Reklama

Reklama

Vlastička umřela. Vesnický kostel, pohřební kočár tažený koňmi, farář, obyvatelé Olšan a souputníci zvláštního života Bohumila Stejskala (Boleslav Polívka), multimilionáře z vůle Boží, z Dědictví I. Trochu zestárli. Bohumil (Boleslav Polívka) taky trochu zestárl. Přibyly mu majetek, starosti, kilogramy a děti. Ztratil ženu svého života. Hraje hudba, zpívá místní ženský sbor Křepelky, jehož byla Vlastička členkou (a Bohuš je sponzorem). Smrt známého sbližuje. Všichni jsou smutní, nebo tak aspoň vypadají. Za zdí hřbitova zastavil starší Mercedes a z něj vystupuje rovněž zestárlá „hérečka" Irenka. Pozoruje pohřeb přes zeď, dovnitř se neodváží. Odjede před koncem obřadu... Smuteční hostina v Bohušově sídle. Jsou tu všichni, které známe z původního filmu. Zjišťujeme, že Bohuš si postavil ohromné sídlo ve farmářském stylu obklopeném zoologickou zahradou. Má rád svou dceru (Anna Polívková) a visí na šestiletém vnukovi, jehož učí jízdě na koni. Má vlastní chov koní a považuje se za odborníka na to. Už sedm let nepije a celkem si zvykl na peníze. Bohuš je smutný, ale smutek v jeho podání má velmi výstřední podobu. Téměř každá promluva se mu proplétá s pohřební řečí a duch Vlastičky postupně výrazně vstupuje do jeho mysli i jednání. Vlastička dávala jeho životu řád...vnutila mu kázeň. Teď je zase Bohuš sám. A smutný. Je na čase vrátit se ke kořenům...k flašce. Po sedmi letech se Bohuš zase napije. A bude to jízda, během které se bláznivě zamiluje do herečky, málem se stane filmovým producentem a majitelem zámku, málem přijde o vnuka, málem uvěří, že Vlastička pořád žije, přijde o několik miliónů, rozbije v přímém přenosu finále soutěže Hvězdy tančí, aby nakonec pod tlakem dcery a věrného přítele Arnošta (Arnošt Goldflam) dobrovolně našel klid a sebe samého v protialkoholní léčebně v tichém rozjímání s bláznivým JUDr. Strážným (Jiří Pecha). Velká jízda... i tak by se film mohl jmenovat, kdyby nenavazoval na už tak proslavený název dílu prvního. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Verulik877

Verulik877 (hodnocení, recenze)

To je tak strašně ubohé, tento film. Je mi úplně trapně, když se na to dívám.... 😲😌👎😥

Nelze vydržet a dokoukat to.  Velice smutné, raději jste měli natočit nějaký nový večerníček, tohle byly vyhozené peníze. 

Wlkodlack

Wlkodlack (hodnocení, recenze)

Neuvěřitelné. Někde chcípl pes, tady "Chcípl humor". Stejná chcípárna

lukisek179

lukisek179 (hodnocení, recenze)

Lojz@

Já se díval asi po pěti letech.. a stejné pocity...  teď přemýšlím, že bych se na to podíval ještě jednou, ale bojím se, že to bude zbytečné.. 

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Tak jsem tomu po letech dal druhou šanci, ale ne, prostě ne. Tohle je naprosto o ničem, ani jednou jsem se nezasmál, děj o hovně, zbytečnej projekt.

na příspěvěk reagoval lukisek179

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Když je nutný obsadit Borhyovou, znamená to, že jsme v koncích - je tak, rejžo? Takže máme tu dalšího adepta na Troškova pokračovatele, velmi důstojnýho. S gustem posílám tuhle sračku do odpadu, takhle znectít skvělou první komedii, to se hned tak nevidí.

GarfieldM

GarfieldM (hodnocení, recenze)

Zlatá chytilová..Bohužel - Dementní scénář,žádný vtipy.Bolek - má řeč jako idiot oproti jedničce..Scéna s Goťákem je vrchol debilnosti.Furt smrt,smrt..

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Kámen úrazu tkví nad tím, že zde nebyly žádné nové hlášky a totálně se vytratila Bohušová parta z 1.dilu... , Šlo to směrem, který je nepodstatný

Jello Biafra

Jello Biafra (hodnocení, recenze)

tých 6 € čo som dal za lístok do kina som mohol radšej darovať na charitu alebo prepiť v bare, neskutočná komerčná blbina

na příspěvěk reagoval Stallone

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

nenatocia aj Bourlive Vino2 ? Alebo dalsie pokracovanie tejto trilogie, posledny diel je z roku 1986 

na příspěvěk reagoval lukisek179

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Já, jako velkej milovník a zanlec původního dědictví jsem se k tomu ještě nedostal :D a anio nevím jestli chci ...

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

shanila

Hele, to že Ti nikdo nedovolil přidávat komentáře, má asi svůj důvod. Běž si zopakovat prvních pár tříd ZŠ. Naučí Tě, co to znamená interpunkce a také, kde se píše ypsilon a kde ne. Trotle.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Na druhou stranu jednička taky neměla nějakej extra děj. Spíš sled po sobě jdoucích scének. Největší rozdíl je vidět v tom, že v jedničce hráli všichni z ohromným nadšením a zapálením. Tohle působí trochu dojmem, že to bylo natočeno z povinnosti aby mohl Bolek poplatit nějaký dluhy. Řadě herců z prvního dílu se do toho nechtělo a ti co se tu objevili se na to taky zrovna nevrhli z nadšením a tak i když Bohuš je pořád king, tak sám to neutáhne. Na druhou stranu v záplavě těch Babovřesek, fakanů co pojedou k moři atd to bylo ještě docela slušný i když pravda trochu zbytečný pokračování. Dal bych i 3*, ale ten konec to trochu zazdil. Doktor strážný co smrdí páč se nemeje Bolek prodělávající detox apod to už bylo mimo. Škoda.

lukisek179

lukisek179 (hodnocení, recenze)

wufik

Dneska jsem se na to díval podruhé od doby, když jsem byl v kině. Z kina jsem odcházel rozčarovaný, protože jsem od toho čekal daleko víc. Řekl jsem si, že to nechám uležet a podívám se na to s odstupem času. Dnes, když jsem to viděl, přišlo mě to ještě daleko horší, než když jsem odcházel z kina. Bohužel, je to bez děje a je v tom plno nesmyslů. Měl se Bolek na scénáři s někým poradit, než to začal psát. 

wufik

wufik (hodnocení, recenze)

Není to tak špatný film. Čekala jsem to mnohem horší po recenzích a hodnocení na CSFD. Jasně na jedničku to nemá. 

na příspěvěk reagoval lukisek179

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

pekne to kleslo, zo 48 na terajsich 36 %. Mozno to bude aj v ciernej farbe....

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

shanila

suhlas, + este pani Chytilova mala uz 85 rokov, takze po fyzickej stranke by to uz asi nezvladla, holt, rocky sa hlasia

shanila

shanila (hodnocení, recenze)

Polivka akorát zneužil jméno dobrého filmu a mysleli si že když to pojmenuje Dědictví aneb Kurva se neříká že se pohrnou davy do kin a on si konečně může zplatit dluhy ve výši 50 mega , ano davy lidí se hrnuly do kin ale taky davy hodně rychle z toho kina utíkali v polovině filmu a ten to řekl pak tomu teno tam tomu jaká to je kokotina že ty prachy má lepší spláchnout do hajzlu než za lístek do kina že prý má stoho lepší zážitek no a Polivkuv sen o kino hitu a zaplacení dluhu se začal rozkládat jak celý film .Jak jsem psal tenhle film není o Bohoušovy ale spíš dokument o Bolku Polivkovy a jeho rodině a jeho zkrachovalé farmě , jen opravdový idiot teéhle sračce může dát 3 nebo dokonce 4 hvezdy .Myslel jsem že horší film už nikdy jak od Vency Vorlička a jeho Saxany po 60 letech snad ani natočit nejde ale táhle rodiná srágora z o Polivkově farmě to hodně překonala , to i ty Troškovy Babovřesky musím uznat že jsou kultem o proti téhle sračce se kterou si chtěl zalepit dluhy,Polivku jako herce mám rád a je to dobrý herec ale tady s tím totálně ujel a jde to hodně poznat že chtěl jen zneužít jméno dobrého filmu aby na téhle srágoře vydělal ale bohužel lidi už denska tak blbý .

