Reklama

Reklama

Lovec: Zimní válka

  • USA The Huntsman: Winter's War (více)
Trailer 2

Děj snímku Lovec: Zimní válka se zčásti odehrává v době, kdy ještě Sněhurka nebyla na světě a královna Ravenna (Charlize Theron) tak může bez obav diskutovat s kouzelným zrcadlem o tom, kdo že je na tom světě nejkrásnější. Starosti má jen s mladší sestrou Freyou (Emily Blunt), která je v očích Ravenny příliš měkká. Když ale Freya při tragické nehodě přijde o právě narozené dítě, promění se v Ledovou královnu, jejímž smyslem existence se stane dobytí celého světa. Kvůli tomu začne na svých taženích unášet děti a z nich pak vychovává nelítostné válečníky. Takovými rekruty byli i Erik (Chris Hemsworth) a Sára (Jessica Chastain), kteří z řad bojovníků armády Ledové královny vybočují svými schopnostmi a také vzájemnou náklonností, jež se v téhle zemi považuje za největší zločin. Trestem pro Erika je ztráta Sáry a vyhnanství. Z něj vede cesta přes porážku jeho bývalé velitelky. Ta se však chystá zmocnit kouzleného zrcadla sestry Ravenny a s ním pak bude prakticky neporazitelná. Erikovi by se ho muselo podařit ukořistit dřív. Jenže jak může neobyčejný smrtelník uspět v souboji proti dvěma sestrám, z nichž jedna je nebezpečnější než druhá? (CinemArt)

(více)

Videa (25)

Trailer 2

Recenze (424)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jako většina lidí si z prvního dílu pamatuji jen kostru a příliš mi to nechybělo. Co musím rozhodně pochválit je obsazení, které pozbylo jednu nezavřenou pusinku a ačkoliv z dvojice Bryce Dallas Howard a Jessica Chastain mám raději dračici z Jurského světa, Emily Blunt potěšila velice, ale vlastně neměla moc co dokazovat a co hrát. Neohrožený Chris Hemsworth utvořil celkem pohodovou partu s trpaslíky a občas hodil nějaký vtípek nebo úšklebek sobě vlastní, ale dál to byla vesměs nuda s podle mě navíc nechtěný sequel s ne úplně rozmyšlenou cílovkou, který už nevydělá tolik jako "jednička." Vidět jsem to chtěl a nic extra jsem nečekal, takže jsem vlastně dostal přesně co jsem čekal + pár dobře namířených gagů...5/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Lovec pokračování se mi líbil obdobně jako díl první. Tempo je perfektní, akce je stylová, vizuál solidní a herecký cásting velmi lákavý ( Chastain, Hemsworth, Blunt, Theron) to je čtveřice kvalitní jako víno a dost možná nejsilnější ženská herecká sestava, za poslední dobu. Příběhově mohl být film vypiplanější, nenabídne pořádný zvrat, ale zase mi to nepřišlo účelově naivní jako Gods of Egypt či podobné fantasy napodobeniny. Bavil jsem se hezky, podobné jednohubky můžu. 75% ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Ještě větší slabota než první díl, až už to byl sequel nebo prequel. Scénáristi si asi řekli, že Frozen zabodovalo u dětí, tak to bude fungovat i u dospělých, ale to se bohužel spletli. Scénář byl tak slaboduchý a plný děr, že jsem si veškeré dějství domyslela půlhodiny dopředu. Emily Blunt se navíc její postava nedala uvěřit, na to má až příliš dobrácké oči. Jedinými pozitivy tak pro mě byly scény s gobliny a veškeré scény s Ravennou, i když byly jako nakopírované z prvního dílu. Bojové scény dost chaotické, při jedné jsem se až lekla, že za chvilku na mě vyskočí želva Ninja. Titulková písnička od Halsey skvělá. Viděno v 3D, které ale bylo na těch pár létajících sněhových vloček naprosto nevyužité. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Přiznané netelevizní (tzn. s hodně fajn vizuálem) fantasy béčko, u kterého jsem si se slzou v oku zavzpomínal na má mladá čtenářská léta s Brooksem, Salvatorem a Eddingsem v pazourech. Škoda, že se už dnes podobně zasněných dobrodružáren netočí mnohem víc... užil jsem si to. Jo a přehledná kamera v akčních sekvencích, zejm. během kontaktních soubojů jeden na jednoho, mi hodně usnadnila hodnocení. Konečně žádné epileptické střihy! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Lovec: Zimná vojna je absurdný mix sequelu, prequelu, rip-offu a spin-offu, ktorý nechcel nikto vidieť, ani režírovať. Žiadnu vojnu neuvidíte; asi došli prachy a tak sa koniec osekal na nudnú bitku dvoch žien v paláci. O Snehulienke sa iba hovorí, Chris Hemsworth je (zasa) o ničom a nechýbajú hrozitánske WTF momenty (poklad nevyčísliteľnej hodnoty stráži jeden goblin, do ostatných stačí trafiť jeden šíp a všetci naraz vzbĺknu, okrem hlavného hrdinu, ktorý sa nachádza PRIAMO medzi nimi), ani podivný strih (trpaslíci v krčme vyprovokujú bitku, ktorá trvá niekoľko desiatok sekúnd, no oni sa na scéne objavia až po jej skončení). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 48,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 165 mil. (NIRO)
  • Whitney Avalon natočila v rámci své série "Princess Rap Battles" rapový videoklip „Freya vs. Ravenna" parodující tento film. (fiLLthe3DD)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Jessica Chastain se vrátí k akci

Jessica Chastain se vrátí k akci

03.08.2018

Od jejího posledního akčního filmu Lovec: Zimní válka už uběhly dva roky, teď se ale hvězda nadcházejícího pokračování hororového hitu To Jessica Chastain (Velká hra) k akci vrátí. Zahraje si totiž… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Universal chystá Lovce a Mumii

Universal chystá Lovce a Mumii

02.08.2014

Studio Universal začíná sestavovat svoji filmovou nabídku pro rok 2016. Zatím pro nás chystá především pátého Bournea od Justina Lina (Rychle a zběsile 6), Warcraft od Duncana Jonese (Moon) a… (více)

Reklama

Reklama