Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Automobilový závodník Francois Holin ztratil licenci, když při nebezpečném jezdeckém manévru tragicky zahynul jeho partner a Francois byl označen za viníka. Náhle byl bez práce i bez peněz na nákladný život, na jaký si zvykl. V té situaci přijal nabídku z prostředí organizovaného zločinu a stal se řidičem gangsterů s přezdívkou Ho. S morálkou si žádné velké starosti nedělal - ovšem pouze do chvíle, kdy v bandě došlo k podrazu, který se Holinovi příčí. Od té doby jedná na vlastní pěst. Obratně manipuluje s lidmi od policie i z galérky a nekompromisně trestá všechny, kdo se provinili proti kodexu cti podsvětí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (71)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dabing Agentura Erasmus, vyrobila TV Produkce, a.s., pro FTV Premiéra, s.r.o., TV Prima, 2003 aneb proč kupovat dabing ČT 1993, když to Jirka Krampol po deseti letech může nadabovat znovu... Soldiní gangsterka, u které bych se nebránil přemýšlet nad film noir, rozhodně však nejde o komedii. Děj sice nikam přímo nevede a je nad slunce jasné, jak to musí dopadnout, útěk z vězení je však mistrovskou epizodou z dějin zdrhání. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Snímek má prapodivné střihy, skoky v ději a nesourodé dialogy. Jakoby se postavy na plátně míjely, než aby se potkávaly a reagovaly na sebe. Hlavní postava je bezcílná a jakoby ani neměla žádnou vlastnost, spíš se nechává vláčet okolnostmi. Což je nezvyklé na to, že by měl hrát šéfa podsvětí. Břinkající hudba jakoby z některých scén dělala grotesku, která se ale nekoná. Vztahy mezi figurami nefungují. A tak navzdory výstupům z vězení, kde Belmondo hraje váguse tak přesvědčivě a dobře namaskovaně, až smrdí i z obrazovky, je film nudný a bezduchý. SHRNUTÍ: Když vlastně nechceš být kriminálníkem, ale ani nevíš, čím bys tedy být chtěl. ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele

HO! Existenciální krimi-drama podle románu José Giovanniho, v hlavní roli Jean-Paul Belmondo. Hodně rozmanitou hudbu složil Francois De Roubaix, ale dost mi vadila ta opakující se "pouťová" klavírní improvizace, která se do tohoto snímku vůbec nehodila. Závěrem - "Komedie" v záhlaví bych rozhodně odstranil! ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Příběh o chlápkovi Francois Holinovi, co se chtěl stát mediální hvězdou a šéfem podsvětí, aniž by na to stačil, což se mu nakonec stalo smrticím mě sám o sobě docela dost zaujal. Hlavní postava Holin byl zajímavě rozporupný ale sem tam i stylově cool, třeba už jeho velkým zájmem o kravaty. Jean-Paul Belmondo je v této lehce netypické rozporuplné roli skvělý. ale trochu jinak než obvykle...ale žral jsem mu každé gesto. to. Tím se pro mě ta postava stávala docela magická a nutila mě k přemýšlení.  Režisér  (Enrico), Giovannni (autor předlohy) a Belmondo o ni měli každý trochu jinou představu, takže není úplně dotažena a i celý film občas zaškobrně, ale i tak mi přišel víceméně skvělý a užil jsem si to. Už jenom ta městská atmosféra, krásná  Joanna Shimkus z Dobrodruhů a ta zajímavá hlavní postava.. Bavil jsem se dobře. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Poněkud zvláštní vzorek z rodu vážných Belmondovek - ano, vážných - s žánrem komedie jsme tady podle mě naprosto vedle. Smát se tomu jak se hrdina potácí mezi dobrým a špatným se zkrátka nedá, a zápletka se díky nejednoznačnosti jeho postavy přelévá tu k jednomu, tu k druhému boku nijak zvlášť stabilní bárky. Nejvydařenejší složkou filmu je jednoznačně hudba Francoise de Roubaixe, která se vám uchová ve vzpomínkách podstatně déle než vše ostatní. 50% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Robert Enrico vnímal hlavní postavu Holiho trochu jinak a nedržel se tolik Giovanniho předlohy, což vadilo jak Belmondovi, tak i samotnému Giovannimu. Když Belmondo viděl film celý sestříhaný, byl trochu zklamaný. Giovanni sám film zcela zavrhl a jen se utvrdil v tom, že je nejlepší převadět si své knihy do filmové podoby sám. (Pierre)
  • Belmondo sám zažil nebezpečnou nehodu, při které málem usmrtil spolujezdce. Šlo o dospívajícího syna slavné francouzské herečky Jeanne Moreau, který nakonec z nehody vyvázl bez doživotních následků. K nehodě došlo během natáčení filmu Moderato cantabile (1960) v režii Petera Brooka, kde Moreau a Belmondo hrají hlavní role. [Zdroj: Jean-Paul Belmondo – kniha Mých tisíc životů] (PetrHendrix)

Reklama

Reklama