Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z galvanovny unikl kyanidový roztok do kanalizace a nebezpečné situaci musí okamžitě čelit pracovníci čističky odpadních vod, kteří až dosud žili nevzrušeným životem. Neviditelné nebezpečí prověří vztahy mezi nimi a ukáže, jaký má kdo charakter. (Česká televize)

Recenze (14)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Ja udilim nadprumer. A to ne proto, ze by slo o nejaky dobry film, ale pro ten level bizarnosti, ktery je v tom obsazen. V podstate je to brnenske televizni akcni drama, pracovni moralita, psychologicka studie a navic s milostnou vlozkou v zaveru (femme fatale Simona Pekova). :) Proste, jestli mate silu a entuziasmus (popr. vztah k bizarni podivane), pobavite se...jinak zbytecne. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Tohle za první republiky nebylo!" V čističke odpadových vôd to iskrí, akčný mlaďas Donutil a ufrfľaný dôchodca Chromek majú príliš veľa spoločných trecích plôch a ako vyrovnávajúci nárazník medzi nimi slúži vedúci smeny Franc. Spokojné pracovné vegetenie im naruší telefonát o úniku kyanidu z továrne a krízová situácia preverí pevnosť charakterov a zodpovednosť prístupu k práci. Nakoniec sa ekologickú katastrofu predsa len podarí zažehnať a chvíle napätia tomu predchádzajúce napomôžu citovému zblíženiu. Zaujímavý je aj pohľad na pracovnú morálku, šlofík počas pracovnej doby a alkohol na pracovisku sú prezentované ako vcelku normálna vec. Rozumnou stopážou disponujúca a dobre zahraná skoroakčná (upchatá mamutka nie je špás) dráma z neobvyklého prostredia. Toto ja môžem. "Tak ty jsi tu ještě, soudruhu? Já myslel, žes to pochopil..." ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Těžká televizní nuda. Ale pohled na fungování socialistického hospodářství je zajímavý. Chlapi se válí v práci a vyčítají si navzájem, když jeden musí dělat víc než druhý. Pak dojde k havárii a všichni se přes noc válí v práci dál a čekají až nebezpečí pomine. K tomu se hodí i lahvinka rumu. Drama zvyšuje pohled na bublinu na vodě a majáček auta VB.  Když kyanid odteče, je třeba to oslavit, basa se koupila ze zvláštních fondů. Tak vezmeme holky za ruce a jdeme do kina. Tečka. Nejzajímavějším dějem bylo topení v létě, aby dostali i na další rok stejné množství uhlí. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně bizární a tzv. na levačku televizní drama z pracovního prostředí. V první půlce intenzivní napětí na pracovišti, v druhé "neviditelné" drama v podobě kyanidu uniklého do kanalizace, ucpaný odpad, stržené šoupě, náměstek je na cesě. Mladý rebel Miroslav Donutil v top formě. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Vojtěch Štursa požádal Miroslava Donutila, aby mu v inscenaci hrál. Ten mu řekl na rovinu, že je to neuvěřitelná slátanina a jak něco takového může točit. Ten mu odvětil, že je to po dlouhé době, kdy mu dali práci, a nemá z čeho žít. (sator)

Reklama

Reklama