Reklama

Reklama

Muž z Ria

  • Francie L'Homme de Rio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neustále na prahu smrti, ve víru dobrodružství snaží se vyrvat svou snoubenku ze spárů únosců Jean-Paul Belmondo... Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijel na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci Maltéků, které jsou zároveň klíči k bájnému pokladu. Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat. Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilie, pak do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže. To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou, scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života, z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto, aby se vzápětí ocitl v dalším ohrožení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

sator 

všechny recenze uživatele

Archaické....a ta idiotka au... Tento film považuje "Bebel"za začátek svých kaskáderských variací... Nechybělo však mnoho a natáčení skončilo smrtí Belmonda.Ve scéně kdy se přesouvá na laně mezi domy, spodní lano praská a Belmondo zůstává desítky minut viset na jediném, až do situace kdy v rukou ztratil cit...Život mu zachránil slavná francouzský kaskadér: https://www.csfd.cz/tvurce/70525-gil-delamare/, který sám o dva roky později umírá při natáčení filmu. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Sice ne až tak zlidovělá klasika, ale dalo se na to před xx lety koukat každý rok, kdy nám to televize znovu nabízela. Kromě nádherné hlavní hrdinky, jejíž představenkyně zemřela bohužel pár let po filmu, je nepřekonatelný Belmondo. Bez těchto jeho rolí by nikdy nevznikl Muž z Acapulka a v pár scénách zde Belmondo překonává i svého budoucího agenta. Celkově jde o hodně povedený mix akce a komedie a navíc jsou v dnešní době zajímavé záběry budované Brazílie. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Belmondo běží, pere se s nepřátely, letí na vrtulníku, skáče na parapetu, vyzkouší si vše možné i nemožné. A to všechno kvůli holce, která neumí uvařit ani vodu a pošukovi co se chce dostat pomocí tří sošek k pokladu dávných Maltéků. Dobrodružství jak víno. Že zestárlo? Kdeže. Dneska jsem se díval po dlouhé době znovu a bavil jsem se narámně. Akorát jsem se na to asi neměl tak dobře oblékat. Byla to taková jízda že mi uletěl i kloubouk, a období uzavření škol  s přicházejícím jarem bylo hned příjemnější. Tak doufám že se ta holka alespoň naučila vařit. Předvádění ji šlo. Po předvčerejším opáčku Prázdnin v Římě s Bourvilem a Funésem druhá prosluněná šedesátková francouzská jízda po sobě (+ještě jedna sedmdesátková s Jamesem Bondem, šerifem Pepperem a Paulem McCartneym minulý pátek  na Prima Max.) Tak přece jen jsem se v karanténě trochu rozkoukal.:D  Tak teď už si konečně zopakovat jen ty oficiální Prázdniny v Římě, když jsme si o nich tak pěkně popsali na messengeru s kamarádkou. A princezna se na mě z obrazovky usměje... Nejkrásnější někdy je představit si, že ve filmu přímo žijete. Je totiž teď (bohužel) pořád neděle, a já mám dost času. To je pár rrad, co dá se během karrantený dělat (reference Pokáč.)  A teď už dobrou noc, protože když měsíc rozlije, světlo své po krají...a mě už začínaj do  komentáře prosvicovat hvězdičky. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Inšpirácia pre vznik Indiana Jonesa? Tak potom Spielberg nie je zlodej, ale veľaúspešný zlepšovateľ. Soundtrack k filmu je pomerne otravný, pretože ho tvorí neustále klopanie topánok o rôzne povrchy. Belmondo od začiatku do konca filmu šmatlá, uteká, skáče a dopadá. A strieda šaškovanie s nebezpečnými kaskadérskymi kúskami (teda mix, ktorý definoval jeho kariéru). V určitých momentoch mi Muž z Ria neviem prečo pripomínal film Rozpuštěný a vypuštěný. Suma sumárum nudný maratón, ktorý občas "osviežil" skok ďaleký či box. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Takhle vypadala v 60. letech slušná komerce. Rozhodně ani tehdy nešlo o špičku, ale o příjemný nadprůměrný oddechový film. Dnes už Muž z Ria beznadějně vyčpěl. Pokud ho srovnáte s Mužem z Acapulca, který dodnes má co říct a stojí za vidění, spatříte výrazný kvalitativní rozdíl. Co zůstalo dodnes funkční, je výkon Jeana-Paula Belmonda, který si film prakticky ukradl sám pro sebe, a z jeho energických eskapád pochopíte, v čem spočívalo jeho kouzlo a proč se stal jednou z nejvýznamnějších francouzských hereckých hvězd 20. století. Za zmínku stojí ještě přítomnost tragicky zesnulé sestry Catherine Deneuve. Francoise Dorléac sice scénář nepředepisuje scénář nic jiného, než být rozverným diblíkem po boku hlavního hrdiny, ale i tak je poznat, že měla talent a mohla v kinematografii leccos dokázat. Scénář je ptákovina a logické díry vidíte, kam se podíváte, ale o to v téhle podívané opravdu nešlo. Jako komedie na mě Muž z Ria moc nefunguje, protože humor je, jak jen to říct, ne moc chytrý a tak se do paměti vryje opravdu jen to obsazení. Celkový dojem: 40 %. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (29)

  • Muž z Ria se dostal na vrchol žebříčku návštěvnosti ve Francii, Itálii, Španělsku anebo třeba v Německu. Byl to největší filmový úspěch roku 1964. (Pierre)
  • Keď Dufourquet (Belmondo) a Agnes (Dorléac) dorazia do Brazílie a zastavia sa na policajnej stanici v Petropolise, policajt po portugalsky povie, že hlavné mesto je vzdialené 50 km, no v skutočnosti sú Petropolis a Brazília od seba vzdialené viac ako 1000 km. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama