Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zpět do víru života! Heslo, kterého se drží bývalý zlodějíček Alexandr Boroni po propuštění ze žaláře. Vyhledává společnost půvabných že, snaží se je očarovat a poté, co mu podlehnou je okrade. Díky souhře náhod se při jedné ze svých cest zaplete do hry tajných služeb na palubě letadla směrem do Benátek. Nebyl by to však on, kdyby nad nimi nedokázal zvítězit – nad nekalými živly, agenty a mafiány. Stihne toho však ještě mnohem víc! (MIDO FILM)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (117)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po naprosto skvělým filmu Policajt nebo rošťák, se dvojice Georges Lautner a Jean-Paul Belmondo po roce opět sešla, tentokrát se ovšem zdá že tvůrci neměli přesně jasno, zda hlavní hrdina bude kašpárek nebo drsňáček, většinu filmu vítězí první varianta a proto ten název. Belmondo ovšem i tady předvede, že je ve formě a zejména přestup z motorového člunu do helikoptéry a následný let na Benátkami je opravdu fajnová záležitost . Kdo není tak velký fans Belmonda jako já, může si odečíst jednu hvězdičku. ()

sbinda 

všechny recenze uživatele

Znáte to, před vámi báječně vypadající chlebíček. Neodoláte a s radostí se ho chopíte... a tak jsem to měl i s touto výborně našlápnutou komedií - švihák JPB, prostředí v Benátkách, s nadsázkou vedené rozhovory, svižná a zábavná zápleta na úvod, kdy zloděj okrade zloděje. Prostě skvělé atributy. Už při druhém zakousnutí mi však zhořklo v puse. Vše se tak nějak rozmělnilo v nic, navíc s trapnými a nadbytečnými kopanicemi mezi nohy ... A další jiné blé. Možná se jiní, třeba v 80.letech, lapali smíchy za pupek. Já ne. Odloženo v půli zpět na talíř a ohodnoceno 25% za ten první pohled. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jestliže je snímek lehce ztřeštěný, mírně nesouvislý - a k tomu jako bonus i trochu zmatený a nesoustředěný, nemusí to nutně znamenat dobrou zábavu. Jean-Paul zachraňuje, co se dá, ale jeho boj s nadměrně děravým scénářem a nedostatečně kreativní režií je předem prohraný. Z úcty k němu přihazuju 1* - ale víc dělat nemůžu. Do určité míry vynucené kašpárkovské 3* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Klasická komedie v hlavní roli s Belmondem tak, jak ho každý má rád a i když se v průběhu filmu objeví pár nesrovnalostí nemění to fakt, že komedie je to víceméně povedená a bere důraz hlavně na něj a jeho bezmeznou orientaci a všeobecnou znalost. I když to není jeho nejlepší film, chvílemi jsem se s radostí zasmál. Belmondo přeci jenom se svým šarmem nedokáže zklamat. --- Přišla jsem o manžela – Jo, také znám tyhle truchlivé chvíle přišel jsem o svého bílého slona a nemohl jsem překonat smutek. Dokonce jsem pil. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru jde o jeden z mála nepodařených Belmondových filmů. Divím se, protože zkušený režisér Georges Lautner měl obvykle čich na dobré náměty a jeho komedie, a také kriminálky, patří ke zlatému fondu francouzské kinematografie. Tentokrát tápe nejen on, ale také Bebel a další skvadra výborných herců (Géret, Gérard, Galabru, Beaune). Domnívám se, že film ani nebyl uveden v českých kinech, ale později až v televizním vysílání. Příběh je příliš překombinovaný a ani jako parodie na špionážní film nefunguje. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo na zámku Ferrières ve Ferrières-en-Brie a v Paříži (Francie). Dále se natáčelo v Benátkách (Itálie). (SONY_)
  • Prvýkrát v dejinách filmu tu bolo zobrazené použitie zbrane s laserovým zameriavačom. Efekt pohybujúceho sa červeného bodu - ako znamenie blížiacej sa smrti - sa neskôr objavil v nespočetnom množstve ďalších akčných filmov. (SGP)

Reklama

Reklama