Reklama

Reklama

Berserk: Ógon džidai hen III – Kórin

  • Japonsko ベルセルク 黄金時代篇Ⅲ 降臨 (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Kumpanie Jestřába se bez Griffitha a Gutse skrývá v tmavých lesích a pod velením bojovné Cascy jen s vypětím sil vzdoruje královské armádě. Potřebné povzbuzení přinese návrat neohroženého Gutse a k obnovení původní síly má dopomoci osvobození uvězněného vůdce Griffitha. Výsledkem je trpké zklamání a složité dilema pro Cascu. Sled událostí ale vzápětí nabere zcela jiný směr, do hry se vrací talisman Behelit a o slovo se konečně rázně přihlásí démoni. Nastává temná éra, Griffith je postaven před osudové rozhodnutí a začíná věčný boj Gutse s přízraky – zrodí se Black Swordsman. (Dont)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (74)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Z celé trilogie asi nejslabší díl, ale vzhledem k tomu, že jde opravdu o velmi kvalitní dílo, nemohu o hvězdičku připravit ani tento kus. Velkolepé zakončení trilogie a poodtajnění osudu všech hrdinů, který nám zůstal v seriálu skryt. Úžasné, úchvatné, epické. Těšil jsem se jako malý kluk, a teď mě mrzí, že je po všem. Skvělý zážitek! ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšika pôvodného seriálu môže byť tento uzatvárajúci diel trilógie splneným snom. Nielen, že sa dozvie niečo viac o tom, ako osud jeho hlavných hrdinov pokračoval, ale tiež pochopí množstvo nejasností, ktoré sa s objavením zatmenia nahromadili. Fanúšikovi predlohy by už zas naopak malo byť jasným, že pri zosekaných prvých dvoch častiach ani tá tretia nebude výnimkou. Napriek všetkým vkladaným pochybnostiam sa ale veľmi rýchlo ukáže, vynechané časti dokážu tvorcovia hravo zakamuflovať, čím finálnemu masakru vytvárajú zaužívané "ticho pred búrkou", ktoré nepripraveného diváka s najväčšou pravdepodobnosťou správne znepokojí. Ochudobnená psychológia postáv funguje prekvapivo dobre a rovnako je na tom aj doposiaľ postrádajúce CGI, ktoré tentokrát odviedlo neobyčajný kus práce, primárne v spojení vynikajúceho OST, do tretice uradujúceho skladateľa Sagitsua. V prípade plánov ohľadom sequelu nedokážem odhadnúť zodpovednosť, s akou ku sérii tvorcovia pristupujú, no podľa toho, čo odhalil opening, vrátane časti po titulkách, by tu bez debaty malo jestvovať pokračovanie. ()

Reklama

Kass 

všechny recenze uživatele

"Pay heed, struggling one. Soon, a storm of death and madness that will rage around you that no mortal can atone for." U prvních dvou částí trilogie můžu polemizovat nad tím zda je lepší původní seriál nebo obrazově vypiplaná, ale dějově střídmější kinoverze. V případě té třetí mám jasno. Především závěrečné děsivé inferno, včetně nového dovětku, snad ani nešlo zpracovat líp. Ságu "Berserk" řadím k tomu nejlepšímu co jsem kdy v žánru anime viděl. Jak pro sympatické a tajemně mnohovrstevnaté hlavní postavy, tak pro uhrančivý příběh odehrávající se ve snově malebném středověku, jenž se tak často překlápí do surové noční můry. Tam, kde už standartní západní produkce řadí zpátečku, se tady šlape na plyn. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl filmové trilogie Berserk je v mých očích opět o stupínek lepší než předchozí díl, ale stále to nestačí na plný počet. Je mi sympatické, že velmi svižné tempo vyprávění v dílech minulých dokázalo vytvořit pro závěrečný díl živnou půdu, na níž dokáže závěr vskutku náležitě vyniknout. Tento díl je už od počátku pomalejší a nikam výrazněji nespěchá, je v něm dokonce i prostor pro lyričtěji laděné scény a vnitřní monology, které mi ale třeba v případě neustálého omílání Griffithova vytouženého snu spíše překážely, než že bych je s potěšením kvitoval. Provedení oné osudné druhé poloviny snímku, na kterou jsem se toliko těšil už od doby oznámení adaptace Berserka do nové filmové trilogie, považuji za imho vrchol filmové trilogie. Je sice fakt, že mi nepřipadala až tak děsivá a hororová jako v seriálu, kde na mě pocit naprosté bezmoci obětovaných vyloženě dýchal z obrazovky, ale rozhodně ve mně zanechala největší dojem ze všech scén filmové trilogie. Jsem rád, že tu byl oproti závěru seriálu přítomen Skull Knight a v menším cameu i Puck, opět mě trochu mrzí vynechání pár scén a postav z předlohy (např. již zmiňovaný Wyald, ale čert to vem), dále oceňuji, že se úroveň kvality animace opět o něco zlepšila a já bych si dovolil říct, že tohle byl jediný díl z filmové trilogie, kde se mi grafika opravdu zajídala a vůbec mi nevadila, ovšem oproti krásné vizuální stránce mě zklamala hudba, neb krom úvodního songu zpívaného maestrem Hirasawou jsem v průběhu filmu nezaznamenal jedinou skladbu, která by dokázala efektně podkreslit probíhající děj a utkvěla mi v hlavě i po skončení snímku. Že by v závěru zazněla aspoň nějaká remasterovaná verze Forces? Bohužel ne. I tak jsem však spokojen a jsem rád, že někoho napadlo znovu adaptovat Berserka. Samozřejmě bych si i já přál, aby tvůrci neváhali jít i do dalších částí mangy a tento projekt tak nezůstal jen u úmyslu oprášit původní seriál a přinést více uzavřenější závěr. Lepší 4*. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když temnota obestírá obzor a Behelit ukáže svou pravou tvář, to se pak jeden může doslova přetrhnout a přesto osud všech zúčastněných mění jen za cenu velkých ztrát. Ta smrtící gradace čím dál depresivnějšího působení hlavních postav bere dech, ale protože se finální třetina dá sledovat jen s velkým nervovým vypětím, na nejvyšší hodnocení to tentokrát nestačí. Paradoxně právě ony zničující chvíle a fatálně otevřený konec byly tím, co v mých očích posouvalo seriálového Berserka mezi legendy. Teď mě naopak vědomí neodvratného pekla značně deprimovalo a chtěl jsem z něj být co nejdřív venku, hlavně proto, abych mnoho let po zhlédnutí seriálu viděl, co bylo dál. A nutno říct, že navzdory faktu, že jsem se vše dozvěděl během pár záběrů a vět, zůstávám spokojený. Jako finále trilogie zlatého věku úžasné a jako příslib (snad) věcí budoucích ještě lepší. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama