Reklama

Reklama

Přežili jsme invazi

  • USA Saints and Soldiers: Airborne Creed (více)

Obsahy(1)

15. srpna 1944 uskutečnily americké jednotky invazi do francouzského Provensálska, aby tu podpořily a ochránily spojenecké vojáky, kteří se v Normandii vylodili 6. června téhož roku. Po nočním seskoku se musí tři parašutisté na zemi shledat se svými spolubojovníky ve vesnici Les Arcs. Tady pomáhají místnímu odbojovému hnutí osvobodit několik jeho členů a organizují přepadení německé obrněné jednotky. Bude prolita krev, některým zhasnou veškeré naděje, jiní naleznou lásku, ale každý z mužů se změní...navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám válečňáky rád. Takže to během sledování tohoto filmu vypadalo tak, že jsem pro lemplovitost některých hereckých výkonů a válečných efektů, přivřel nejdřív jedno oko. Pak jsem chtěl přivřít i to druhý, jenže se na scéně objevila francouzská odbojářka a celej film si uzurpovala pro sebe. No a nakonec? Když byla na scéně Francouzka, tak jsem se kochal. Když byly na scéně chlapy, tak jsem přivřel obě oči a nakonec to nebylo zase tak hrozný. Vzorový béčkový válečňák, který ocení milovníci válečných filmů. Atmosféru to má a sympaťáci (hlavně Francouzka) tam taky jsou…takže nakonec jakž takž dobrý. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Občas nejaké tie laxnejšie scénky ale ináč to je celkom pozerateľné, postavy upútajú, má to aj nejakú tu dramatizáciu, ušlo to. /55%/ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Přežili jsme Ardeny se mi moc líbilo a navzdory ne moc dobrému hodnocení Saints and Soldiers: Airborne Creed, jsem chtěla zhlédnout i toto pokračování. Film má dobrý scénář, ale děj je takový... nijaký. Čekala jsem, že v něm bude více akce. Oproti jiným válečným filmům s velkým rozpočtem, jde znát zřejmě nesrovnatelně menší "částka", která byla věnována tomuto filmu. Tanky i auta vyzní spíše jako repliky, než aby působily realisticky. Ale obsazení je slušné. Corbin Allred, který si zahrál již v úvodním filmu, si tady hodil účes "na Travise Bickla" a tak se potom vlastně ani nelze divit, že má menší problém s pochopením vzdálenosti v kilometrech a vyžaduje její přepočet na míle:) Ale slečna z francouzského odboje byla šikulka:) Válečný snímek, který přesně spadá do formátu "neurazí, nenadchne". ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trailer tejto novinky vyzeral poriadne lákavo, inšpirácia Ryanom očividná, ale radšej som sa tešil opatrne. Občas to takto býva, že sa všetka akcia naseká do traileru, ale ten dušu filmu neodhalí. Množstvo spomalených záberov hlavne v úvodnej časti dojem skôr kazí. Sledujeme postavy troch výsadkárov, ktorím skrížia cestu francúzky odbojári a navzájom si pomôžu. To je celý príbeh, bohužiaľ. Ak už dôjde na akciu je celkom slušná, ale na kvalitnejšiu technickú úroveň sme si už dnes zvykli a čakám niečo viac. Akcia je skôr komorná, žiadne veľkolepé bitvy nečakajte. Výsadkárska prísaha, ktorú jeden paragán dookola opakuje mi išla po čase riadne na nervy. O nejakých sympatiách k postavám nemôže byť ani reči, pretože režisér k tomu nedal žiadny priestor. Už pred zhliadnutím som mal trochu obavy, pretože 90 minútová stopáž pôsobila dosť nedôveryhodne. Najlepšia scéna prichádza tesne pred koncom a je ňou obyčajný rozhovor medzi dvoma nepriateľskými vojakmi. Zrazu som cítil vtiahnutie do deja, ale už bolo neskoro. Suvenír, pištoľ Parabellum, ktorý paragán strašne túžil mať, zrazu nechá iba tak ležať? Tomu som neuveril...Iba som si želal, aby to bol lepší film. Snáď nabudúce. 40%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvý Saints and Soldiers bol rozhodne lepší, ale ako akčná vojnová jednohúbka nenudí ani tento. Rozpočet je síce o niečo menší čo by zistil aj slepý podla výbuchov, ale inak kostnými, výprava, akcie, herci, kamera alebo hudba sú fajn. Technicky to nieje zlé zrežírované, akurát tomu chýba nejaký lepší a pútavejší príbeh, pretože toto miestami vyzerá ako americká opekača v okolí nemcov na francúzskom území. 55% - 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na začátku se mi chtělo říci - konečně! Kdo čte mé komenty u válečných filmů, jistě ví jak jsem frustrován novodobou záplavou amerických nízkorozpočťáků z druhé světové, které točí jak já říkám ,,nadšenci z vojenských klubů''. Každý takový film měl sice dobře oblíklé vojáky se správnou výstrojí (pravda leckde mírně obtloustlé), ale co se týče děje to vždy byla hrůza děs běs. Tohle hned o prvopočátku nevypadalo špatně, ba co více i výsadek z Dakot vzhledem k rozpočtu nevypadal jak z počítačové hry... Hledání roztroušených druhů a snaha zjistit, kde byla skutečná LZ a kde je vlastní shromaždiště byl také velmi uvěřitelný. Ve chvíli, kdy se parta vojáků potká s odbojáři a samozřejmě krásnou odbojářkou začnete však mít dojem, že toto tu už bylo a nejednou... Stejně tak její žádost o protislužbu. Ona ukáže cestu k americkým jednotkám, ale oni nejdříve osvobodí její zajaté druhy, které chtějí Němci popravit... Stejně jako jindy, jednotka neplní rozkaz a nabídne pomoc neznámé osobě.. ! Ale i přes ta všechna negativa a místy předvídatelný děj to nezatracuji. zpracování tentokráte bylo na celkem slušné úrovni, tvůrci si vyhráli i s hořícím vrakem Dakoty, nebo sundané stodevítky....