Reklama

Reklama

Hannibal

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, (2013–2015), 27 h 54 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Laurence Fishburne, Scott Thompson, Aaron Abrams, Gillian Anderson, Hettienne Park, Kacey Rohl (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Dr. Hannibal Lecter se po letech vrací na seznam nejhledanějších zločinců a rozehrává další rafinovanou smrtící hru. Po útěku z vězení se uchyluje do Itálie, kde se vydává za znalce umění. Jediná přeživší oběť ale prahne po pomstě... Dr. Hannibal Lecter, rafinovaný psychiatr a úchylný vrah, který s požitkem pojídal maso svých obětí, uprchl během pátrání po sériovém vrahovi Buffalo Billovi ze svého ostře sledovaného, nicméně improvizovaného vězení v Memphisu. Nejprve trochu „cestoval", pak se přemístil do italské Florencie. A nepřestává být sám sebou.
Pod maskou kultivovaného znalce italského umění mate stopy a s noblesou si užívá své choutky. Je tu ale několik lidí, kteří na něho nezapomínají. V první řadě zvláštní agentka FBI Clarice Starlingová. Ta se už této noční můry nikdy nezbaví, fascinující tón hlasu dr. Lectera si stále vybavuje. A je tu též perverzní Mason Verger, který se dříve měl stát jednou z Hannibalových obětí.
Přežil, ale je v zuboženém stavu, závislý na lékařských přístrojích a posedlý touhou po pomstě. Prostřednictvím internetu sleduje svůj objekt a připravuje past. Návnadou musí být to, co doktora nejvíce těší... (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (680)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejoriginálnější "krimi" seriál současnosti. A rozhodně nejkreativnější. Grahamova dedukce a schopnost vcítit se do mysli vraha je znázorněná opravdu brilantně. Jen je to chvílemi až příliš přehnané, aby to na diváka prostě co nejvíc zapůsobilo, postavy v seriálu NEVEDOU dialogy jako běžní smrtelníci ( a momentálně mám na mysli i rozhovory např. mezi Crawfordem a jeho ženou) a já se každou chvíli třesu, kdy se zase bude Hannibal věnovat svým kulinářským uměním. Leckdy je na mě té zvrácené-psycho atmosféry jednoduše příliš. Přestože případy jsou snad díl od dílu šílenější a o to zajímavější, nebaví mě ta věčná hra kočky s myší (přijdou na Lectera vůbec někdy?), nebaví mě ony servírované večeře a naprosto se mi znechutil Mikkelsen, který do své role pasuje prostě až příliš dobře. Dosud jsem si říkala, že je na něm něco slizkého a postava Hannibala tomu dojmu nasadila korunu. Psychiatrické řečičky mě někdy dosti unavují a z té tajemné atmosféry začínám být v depresi. Ale pozornost si to určitě zaslouží (jen u toho proboha nežerte!) momentálně si nedokážu vybavit seriál, který by byl obdobně hravý a šílený. ()

