Reklama

Reklama

Lovec: Zimní válka

  • USA The Huntsman: Winter's War (více)
Trailer 3

Děj snímku Lovec: Zimní válka se zčásti odehrává v době, kdy ještě Sněhurka nebyla na světě a královna Ravenna (Charlize Theron) tak může bez obav diskutovat s kouzelným zrcadlem o tom, kdo že je na tom světě nejkrásnější. Starosti má jen s mladší sestrou Freyou (Emily Blunt), která je v očích Ravenny příliš měkká. Když ale Freya při tragické nehodě přijde o právě narozené dítě, promění se v Ledovou královnu, jejímž smyslem existence se stane dobytí celého světa. Kvůli tomu začne na svých taženích unášet děti a z nich pak vychovává nelítostné válečníky. Takovými rekruty byli i Erik (Chris Hemsworth) a Sára (Jessica Chastain), kteří z řad bojovníků armády Ledové královny vybočují svými schopnostmi a také vzájemnou náklonností, jež se v téhle zemi považuje za největší zločin. Trestem pro Erika je ztráta Sáry a vyhnanství. Z něj vede cesta přes porážku jeho bývalé velitelky. Ta se však chystá zmocnit kouzleného zrcadla sestry Ravenny a s ním pak bude prakticky neporazitelná. Erikovi by se ho muselo podařit ukořistit dřív. Jenže jak může neobyčejný smrtelník uspět v souboji proti dvěma sestrám, z nichž jedna je nebezpečnější než druhá? (CinemArt)

(více)

Recenze (424)