na příspěvěk reagoval TheDon

shanila

shanila (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Prachy za hlavní roli  dostal sand každý herec nejenom Polivka , točilo se to u Polivky na farmě ne proto aby na tom vydělal Polivka za pronájem farmy ale aby ušetřil prachy protože byl spolu producentem filmu tak kdyby se to točilo jinde by museli zaplatit víc .A podíl ze zisku Polivka asi mít taky moc velký nebude když film prodělal 2 krát tolik co stál jako spoluprducent filmu .Věra Chytilová odmítla tuhle slátaninu točit jen proto že to nechtěl Polivka natáčet ze srdce nebo z lásky k filmu ale proto aby zapaltitl dluhy jinak by tento projekt ani nevznikl(ale stejně mu to hovno pomohlo,protože film prodělal boty) a na tom se Věra Chytilová nechtěla podílet jen proto aby si zalepil své dluhy filmem protože takové filmy větišnou končí za hovno a koneckonců se to u téhle sračky amaterské i prokazalo.Tento film nené o Bohušovy ale o Bolkovy a jeho parodii na farmu , to to je právemo označeno za sračku roku a nemá to absolutně nic společného z opravdovým dědictvím ,tady tato kokotina je jen hodně špatný vtip a je docela ubohé že někdo ve 21 století dokáže vypordukovat takovou sračku , to i ten zkurvený Kamenák 4 stojí za pičuu ale jak to srovná s tím to odpadem tak ten fujtajbl kamenák 4 se na to jedním okem dám dívat ale na tohle amaterské domací videou Bolka Polivky a jeho zkrachovoalou farmu mi stačilo v Pohlreichově Ano, šéfe! .

na příspěvěk reagoval Martin741

miso1099

miso1099 (hodnocení, recenze)

cakal som velmi slaby film a ono nie. Bol este HORSI! Uz som si zvykol, ze sucasne komedie okolo humoru ani nesli, ale toto to bol iny level. Nevidim jedine pozitivum

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

Pred zhliadnutím by som neveril, že dám "Odpad". Záver som len posúval, aby som bol čím skôr pri titulkoch. Hrôza. Na toto je potrebné veľmi rýchlo zabudnúť a uchovať si v pamäti len Kurvahošigutntág.

Základom katastrofy bol scenár. Polívka na to absolútne nemal. Pripadalo mi to ako keď 98ročný "dedek" za pomoci vysušenej viagry v prošlej lhúte sa snaží "vojet" čerstvú 18tku... Brrr, to je horšie ako morbídne porno.

maurik

maurik (hodnocení, recenze)

tak toto bol ojeb...tak zle natocene od umierajuceho bolka polivku to som teda vobec necakal....to sa nedalo pozerat...hrozne volaco....

Bury99

Bury99 (hodnocení, recenze)

Ale nebolo to tak horzné jak sem čekal. Shlédl sem to celé, dokonce se i párkrát zasmál. U mě za 3

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

shanila

Tak Polívka na tom už oravděpodobně vyrejžoval. Nevím jestli měl procenta ze zisku, ale určitě dostal prachy za hlavní roli, scénář a pronájem farmy.

na příspěvěk reagoval Martin741, shanila

shanila

shanila (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

ale hovno , když někdo napíše scénář který stojí za hovno tak film musí stát logicky taky za hovno .Mohl to být dobrý film kdyby se toho chopili zprávni lidé ,Veškrnová v tom filmu nechtěla vůbec hrát tak ji upravili scénář podle ní že se bude zjevovat jako důch,proč ji tam vůbec brali do role ? to mohli zrobít bez ní že zemřela a tečka tím to hasne ale oni tomu nasadili korunu v podobě trpného ducha co nemá ani hlavu ani patu .Od kterého šaška byl nápad odstřihnout Donutila z role a dát ho tam jen na 2 minuty filmu ? a místo něj nasadit  Heřmánka už to stálo za hovno a ještě jak přičtu hodně špatný scénář tak to je jen korunka na dortu .Já se ani nedivým že Věra Chytilová do toho nešla jako režiserka jak viděla scénář tak ji musleo klepnout ,Dědictví 2 mi připadá spíš jako sfušovaný odfláklý projekt Bolka Polivky který chtěl na tom narejžovat prachy a myslel si že mu to lidí sežerou ,to se hezky přepočítal když film prodělal rance a čemu se divit když to produkovaly ty mrdky z NOVY , většinou jak ta sračkařská televize něco produkuje tak to stojí za hovno .

