Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to jeden z nejlepších Belmondových filmů. Neni to až taková komedie, ale spíš dobrodružný film z drsného prostředí marocké pouště. Právě prostředí trochu připomíná jiný Belmondův film - Mrchožrouti. Navíc tady hodně prostoru dostal i Lino Ventura a několik dalších charismatických herců. Ještě bych ocenil tu část filmu, kde se naháněj 2 Berliety po klikatých horských silničkách. To určitě potěší srdce každýho milovníka starý techniky. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

U sledování další z filmových výzev od uživatele Enšpígla jsem celou dobu myslela na Mzdu strachu, kterou jsem viděla nedávno a líbila se mi o trochu víc. Mrzí mě moje nedostatečné nadšení, protože Bebel, Lino a Gert dohromady jsou spojením snů. Pokud jde o tu (zde tolik zmiňovanou) přehlídku opravdového chlapství, tu asi nejsem schopna dostatečně ocenit, neboť na to nemám dostatek testosteronu. Obsazení, kamera, hudba fajn, ale díky celkem jalovému scénáři jsem se po většinu času nudila. Bohužel. ()

Reklama

xenopus 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu stojí na vyzdvižení jen málo momentů: honička v horách (kamera), hudba a herecký projev především Ventury (Belmondo má spoustu lepších kousků). Také na mě dýchla pouštní atmosféra - tak nějak nevědomky jsem si při sledování pustil větrák (23.11.). Zápletka však nic moc, příběh nic moc, rozuzlení teda jako příjemnější (mnou nečekané). Nicméně jsem se ale nepříjemně dlouho nudil -> slabé tři. Nenaděláš nic... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Saharský kamiónový western. 1) Vznosná hudba, při níž jsem měl pocit, že teď, právě teď, se děje něco neodvratného a osudového. A oni si přitom jenom kamioňáci hráli na honěnou._____ 2) Příjemná kamera, pěkná auta a nesporný půvab pouště._____ 3) 31letý Jean-Paul Belmondo a 45letý Lino Ventura tak, jak je známe z pozdějších filmů, navíc kvalitně nadabovaní._____ 4) Sledoval jsem snímek bez známek nudy._____ 5) Tak proč, sakra, mám z filmu rozpačité pocity? Že by nekvalitním dějem? Postava Schneidera je zcela nefunkční. Téměř nic se neděje - pořád jen nasedají nebo sesedají z aut, pokud nejsou za volantem. A ten konec jako v televizní inscenaci - nevynalézavý a odrecitovaný (došly peníze, či co?)._____ 6) Trochu si připadám jako v restauraci hotelu Intercontinental - kvalitní suroviny správně připravené, ale po jídle si jdu dát ještě dršťkovku někam do bufetu na spravení chuti. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Filmová dobrodružná klasika, na kterou se nezapomíná ani po půl století. J.-P. Belmondo, L. Ventura a B. Blier - už jen tahle tři jména jsou zárukou kvality. Honička za vidinou odměny 100 000 dolarů, kterou těmto drsným chlapům unikne díky jedné kurvě, zvané Pepina... Nádherné to tenkrát bylo napětí, když jsme sledovali ty dva kamióny při jízdě přes poušť. Ovšem též výborný dabing Jana Třísky, zato L. Lipský dabující Bliera mi neseděl, také Ventut mluvíval později někdo jiný s drsnějším hlasem... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Většina sekvencí se natáčela ve městě Ouarzazate v Maroku. V samotném městě a hlavně okolo něho panovalo obrovské vedro (kolem 50°C) a nikde nebyl ani kousek stínu, což poněkud znepříjemňovalo natáčení. (Pierre)
  • Roku 1964 byl film vybrán, aby reprezentoval Francii na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (vesper001)

Reklama

Reklama