POMO 

všechny recenze uživatele

Scény zo zámku boli ako z prvého dielu, scény z lesa pripomínali Řachandu. Iné scény v tom nie sú a ako celok je to scenáristicky nasilu vymasturbované a režijne buď odfláknuté, alebo proste sprasené pre režisérove patlalstvo. Zdrcujúci kontrast nízkej filmovej kvality k áčkovému hereckému obsadeniu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Zrcadlo, zrcadlo on dz uól, která slaboduchá pičovina je nejotravnější of dzem ól?“ zeptal se verbal polyglotně. „No to je přece jasný, vole,“ nezaváhalo zrcadlo „umělohmotných, trapných, sterilních, ubohých a narychlo splácaných nenápaditých kokotin za každou cenu jsou hlavně díky Dyznymu on dz uorld tři prdele, ale tohle je, kurva, fuckt velesračka!“ „No jo, no, že já, debil, jsem se nezeptal předem,“ pokýval verbal smutně hlavou. „Ale jestli tě to aspoň trochu potěší, pořád jsi nejkrásnější, verbale!“ dodalo úlisně zrcadlo. „Původně ti sice kapku dýchal na hrb Klůny, nicméně už je to dědek a pro sichr jsem ho ještě otrávilo Nespressem. Takže ten sendvič s Emilkou a Teronovic Karlíkem, který sis u toho pořád představoval, aby ses neunudil xmrti, by mohl docela dobře klapnout!“ „Představoval, představoval,“ odvětil verbal zasněně, přičemž si, jakoby bezděčně, uhladil pečlivě nagelované skráně, „a byl to asi jediný kulturní zážitek z tohohle tupého odvaru. Avšak náhle se k nám s holkama přisrala do džakuzy ta odporná kožená obluda Džesika Čestejn, v tu ránu mě přešla chuť na šťouchané brambory a bylo po zápase. A i ti liliputi stáli tentokrát za vyližprdel, takže jsem neměl absolutně ke komu přilnout. Dokonce jsem byl natolik otrávený, že mě ani nerozveselilo přemítat, jestli by ten ochrnutý Blbec Homotór získal nějakou mimiku, kdyby mu do držky pustili dvěstědvacet!“ Zrcadlo se nasupeně zamžilo: „Tak zase trochu úcty, ne, dopiče??!! Vždyť jsem v tom hrálo! Nehledě na to, že mi to pár mentálů včetně Šádvela hustě oroštovalo. Ještě chvíli mě ser a v té soutěži krásy tě předežene i Krytinář.“ „Jen buď dál impertinentní,“ usmál se verbal škodolibě, “a mrdnu tě do frcu. Některý z nich si tě pak určitě hned koupí a bude si na tebe vymačkávat jebáky.“ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nezaměstnán dostatečně podněty skýtanými filmem, přemýšlel jsem v kině, komu je tento s campem hraničící kříženec Ledového království a Hry o trůny vlastně určen. Mladším ročníkům Lovec nenabízí k identifikaci postavu odpovídajícího věku, pro starší je v něm mnoho pubertálního trpasličího humoru a málo vícerozměrných postav, jejichž rozhodnutí by byla motivována něčím jiným než požadavky žánru (přibližně žádná). Stejně jako předchozí díl, vůči němuž je Lovec prequelem i sequelem zároveň (a spin-offem k tomu), se film snaží oslovovat zejména divačky. O své feministické podstatě se nás snaží přesvědčit nejen početní převahou hereček, ale také minimálně jednou křečovitou deklarací ženské nezávislosti. Činy ovšem vždy neodpovídají slovům a samostatnost žen je převážně iluzorní. Přirozené je tvořit pár. Ženy bez partnera jsou přinejmenším emočně labilní a nemožnost realizace výchovou dítěte si jedna z nich kompenzuje výchovou osobní Hitlerjugend armády, s pomocí které si následně začne podmaňovat okolní království (protože může). Podobně jako je zápletka slepencem klišé z dobrodružných a fantasy filmů, jsou při vykreslování ženských postav recyklovány stereotypy o marnivých, nečitelných a zahořklých osobách bez smyslu pro humor (zvlášť v kontrastu s Erikem a dvěma trpaslíky, kteří vtipkují bez přestání). Ani koncept nietzscheovské nadženy, která si jde nemilosrdně za svým a likviduje všechny muže, kteří jí přijdou do cesty, zde není aplikován se stejnou důsledností jako minule (nebo jako v prakticky libovolném předkodexovém filmu s Barbarou Stanwyck). U filmu režírovaného specialistou na vizuální efekty nepřekvapuje, že je povrchem fascinován stejně jako sebevzhlíživá Ravenna. Překvapuje mne nicméně, že ony efekty nejsou mnohdy moc vydařené (zejména velké celky království vypadají jako z lepší videohry). Zimní válka vůbec působí jako z povinnosti a bez velkého nasazení natočený derivát úspěšného filmu, v němž jsou skutečně přesvědčivé pouze výpravné kostýmy Colleen Atwood (na něž jsme různými nadhledy a detaily náležitě upozorňováni). Kdyby se Sněhurka nespustila s režisérem, dokázal by druhý Lovec, fungující nakonec nejlépe jako špatná komedie, svou existenci možná obhájit lépe. 50% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Klasickej blockbuster, kterej tě nějak zásadně nenasere, ale druhej den si budeš pamatovat spíš co jsi žral poslední víkend k obědu než že jsi viděl (a) nějakou zajebanou zimní válku. Samozřejmě osoby a obsazení mají co říct do našeho rozhodování zda jít či nejít. Děvčátka si navlčej trencle při pohledu na Chris Hemswortha a my kluci se zasníme, jaký by to bylo mít obrovskou povstel, aby se tam vešla Jessica, Charlize, Emily a basy plzňeskýho, protože lidský a chmelový holky, nikdy neomrzej. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Uf. Ani si nespomínam, kedy som naposledy v kine tak túžobne čakal, kedy to skončí. Po nepodarku V srdci mora si poleno Hemsworth pripisuje ďalší pokus o najnudnejší film roka. Varilo sa z riadne odstátej vody. Otravný príbeh, otravná réžia, otravní herci. Akcie málo, vtipy nefungujú a hutná atmosféra "jednotky" tu nie je ani náznakom, miestami to vyzerá ako trochu drahší televízny film (pol filmu rozprávajú, ako niekam pôjde nejaká armáda a nakoniec sa tam mláti asi tucet blbcov v jednej dekorácii). Keby to bol aspoň zábavný akčný trikový výplach ako napr. Bohovia Egypta, ale namiesto toho sa to tvári ako psychologická dráma, pričom vývoj postáv prebieha pomocou rozprávača zvratmi typu "she couldn´t rise a child, so she rise an army!" (hahaha, wtf?!). ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem to, co jsem čekal. A i když jsem nečekal moc, vlastně je to fajn. Lovec: Zimní válka ničím nepřekvapí, rozhodně ne tedy příběhem a zvraty, ale jako pohádková fantasy jednohubka je to celkem fajn. Hlavně tedy kvůli herecké čtveřici. Hemsworthovi bouchač se sekyrami sedne a role ho do žádného velkého herectví netlačí, Theron si záporačku užívá, Emily Blunt zvládá vzbuzovat strach i lítost (v rámci možností a žánrových mantinelů pochopitelně) a Jessica Chastain je sexy, i když seká lidem ruce. Triky se celkem podařily a během těch necelých dvou hodin se na plátně pořád něco děje, takže nuda se nedostaví a ten hlásek, který vám šeptá, že vlastně koukáte na úplně zbytečný film, není nikdy tak hlasitý, abyste ho museli brát vážně .Celkově z toho vylezou dvě hodiny nadprůměrné pohodová zábavy se solidním množství zručně natočené akce a fajn dobrodružnou atmosférou. Jen ten trpasličí humor se malinko míjí účinkem. Celkově žádný zázrak, ale celkem fajn podívaná, které vedle jedničky obstojí víceméně bez problémů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $115miliónovTržby USA $48,390,190Tržby Celosvetovo $164,989,338Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,044,946Tržby za predaj DVD v USA $5,852,906║ tak toto až tak moc nevyšlo, veľmi nezáživná nepružná réžia, až príliš otrepaná príbehová schéma, zaujímavé herecké obsadenie takmer nemá čo hrať, mínusom sú aj niektoré súboje, ktoré sú zbúchané v zbesilom strihu, na druhú stranu to neotrávi ako Bohovia Egypta je to pozerateľné ale bez nejakého elementu ktorý by dodal punc zážitku, škoda /videl v kine 3D verziu: 55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně v podstatě obsazení snů, nádherná Jessica Chastain, něžná Emily Blunt a femme fatale Charlize Theron. Bohužel výsledek je zbytečný průměr. Ono ne, že by film byl naprostá nuda, jde o pohyb skupiny postav a jejich minimální vývojové interkaci (navzájem i s okolím) v rámci naplánovaného příběhu, který nemá žádný zvrat. Opravdu žádný, a to je až zarážející. Na druhou stranu se podívejte na předchozí filmy obou scénáristů a bude Vám jasné, odkud vítr vane. Ani sebelepší obsazení pak film nezachrání. Ravenna je do děje vrácena velice "bolestivě" a brání své mladší sestře v hlubším vývoji, právě Freya v podání Emily Blunt i přes krásu své herecké představitelky nemá dostatek "královského charizmatu" na "ty špatné věci, co dělala její sestra". Ve výsledku jí tak Jessica Chastain jako Lovcova vyvolená přehrává prakticky neustále, protože v jejím obličeji je mnohem více odhodlání a síly... Tenhle příběh měl navíc. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MYSLELI JSME, ŽE ČERNÁ MAGIE ZEMŘELA S RAVENNO. MÝLILI JSME SE. ZLÁ SÍLA ZRCADLA JENOM VZROSTLA…“ /// Bylo nebylo … (co jsi kurva dělal Lovče, než si Sněhurka začala válet prdel na trůně?)… ale vono spíš nebylo. Pohádka s vohraný poselství vo síle lásky, ble ble ble (von ji má rád a vona jeho ne…pak zas jo, pak zas ne..) s fajn obsazením, na jejímž konci budou všichni šukat jako veverky a žít až do smrti (voboje berte s rezervou). Fláknu 3*, páč se to dalo vydržet. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kdy brát vod starý ránu šípem do hrudi jako vyznání lásky. 2.) Přeju si, aby přede mnou Sněhurka klečela. A pak bych ji.... 3.) Thx za titule „McLane“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 3,802 // Otvárací Víkend v USA: $19,445,035 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Lovec pokračování se mi líbil obdobně jako díl první. Tempo je perfektní, akce je stylová, vizuál solidní a herecký cásting velmi lákavý ( Chastain, Hemsworth, Blunt, Theron) to je čtveřice kvalitní jako víno a dost možná nejsilnější ženská herecká sestava, za poslední dobu. Příběhově mohl být film vypiplanější, nenabídne pořádný zvrat, ale zase mi to nepřišlo účelově naivní jako Gods of Egypt či podobné fantasy napodobeniny. Bavil jsem se hezky, podobné jednohubky můžu. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Lovec: Zimná vojna je absurdný mix sequelu, prequelu, rip-offu a spin-offu, ktorý nechcel nikto vidieť, ani režírovať. Žiadnu vojnu neuvidíte; asi došli prachy a tak sa koniec osekal na nudnú bitku dvoch žien v paláci. O Snehulienke sa iba hovorí, Chris Hemsworth je (zasa) o ničom a nechýbajú hrozitánske WTF momenty (poklad nevyčísliteľnej hodnoty stráži jeden goblin, do ostatných stačí trafiť jeden šíp a všetci naraz vzbĺknu, okrem hlavného hrdinu, ktorý sa nachádza PRIAMO medzi nimi), ani podivný strih (trpaslíci v krčme vyprovokujú bitku, ktorá trvá niekoľko desiatok sekúnd, no oni sa na scéne objavia až po jej skončení). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fakt nechapu, proc se dela pokracovani k ctyri roky starymu filmu, kterej nemel zadnej vyraznejsi uspech a jehoz pribeh je vlastne uzavrenej. Vzniknul tak divnej prequelosequel, kterej stoji jeste vic za prd nez prvni dil. Prequelovej rozjezd dava nadeji, ze by se mohlo dit alespon neco trochu zajimavyho, ale to by nesmelo po chvili nasledovat "o x let pozdeji" aby se dost humpolacky preskocily udalosti prvniho dilu a zaclo se rozvijet scenaristicky naprosto stupidni pokracovani prvniho dilu, kde sice zustava hlavni lovec, ale doplnujou ho jen dva trpaslici a dve trpaslice. Obcas sice zafunguje nejakej for, akcni sceny nejsou uplne nejhorsi a nejaka ta krev taky ukapne, ale celkove to pusobi proste rezijne desne nezvladnute a scenaristicky naprosto stupidne, ani nemluve o dosti rozvleklym tempu. Fakt nechapu, jak se podarilo tvurcum presvedcit k ucinkovani takovou spoustu super hercu, ktery se sice snazej, ale nemaj co hrat. Ne ze by me to vylozene nasralo, spis mi to bylo ukradeny, ale vic nez lepsi 2* to fakt neda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hádej, kdo jsem? Povídám si s hlínou, slyším, jak mluví." Tak to jsi trpaslík, který nechápe, jak uvažuje Lovec. Já to taky moc nechápu, ale na druhou stranu mě Lovcovo šklebení bavilo, čarodějnice se mi celkem líbily a trpasličí námluvy taky nebyly špatné. A nyní se jdu s naostřenými sekerkami zeptat zrcadla, kdo je na světě úplně nejvíc nejkrásnější, protože to je od prvního setkání s Derekem Zoolanderem smyslem mého života. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jednička mě nijak zvláště neoslovila a tak nová režie film významně osvěží. Dílo je mnohem akčnější a zabývá se lovcovu minulost, přičemž ho také jeho skutky dostihnou a tak je lovec nucen své minulosti opět čelit a problém vyřešit. Dobrodružství ihned zaujme, neboť jsou zde velice propracované akční scény a z původního filmu zde zůstanou jen ty zajímavější postavy a nějaké nové jako bonus. 67% PS: Dal bych více prostoru Charlize Theron ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu filmu výrazné zlepšení, tzn. místo totálně přeplácaného wtf nesmyslu je tady genericky působící povrchní fantasy, na kterou člověk po pěti minutách zapomene. Nicméně nevím, jestli jsem v nějaké sentimentální náladě nebo co, ale docela se mi líbily ty stylizované obrazy, ve kterých dominovaly kontrasty bílé, stříbrné a zlaté, a později i s přídavkem černé. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Blunt jako zahořklý Thranduil s poprsím, Chastain jako lučištnice Tauriel a herecký trpaslík Hemsworth názorně ukážou, jak pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí (jinými slovy sedm let neštěstí pro Saurona Ravennu). A nebo byla Emily kouzelnice s ledem Elsa, co se nepohodla se sestrou a lovec Chris tam byl za Olafa (tedy za blba)? Ať tak, či onak, jedná se o generickou fantasy, od které když odečtu kostýmy a hvězdné dámské trio, zbyde mi nula dvakrát podtržená scénáristicko-režijním zmarem. A taky nová jednotka topornosti 1 hemsworth, což je v převodu 1000 miliafflecků.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

