Reklama

Reklama

Otomani versus křesťané

(seriál)
  • Česko Osmané proti křesťanům (více)
Velká Británie, 2011, 6x51 min

Obsahy(1)

Konflikty mezi muslimy a křesťany se objevují od samých počátků těchto náboženství. Kmen Osmanů využil své vzrůstající moci, založil vlastní stát a nakonec zesílil natolik, že vznikla mocná Osmanská říše, která ovládla většinu Středomoří... Středozemní moře je dnes sice překrásnou turistickou destinací, ale ještě v 16. století bylo hlavním dějištěm dramatického střetu mezi křesťanskou Evropou a mocnou muslimskou Osmanskou říší. Byla to válka, která přetrvala takřka dvě století. V třídílném dokumentárním seriálu Osmané proti křesťanům nás Julian Davidson provede cestou napříč Středozemím až do minulosti, kde boháči vystavovali na odiv své úžasné galéry, moře se hemžilo krvežíznivými piráty a velkolepé bitvy, zrádné činy i pomsta byly takřka na denním pořádku. Dostaneme se na nejzajímavější a nejkrásnější místa Středozemního moře, jako jsou Konstantinopol, Rhodos, Malta, Benátky nebo Kypr, a staneme se svědky nejdramatičtějších i nejdůležitějších momentů tohoto legendárního střetu dvou velkých civilizací. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře historicky zpracováno. Navíc dnes velmi aktuální , když německá kancléřka prohlásila známou větu "Islám do Německa patří". Němci měli vždy zvláštní myšlení. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní seriál je vhodný nejen do hodin dějepisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o středověkých dějinách. Jedná se o méně zdařilý projekt. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama