Reklama

Reklama

Lovec: Zimní válka

  • USA The Huntsman: Winter's War (více)
Trailer 3

Děj snímku Lovec: Zimní válka se zčásti odehrává v době, kdy ještě Sněhurka nebyla na světě a královna Ravenna (Charlize Theron) tak může bez obav diskutovat s kouzelným zrcadlem o tom, kdo že je na tom světě nejkrásnější. Starosti má jen s mladší sestrou Freyou (Emily Blunt), která je v očích Ravenny příliš měkká. Když ale Freya při tragické nehodě přijde o právě narozené dítě, promění se v Ledovou královnu, jejímž smyslem existence se stane dobytí celého světa. Kvůli tomu začne na svých taženích unášet děti a z nich pak vychovává nelítostné válečníky. Takovými rekruty byli i Erik (Chris Hemsworth) a Sára (Jessica Chastain), kteří z řad bojovníků armády Ledové královny vybočují svými schopnostmi a také vzájemnou náklonností, jež se v téhle zemi považuje za největší zločin. Trestem pro Erika je ztráta Sáry a vyhnanství. Z něj vede cesta přes porážku jeho bývalé velitelky. Ta se však chystá zmocnit kouzleného zrcadla sestry Ravenny a s ním pak bude prakticky neporazitelná. Erikovi by se ho muselo podařit ukořistit dřív. Jenže jak může neobyčejný smrtelník uspět v souboji proti dvěma sestrám, z nichž jedna je nebezpečnější než druhá? (CinemArt)

(více)

Videa (25)

Trailer 3

Recenze (424)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výtvarně je film nádherný: zlatá a stříbrná královna, ledové království, mechové lesy.... Jenomže, tím to končí. Psychologie postav je při nejlepším těkavá, spíše však všichni trpí bipolární poruchou. Od toho se také odvíjejí dialogy, kdy divák nepřestává žasnout, jakou blbost to zase kdo plácnul. Legrační figurky trpaslíků - které se vyskytnou v příběhu zcela nahodile, leč tvrdošíjně zůstanou až do konce - snad scenárista obšlehl od Disneyho. ______ Nezvládnutá fantazy nabízí záplavu kouzelných tvorů, ale vyprávění nemá smysl ani logiku. ___ Chris Hemsworth připomíná neandrtálce nejenom zjevem a hereckým rejstříkem (nula), ale i vystupováním. Přeseknout provazový most na špatné straně opravdu není hrdinství, jak se film tváří, ale stupidita. Závěr je výbuchem absurdit a nereálných změn postojů několika protagonistů. SHRNUTÍ: Když proženete Andersenovu Sněhovou královnu počítačem, přidáte hodně megalomanství a zapomenete na filtr soudnosti. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jakýsi kříženec Andersenovy Sněhové královny a Sněhurky, ze které zbylo zrcadlo s královnou. Theronová krásná, zlatá, temná a nejlépe hrající. Hemmsworth je slušný comicsový Thor, jako lovec však ukazuje, že hrát neumí vůbec... Vizuál je nejsilnější stránkou filmu, i když bych fantazii popustil více opratě. Přidat více krve, erotiku (jedno odhalené ňadro to nezachrání), temnotu a syrové souboje...byl by z toho možná nový Barbar Conan nebo Excalibur, ale na film byste jen tak nezapomněli...tohle však nehrozí, film nakonec skončí jako výplňkový materiál pro nudná odpoledne na komerčních stanicích. Průměr, ale znám spoustu horších... ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Ještě větší slabota než první díl, až už to byl sequel nebo prequel. Scénáristi si asi řekli, že Frozen zabodovalo u dětí, tak to bude fungovat i u dospělých, ale to se bohužel spletli. Scénář byl tak slaboduchý a plný děr, že jsem si veškeré dějství domyslela půlhodiny dopředu. Emily Blunt se navíc její postava nedala uvěřit, na to má až příliš dobrácké oči. Jedinými pozitivy tak pro mě byly scény s gobliny a veškeré scény s Ravennou, i když byly jako nakopírované z prvního dílu. Bojové scény dost chaotické, při jedné jsem se až lekla, že za chvilku na mě vyskočí želva Ninja. Titulková písnička od Halsey skvělá. Viděno v 3D, které ale bylo na těch pár létajících sněhových vloček naprosto nevyužité. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu filmu výrazné zlepšení, tzn. místo totálně přeplácaného wtf nesmyslu je tady genericky působící povrchní fantasy, na kterou člověk po pěti minutách zapomene. Nicméně nevím, jestli jsem v nějaké sentimentální náladě nebo co, ale docela se mi líbily ty stylizované obrazy, ve kterých dominovaly kontrasty bílé, stříbrné a zlaté, a později i s přídavkem černé. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, Sněhurka a Lovec, rozhodně nebyla žádná hitparáda, ale přesto se jednalo o slušnou fantasy, která dokázala pobavit. O to více mě překvapilo, jak špatné je toto pokračování, které působí lacině a prakticky v žádném ohledu nefunguje. Nebýt pár známých jmen, film by se v kině ani neobjevil. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Whitney Avalon natočila v rámci své série "Princess Rap Battles" rapový videoklip „Freya vs. Ravenna" parodující tento film. (fiLLthe3DD)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Jessica Chastain se vrátí k akci

Jessica Chastain se vrátí k akci

03.08.2018

Od jejího posledního akčního filmu Lovec: Zimní válka už uběhly dva roky, teď se ale hvězda nadcházejícího pokračování hororového hitu To Jessica Chastain (Velká hra) k akci vrátí. Zahraje si totiž… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Universal chystá Lovce a Mumii

Universal chystá Lovce a Mumii

02.08.2014

Studio Universal začíná sestavovat svoji filmovou nabídku pro rok 2016. Zatím pro nás chystá především pátého Bournea od Justina Lina (Rychle a zběsile 6), Warcraft od Duncana Jonese (Moon) a… (více)

Reklama

Reklama