No je to takové zamotané. Chápu snahu vydělat prachy, ale postavit zcela novou mytologii kolem lovce je prostě divné. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jako většina lidí si z prvního dílu pamatuji jen kostru a příliš mi to nechybělo. Co musím rozhodně pochválit je obsazení, které pozbylo jednu nezavřenou pusinku a ačkoliv z dvojice Bryce Dallas Howard a Jessica Chastain mám raději dračici z Jurského světa, Emily Blunt potěšila velice, ale vlastně neměla moc co dokazovat a co hrát. Neohrožený Chris Hemsworth utvořil celkem pohodovou partu s trpaslíky a občas hodil nějaký vtípek nebo úšklebek sobě vlastní, ale dál to byla vesměs nuda s podle mě navíc nechtěný sequel s ne úplně rozmyšlenou cílovkou, který už nevydělá tolik jako "jednička." Vidět jsem to chtěl a nic extra jsem nečekal, takže jsem vlastně dostal přesně co jsem čekal + pár dobře namířených gagů...5/10 ()

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Jessica Chastain se vrátí k akci

Jessica Chastain se vrátí k akci

03.08.2018

Od jejího posledního akčního filmu Lovec: Zimní válka už uběhly dva roky, teď se ale hvězda nadcházejícího pokračování hororového hitu To Jessica Chastain (Velká hra) k akci vrátí. Zahraje si totiž… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Universal chystá Lovce a Mumii

Universal chystá Lovce a Mumii

02.08.2014

Studio Universal začíná sestavovat svoji filmovou nabídku pro rok 2016. Zatím pro nás chystá především pátého Bournea od Justina Lina (Rychle a zběsile 6), Warcraft od Duncana Jonese (Moon) a… (více)

Reklama

Reklama