení. Poté, co byl zmanipulován k tomu, aby dělal místnímu drogovému dealerovi poslíčka, se Drew nemá na koho obrátit - jeho rodinu tvoří jen zadlužený starší bratr a zhrzená ovdovělá matka. Jedinou útěchu mu přináší běhání, ale i s tím je teď konec - sportovně nadaný chlapec se díky zkrachovalému staršímu sourozenci brzy ocitá na šikmé ploše. Ani dívka ze školy, do níž se Drew zamiloval, ho nedokáže přivést k rozumu. Když už začíná být jeho situace neúnosná, bývalý kouč sužovaný vlastními démony odhalí Drewův výjimečný atletický talent a rozhodne se mladíka trénovat. A vyburcovat ho k výkonům, o nichž se mu ani nesnilo. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (33)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film, který jako spousta dalších prošumí kolem bez větší pozornosti. Ruku na srdce, kdyby v něm nehrála Kim Basinger, tak o něj taky nezavadím, ale takhle jsem se na něj vyloženě těšil. Trailer navnadil a film rozhodně nezklamal. Kim sice nemá moc co hrát, ale beru ji jako nepostradatelnou posilu, zato Kelly Blatz a hlavně Richard Jenkins využili potenciálu svých rolí a naservírovali nám silný příběh nadaného kluka s nejasnou budoucností. Něco málo tomu sice chybělo, ale možná je to spíš tím, že člověk očekává přespříliš komplikovaný děj se spoustou zvratů a akce, jak tomu teď bývá; a neuvědomuje se, že v jednoduchosti je krása. Tu v tomto případě navozuje i dost povedená hudba a kamera hrající si s tmavšími tóny, nic rušivého nebo výrazného. Jen místy ostrý paprsek ranního či zapadajícího sluce jako symbol naděje tam někde v dálce, a to tomuhle snímku jedině prospělo. Škoda, takovým to nenápadným filmům kino sluší. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těch talentů, kteří se svým nadáním zacházeli lehkovážně už tu bylo kvantum, stejně jako zkrachovalých trenérů, kteří chtějí ještě jednou vypiplat šampiona. A One Square Mile s ničím novým nepřichází. A to platí i pro ne zrovna ideální rodinné zázemí hlavního hrdiny. Celý film mi přišel nijaký. Ne vyloženě špatný, ale strašně nevýrazný. To platilo jak pro hlavního hrdinu, tak po těch pár závodních scén, které neměly švih či pro nevybičované tréninky. Jedinou výjimkou tu byl Richard Jenkins a částečně Kim Basinger, kvůli kterým se vyplatí na film mrknout, ale celkově se jedná o čistý našedlý průměr. 50% ()

Reklama

jirijost 

všechny recenze uživatele

Krásný film z prostředí běhu, mám rád takovéhle filmy kde hlavní hrdina dře a dře a všem dokáže že na to má. Sice je tenhle příběh už možná takové klišé jak psal Malarkey, přesto se ale prostě musí líbit. Hned mám chuť vyběhnout ven, a dát si pořádnou nálož kilometrů. Pro mě opravdu velké překvapení a doufám že to hodnocení co tady je snad nikoho neodradí, protože 4 Minute Mile si zaslouží určitě jít do červených čísel. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dojemná klišé s lehkým duchovním přesahem. 1) 35letý quebecký režisér (jindy i scénárista a producent) Charles-Olivier Michaud umí plynně šest jazyků a má světoběžnické sklony. 2) Hrál tu 27letý příjemný Kelly Blatz (běžec Drew) a 32letý zde nevýrazný Cam Gigandet (Drewův starší bratr Wes). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mládí jsem proběhal po lese, protože to údajně bylo zdravé. Dnes s tím mé kotníky, kolena ani kyčle příliš nesouhlasí. Přesto mám sport rád, stejně jako filmy se sportovní tématikou a tak jsem si tento nemohl nechat ujít. Bohužel jsem v něm našel více drog a rozvrácených rodin než pořádného sportovního nadšení. Takže pozitivně hodnotím jen skvěle nerudného trenéra Colemana a to ostatní nestojí za zabírání místa v paměti. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Původní název filmu měl být  "One Square Mile". (Agatha)
  • Natáčení probíhalo v Seattlu, kde měl snímek posléze svou světovou premiéru. (Agatha)

Reklama

Reklama