Douglas

všechny recenze uživatele

U seriálového Hannibala se, jak koukám, sešla režijní partička, z níž několik chlapů se nejen kdysi podílelo na Twin Peaks, ale hlavně jde o seskupení představitelů hravého (byť spíše nízkorozpočtového) amerického neoinoiru posledních dvaceti let (Slade - V pasti; Foley - Válka gangů, Chladnokrevně; Medak - Romeo krvácí; Dahl - Red Rock West, Ďábelská svůdkyně). Pokud si seriál udrží spíše jednotnou stylistickou i narativní strategii, která bude tvořit jasné formální mantinely, mohl by být ten tucet epizod fakt zajímavým příspěvkem k lecterovskému univerzu - a konečně bez "už-jsem-dávno-jen-parodie-sebe-sama" Hopkinse, zato s vynikajícím Mikkelsenem. __ Opravdu mě baví hra se subjektivizivanými "deformujícími" vsuvkami, spíše naznačujícím než doslovným vyprávěním, precizním načasováním epizody (Hannibal se poprvé objeví přesně uprostřed epizody v několinásobně nejdelším dvaatřicetisekundovém záběru - průměrná délka záběru epizody je 4 sekundy, medián dokonce jen 3,2) a dynamikou fikčního světa založenou ve střetu mikrosvětů dvou géniů s pokřivenou myslí (Graham x Lecter). Formálně sice seriál jen kombinuje nejúspěšnější stylisticko-narativní trendy americké seriálové kriminálky v posledních deseti letech, ale činí tak způsobem, který je ozvláštňuje a intenzifikuje. __ Jak říkám, jsem zvědav, kam se to posune dál. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jeden z nejpozoruhodnějších seriálů současnosti, který za pomoci výborného herce Madse Mikkelsena posouvá postavu psychopatického "antihrdiny" ještě o stupeň výše. Podle mého názoru až skoro k samé dokonalosti co se hutných seriálových thrillerů týče. Kupodivu, tvůrci nezasvětili seriál primárně postavě Hannibala, ale jednomu z jeho pacientů. Tím pacientem je jakýsi "podivín", jehož služeb využívá FBI při profilování zločinců, především těch sériových, což těší hlavně zvláštního agenta v podání Laurence "Morphea" Fishburna. Když je tento pacient v kritické situaci nucen zabít, je tak na dně, že vyhledá odbornou pomoc-terapeuta Hannibala Lectera. Seriál má neuvěřitelně temný nádech a spád, přičemž do duší a mentality postav se dokonale vžijete během pár minut či epizod. Mads Mikkelsen v roli Hannibala září, občas mám pocit, že svým výkonem zcela zastiňuje fenomenální výkon Anthonyho Hopkinse ve filmu Mlčení Jehňátek. Hannibal je vskutku pozoruhodný a jedinečný seriál který by jste si neměli nechat ujít. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dvě epizody, ale vlastně už jedna mi stačila k poznání, že tentokrát si s televizní sérií rozumět nebudu. Je to snaživě cool a využívá to všechny možné populární a efektní nástroje k upoutání divákovy pozornosti, zajímavé prostředí, psychicky vyšinuté nebo výjimečné typy postav, ale nějak se s tímhle stylem míjím a vidím v tom pouhou účelovost. Když to vezmu upřímně, to jediné, co na seriálu opravdu funguje, je postava Madse Mikkelsena a jeho doktora Hannibala Lectera. Jenže ta nehraje dominantní roli a naopak hlavní hrdina seriálu je podle mého mínění naprostý omyl a jeho interakce s doktorem nefungují. Takže kdybych měl porovnávat Antony Hopkinse a Madse Mikkelsena, hodně obtížně bych se rozhodoval, koho vyzdvihnout (i když klasika by nakonec asi dostala přednost), ale to ostatní v porovnání s legendárním Mlčením jehňátek podle mého názoru pokulhává. Celkový dojem: 35 %. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Když jsem se poprvé dozvěděla, že se točí série o Hannibalovi, byla jsem sice nadšená, ale sýčkovidně jsem pochybovala, že by někdo mohl překonat božského Anthonyho. Nicméně již první díl mě přesvědčil, že šílenství + elegance v oku může sedět i jinému.. Když Mads Mikkelsen kuchtil a servíroval, nedalo se mu odolat. Umí být tak přesvědčivý, že kdyby vám na sezení vylíčil, jak se mu váš žaludek nesmírně hodí na jednu večeři (ba co hodí, je přímo nezbytný..), nenašli byste žádné námitky. O kom dále jsem tak trochu pochybovala, byl vyšetřovatel s vzácnou směsí psychických chorob Will Graham.. Nic proti Hugh Dancymu, v romantických komediích byl tahákem, ale aby zvládl zahrát labilního a zároveň geniálního profilovače? No, už se zdá, že ano :-). O kom jsem naopak nepochybovala vůbec a kdo mě nesmírně těší, je Laurence Fishburne jako Jack Crawford, ovšem musíte sledovat anglickou verzi s titulky (další seriál, kde se vyplatí poshánět originál). Abych dotáhla herecký ansámbl do konce, tak Caroline Dhavernas jako Dr. Alana Bloom je velmi příjemná, ale když ji nechám zapadnout mezi ostatní, nemá tam žádný prazvláštní vliv, protože Hannibal v rámci možností pomáhá při vyšetřování, často i tím, že se postará o vyšetřování samotné; Will se vciťuje do vrahů a propadá se do svých bludů a Jack dělá vše pro to, aby jeho oddělení běželo jak má. Zkrátka je to taková férová holka, a jen čas ukáže, jestli zmůže i něco více. K ději samotnému nemám výhrady, nebo, lépe řečeno, vrním si blahem a kdykoli zazní nějaká primovní fráze jako "je hezké mít na večeři starého přítele", cítím se jak prasátko v žitě. Po sedmé epizodě dávám čistých 5*, a jen čas ukáže, zda jsem se neunáhlila. ()

Galerie (1 203)

Zajímavosti (47)

  • Natáčení série začalo 20. října 2014 v kanadském Torontu. (Varan)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Reklama

Reklama