( ehm - ten tank Patton na konci jsem jako neviděl). Oproti očekávání ne každý z hrdinů přežije a i vzpomínky a flasbacky vojáků byly udělány celkem záživně - tedy až na ty slzičky na konci. Bohužel film postádal nějaké větší napětí a to je jeho největší chyba. Zdá se však , že tudy vede cesta. Že stačí opravdu málo, pár lidí, trocha techniky a výstroje a dá se skutečně natočit záživná věc klidně trvající hodinu a půl. Tady už k průměrnému výsledku stačilo opravdu, opravdu malinko. Když to ale srovnám s obdobnou tvorbou, těch 2,5 hvězdy zaokroulím nahoru. Dávám tři lahve Coca Coly! * * * ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších válečných filmů. Opět tu máme hrdinství američanů a neschopnost němců, tudíž by tyto filmové části mohli klidně sloužit před více jak půl stoletím jako propaganda. Scénář je plný chyb, místy obsahuje vyústění jak z telenovely. Hlavně v chování postav vidím veliké selhání. Natočeno je to podprůměrně, film nemá šanci diváka vtáhnout do děje, vsuvky z civilu působily směšně. [3/10] ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Prostě čekáte že událost vám dá víc a film mnohem víc dodá materiálu a na konec se jen kecá a někdy se dočkáte slabší chvilky vojáku. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První Saints and Soldiers byl pěkným komorním válečným snímkem a proto jsem se na pokračování velice těšil, leč jsem zhlédnutí stále odkládal z důvodu velmi nízkého hodnocení. Film jsem si pustil s tím, že to bude hloupé béčko a tedy od něj nebudu nic čekat. O to více mě překvapil a rozhodně mám dojem, že je velmi podhodnocený. Je fakt, že si tenhle snímek na nic nehraje - je to vlastně skoro to samé jako jednička, jen v trochu jiném prostředí. Ale pořád velmi dobré, navíc s nádhernou hudbou. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Bohužel jen další podprůměrný válečný film. Akce se tu objeví jen místy a vždy pouze na chvíli a dialogy mě taky nějak zvlášť nenadchly. Závěrečné hraní na slzy na mě vůbec nezabralo. Abych jen nekritizoval moc povedená mi přišla scéna, kdy umíral desátník dokola opakující výsadkářskou přísahu, ale to je jen kapka v moři. Druhý saints and soldiers s režisérovi zdaleka nepovedl tolik, jako ten první ...zklamání a 40%. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Na tom snímku je sympatické, že režisér tohoto filmu je přímým účastníkem této válečné příhody a věnoval film svým padlým kamarádům. Film obdržel mnoho cen, protože ukázal nejen na krutost války,ale též, že i mezi nepřáteli byli lidé a lidmi zůstali. Nejsou tam bůhvíjaké válečné scény (o to zřejmě režii ani nešlo). Spíše se zde promítlo, že znalost jazyka mého nepřítele obrousí všechny ostré hrany komunikace. Film se mi líbil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Opět takový průměrný válečný film, kde jsou scény, které vás zaujmou, ať už jen dialogové, anebo skutečně dějové, jenže stejně tak je zde hodně vaty, kde máte pocit, že básník nevěděl co říct a trochu se trápil. Chybí zase trochu víc akčních scén, ale na ty asi prostě nebyly finance, což je možné předpokládat i pro třetí film ze série. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Když jsem před několika lety viděl Přežili jsme Ardeny, hned jsem si ho oblíbil a doufal, že něco takového se v budoucnosti objeví zvovu. A dočkal jsem se. Ovšem jak už to tak bývá, pokračování už není ono. Sice se odehrává v netradičním a málo viděném prostředí jižní Francie, kde se v srpnu 1944 uskutečnila druhá invaze Spojenců do Evropy. Nemohu si pomoct, ale celé mi to připadlo, jakoby se sešlo pár vojenských nadšenců a natočili si svůj vlastní film. A v tomto ohledu mi to příjde poněkud chabé. Příběhově nečekejte žádný román, jedná se o naprosto pitomoučký děj s místami až nelogickými scénami. Na druhou stranu tam ale byly scény, které se mi líbily. A když už nic, tak si tvůrci dali záležet na technice. Takový Panzer III nebo M18 Hellcat se jen tak nevidí. Já, jakožto válečný nadšenec, hodnotím zlatým středem. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

To je tak, když má někdo prostředky, ale scénář je úplně stupidní - občas se mi zdálo, že žádný není. Celkově se nic moc neděje, je to nuda, hrdinové mě nezajímali a občas děsně štvali. Ti, kteří točí podobné filmy by měli mít alespoň cit pro uvěřitelnost, protože tupost některých "špičkových" vojáků byla opravdu zarážející! Velká škoda, hlavně přesto že z druhé světové války toho už moc nevychází! Tohle jsem raději neviděl! ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

Jste svědky hrdinské cesty 3 paragánů okupovanou Francií. Během této cesty s nimi zažijete spousty srandy, dobrodružství a dojde i na slzičky a lásku. Lepší příběh má dnes většina válečných her. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Ten film je naprosto stejný jako ten plakát, co je nahoře. Je to šedý, nezajímavý, neosobní příběh o třech vojácích, co se prochází po Francii. Neumím si představit, jak se tenhle film někomu zakusuje pod kůži a vyvolává emoce, teda pokud nejste jeden z těch, co tuhle děsivou zkušenost prožili na vlastní pěst. A těch už je jen hrstka. Bohužel, tenhle válečný film mě nedostal. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně milé překvapení a velice zdařilé zobrazení války ve Francii. Film si na nic nehraje, jde jasně za svým cílem a to se mu po většinu času také daří. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ach, kde sú tie časy, keď sme zatajovali dych pri záchrane vojaka Ryana, tešili sme sa na nové diely Bratsva neohrozených? V poslednej dobe tie vojenské filmy nemajú úroveň. Uniformy, obsadenie a technika fajn ale tá atmosféra sa vytráca. V tomto filme je absolútne zbytočná posledná pol hodina, ktorá sa hrá na sentimentalitu nejak do konceptu predchádzajúceho deja nezapadá. Ale herci boli celkom uveritelní. Francúzska (?) partizánka, ktorá by hádam prekonala ja Zajceva bola pekná ozdoba. Aspoň viem, že v dnešnej dobe stačí les, uniformy, jednoduchý dej a mám film. 2 z 5 ()

Reklama

Reklama