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Můj názor na tenhle film je takovej, že Bohuš je pořád borec. bohužel to ostatní kolem něj už nefunguje, tak dobře jako v jedničce a je dost možný, že ani nemůže, protože co si budeme říkat jednička je prostě kult, který mohl být jen těžko překonán či vyrovnán. Na druhou stranu všechno made in Troška z poslední doby je tisíckrát větší sračka než tohle.

na příspěvěk reagoval shanila, Martin741

darthhokro

darthhokro (hodnocení, recenze)

no mě ten film celej přišel jen jako nějaká reklama na Bolkovu farmu a trapné  tv pořady. 

shanila

shanila (hodnocení, recenze)

Tady na tom filmu nechápu proč tam tu Veškrnovu vůbec dávali kdyby to zrobili bez ni tak by to bylo mnohem lepší než aby se zejvovala jako trapných duch ,též nechápu jak mohli odstřihnout zasadní roli Donutila což též vůbec filmu nepomohlo ,no celé to stojí za hovno hlavně že si Polivka dal na natáčení svojí dceru,tam mohl rovnou zaměstnat celou svojí rodinu a koneckonců to nezachránila ani ta jeho zkrachovalá farma .

shanila

shanila (hodnocení, recenze)

Tento film dokurvil scénář neschopného Polivky umět psát , se nedivým že tenhle film propadl v kinech a prodělal Bohušové trencle , film stál přes 60 milionu a vydělal sotva 30 mega tady už Polivku zachrání už jen prodeje z dvd a televizních práv ale jak vidím že dvd se prodává 150 z časopisem tak to asi žádná slava není i v prodeji .Prostě Polivka si zapaltil dluhy filmem a a společnost co ten film produkovala možná zkrachuje díky scénaři filmu ala sračka podle Polivky .Polivka by se měl dát do kupy z Vencou Vorličkem měl by Vencovy napsat nějaký scénař k filmu možná mu oživý staré dobré časy let minulých .No abych to zhrnul trojku určitě nečekejte ani za 20 let tady tomu Polivka nasadil pořádnou korunu , ten to dorazil tak že i sám Troška by mohl závidět ,kdyby ten film napsal někdo spolehlivý tipu Petr Jarchovský který má na svědomí filmy jako Želary ,Pupendo ,Horem pádem či Pelíšky tak s toho filmu mohlo něco být tak to napsal sám Polivka a tím to dorazil úplně ,hold něchtěli se dělit o prachy Polivka potřeboval splatit dluhy tak to sebral sám na sebe a tu je výtvor v podobě Dědictví aneb Kurva se neříká.

Kubeska

Kubeska (hodnocení, recenze)

rounen

Já vím. :D Ta scéna byla snad jediný zvrat v celém filmu. Jinak Bolek je vynikající, ale tady sekl vedl, hlavně scénářem, ten měl psát ještě s někým, kdo by jeho nápady učesal. Byla to taková jedna velká křeč. Máš pravdu, chtělo se to zaměřit na tu starou dobrou partičku buranů. A Sedláček si asi chtěl odpočinout, protože tady ani nebylo co režírovat. Nejsem moc tvrdý, dal jsem 2*.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Kubeska

hrál snad jen na půl minuty, a to vypadal, že na rychlo vstal doma z postele a šel si natočit tu malou scénku :D Irenka to stejný, odmítla roli, ale přesto se tam objevila tak, aby nebyla poznat, ale jakoby tam hrála... prostě ten scénář vůbec nevyšel a to co bylo v 1.díle dobré, to ve druhém nebylo... nemá to žádný děj - Bolek tam snad zabírá veškerý čas a vše se točí kolem něj, přitom hrál hrozně a dal se na humor typu Babovřesek... pro mě to nebyla komedie, ale smutný, nudný a nezábavný film... fakt se divím, že ten režisér si dovolil natočit takovou prasárnu... on je snad slepej...

na příspěvěk reagoval Kubeska

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Bolkovi už totálně jeblo v palici... naprosto zbytečný film... ani se nedivím, že tam nehrál Donutil, jak viděl ten scénář, tak raději zabouchl dveře... kdyby dostali více prostoru ta Bohumilova stará partička buranů, tak by to byl o dost lepší film, ale objevili se tam za celej film snad jen na 5 minut... škoda no... pro mě bohužel odpad *

na příspěvěk reagoval Kubeska, Martin741

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Reklama

Reklama