Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Švédský režisér Axel Petersén ve svém hraném debutu přináší nekonvenční portrét stárnoucích lidí, ocitajících se někde mezi společenskou elitou a zločinem, kteří unikají z reality do iluzivního světa bezstarostné zábavy a krátkodobých rozkoší. Lehkovážný život šedesátníka Janneho, vlastníka nově založeného nočního klubu Avalon, se však zkomplikuje nečekanými událostmi s katastrofálními následky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Terva 

všechny recenze uživatele

Co dělat, když je vám už víc jak půl století, Otevřít si vlastní noční klub. A jako majitel máte zdarma vše na co ukážete. Jenže když se tam ukáže vaše sestra (starší) započne katastrofa. CITÁT - Jsi nečekal, viď?........... Povedený příběh, pěkná hudba, kamera předvede co umí a herecké obsazení díky "exotičnosti" je naprosto povedené. Tleskám a možná později přehodnotím na pět hvězd. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

nějak se mi nedařilo,těžko stravitelný film ze kterého máte pocit jako byste žvýkali sousto a ne a ne ho spolknout.Slabý scénář.Ale na druhou stranu- v sebeobraně použít kosu, to chce hlavu. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mě neoslovil. Tři řádky obsahu napověděly málo na to, abych se v ději nějak víc zorientoval. Jannw zakládá noční podnik, přitom se mu podaří nešťastnou náhodou shodit autem z lešení litevského řemeslníka, kterého brigádnicky zaměstnává na dokončovacích pracích... A pak by to měl být už především psychologický pohled do duše člověka, který bojuje se svým svědomím, ale navenek se má tvářit, že je vše v pořádku... Mrtvoly se zbavil, ale od okamžiku, kdy se objeví Donatasova dívka, jeho víra v utajení trestného činu hasne. Přesto s mi zdá, že tento pohled nebyl dostatečně propracován, mnoho toho ostatního je jen nakousnuto, ani jsem se nevyznal v těch příbuzenských a přátelských vztazích, natož pak na to, co se dělo při zahájení provozu. Na ten jsem se mohl dívat z pohledu střízlivého člověka na opilou či dokonce zfetovanou společnost. Ale jinak nic. Janne s manželkou a snad bratrem pak odplouvají kamsi pryč, aby se zbavili vědomí viny i těch, kteří na nich vydírají peníze... Dost divný příběh. ()

Doutas 

všechny recenze uživatele

Tak tohle šlo opravdu mimo mě. Chápu, že zde byla možná snaha o generační výpověď či společenskou kritiku života postarších bohatých Švédů, ale celé to ztroskotává na zcela nepřirozeném a nelogickém jednání a chování postav. A na to, aby to mohlo být bráno jako nadsázka a na ní založená satira, se film zase tváří příliš vážně... ()

Reklama

Reklama