Reklama

Reklama

Muž z Ria

  • Francie L'Homme de Rio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neustále na prahu smrti, ve víru dobrodružství snaží se vyrvat svou snoubenku ze spárů únosců Jean-Paul Belmondo... Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijel na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci Maltéků, které jsou zároveň klíči k bájnému pokladu. Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat. Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilie, pak do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže. To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou, scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života, z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto, aby se vzápětí ocitl v dalším ohrožení. (Česká televize)

(více)

Recenze (231)

golfista 

všechny recenze uživatele

Mám nejraději Muže z Acapulca, ale to je jiný žánr. Muž z Ria je o napínavém hledání několika sošek, které v amazonském pralese mají ukázat cestu k pokladu. Příběh inspiroval Stevena Spielberga ke stvoření Indiana Jonese. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Průzračně čistý příklad hezky realisticky se tvářícího dobrodružného filmu. Sympatický hlavní hrdina bez bázně a Agnes se vydává vstříc exotickým nebezpečenstvím, při čemž si užijeme i trochu té legrace a budeme žasnout nad tím jaký frajer to ten Bebel zamlada byl, to vše za doprovodu hudby osvědčeného harcovníka Georgese Delerue. 80% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ten nový dabing TV nova mě opravdu dostal. Pětašedesátiletý Krampol, dabující třicátníka Belmonda, tomu už se říká odvaha :-( ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že Spielberg byl takovej frajer, že přiznal, že právě tento film ho inspiroval k Indiana Jonesovi.Faktem zůstává, že na Bebela stojícího vysoko na okenní římse jednoho hotelu v Riu nikdy v životě žádnej Indy ani zástupy dalších dobroduhů mít nebudou, protože to co tady dokáže uděla Adrien pro záchranu své milé, to na světě dokážou jen dva frajeři Belmondo a já ! Dodávat, že tenhle mix dobrodružství, akce humoru a romantiky mě do konce života nikdy neomrzí má u tandemu Belmondo + de Broca stejný význam, jako vylejt tři kýble vody do oceánu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Než se z Bebela stal stoprocentní frajer, tak z něj byl frajer a místy ještě podpantoflák. Muž z Ria je toho jasným důkazem. Pořád ale všechny ty ženský požadavky zvládl tak elegantně, že bych si nedovolil tvrdit, že je z něj čistokrevnej podpantoflák. I tady je už po příjezdu na vlakový perón vidět, že v sobě měl ty sklony bejt frajer. A tohle je ještě k tomu taková ta poctivá dobrodružńárna, která se Vám nikdy neomrzí. Takže dvojitý úspěch, pokud jste na podobné filmy ujetí. Spielberg moc dobře věděl, kde hledat, aby z tohoto filmu vycucnul to nejlepší a vytvořil z něj Indiana Jonese. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Již hodně zastaralý dobrodružný předchůdce Indiany Jonese, s Belmondem v hlavní roli. Ten běhá a běhá a běhá, občas dostane ránu a zase běhá. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Film, kterým se inspiroval Steven Spielberg k natočení Indiana Jonese. Na Muži z Ria se bohužel trochu podepsal zub času, ale i tak jde o slušnou podívanou. Muž z Acapulca se mi, ale líbil o něco víc..... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Mám ráda muže odvážné a drsné. Mám ráda muže šarmantní a velkorysé. Mám ráda muže s duší malého kluka. Mám ráda muže, kteří mě vždycky rozesmějí. Tudíž mám ráda Jeana-Paula Belmonda a jeho filmy. Z "mužské" série si mou největší přízeň získal ten z Acapulca, ale tohle je moc milé a zábavné dobrodružství, u kterého lituju jen toho, jak krásnou a nadanou herečku Francie ztratila ve Francoise Dorléacové. Ale tu růžovou s hvězdičkama snad prosím radši ne... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já bych chtěl mít ženu, drahý příteli, která tě čeká, když přijdeš domů, rozumí ti, je půvabná. Ty se vrátíš, otevřeš dveře a ona zahraje na klavír nebo na harfu. Jsi doma." A přitom Adrien zachraňuje střelenou Agnes, která neumí uvařit ani vajíčka na měkko, jako neplavec se vrhá do vln a na pusté pláži hledá Neptuna. Jako dobrodružství to celkem funguje a má to i zábavné chvilky. Mě pobavilo čištění bot, salutování, spolujezdec na vodních lyžích, třímístné růžové auto s hvězdičkama, houpání na liánách a samozřejmě chvíle, kdy se Adrian pokouší nechat se zatknout. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Sympatický mi na tom byl občasně takový zkratkovitý dabing (alespoň mi takový přišel); to vytvářelo komické situace. Naopak otravná mi přišla slečna snoubenka, což mi zkazilo tak nějak zážitek z celého filmu. Její charakter mi z duše otravný. A Belmonda nedaboval Krampol :-( Ale jinak vcelku slušný film z šedesátek s ještě mladičkým Belem. ^^ ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Belmondo tam lítá jak střelenej, leze pořád někde po vejškách a do toho přijde občas nějakej vtípek na odlehčení... Jsou to takový epizodky, který má držet pohromadě nějakej příběh o krádeži a následnym hledání jakýsi sošky. Jenže ten hlavní příběh mě teda moc nebavil. A Belmondo v tý době taky ještě nebyl ten pan herec, kterej by dokázal utáhnout celej film. Já mám Belmonda rád, ale za mlada to byl spíš takovej kašpárek. On dozrál až v době, když mu bylo tak těch 40 - 50 let. Jinak co se týče dabingu, na kterej tady plno lidí nadává, tak já viděl teda nějakou verzi, kde Belmonda nadaboval Mrkvička. Hodně slabý 3 hvězdy. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dost slabších chvilek a přece jen viditelný zub času, přesto mám tenhle film nějak rád. "A jakou barvu chcete? - Růžovou s hvězdičkama." ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Takhle vypadala v 60. letech slušná komerce. Rozhodně ani tehdy nešlo o špičku, ale o příjemný nadprůměrný oddechový film. Dnes už Muž z Ria beznadějně vyčpěl. Pokud ho srovnáte s Mužem z Acapulca, který dodnes má co říct a stojí za vidění, spatříte výrazný kvalitativní rozdíl. Co zůstalo dodnes funkční, je výkon Jeana-Paula Belmonda, který si film prakticky ukradl sám pro sebe, a z jeho energických eskapád pochopíte, v čem spočívalo jeho kouzlo a proč se stal jednou z nejvýznamnějších francouzských hereckých hvězd 20. století. Za zmínku stojí ještě přítomnost tragicky zesnulé sestry Catherine Deneuve. Francoise Dorléac sice scénář nepředepisuje scénář nic jiného, než být rozverným diblíkem po boku hlavního hrdiny, ale i tak je poznat, že měla talent a mohla v kinematografii leccos dokázat. Scénář je ptákovina a logické díry vidíte, kam se podíváte, ale o to v téhle podívané opravdu nešlo. Jako komedie na mě Muž z Ria moc nefunguje, protože humor je, jak jen to říct, ne moc chytrý a tak se do paměti vryje opravdu jen to obsazení. Celkový dojem: 40 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Živelnost, klaunství, srdce chlapce v těle muže a odvážné kaskadérské kousky, zkrátka esenciální Jean-Paul Belmondo. Ač je de Brocovo brazilské dobrodružství stáro přes půl století, neztratilo nic na svém šarmu (podobně jako třeba bondovka Dr. No) a milovníky architektury navíc potěší záběry z čerstvě budované metropole Brasília. Když tak na tím přemýšlím, Bébel ještě zapomněl využít psí spřežení a raketoplán.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divná, ale Belmonda nějak nemusim. Spoustukrát jsem zkoušela koukat se na jeho nejlepší a nejslavnější filmy, ale nikdy mě nijak zvlášť nenadchnul. A i když tento film táhne docela dost nahoru, pořád je to prostě jen průměr. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie a ještě lepší dobrodružný film. Hodně dobře se nechá poznat, čím se asi nechali inspirovat Steven Spielberg a George Lucas v osmdesátých letech pro vytvoření postavy Indiana Jonese. Protože právě "Muž z Ria" je "úplně první Indiana Jones". Spoustu vynikajícího dobrodružství prokládají skvělé fórky a výborné nápady. Jean-Paul Belmondo je neodolatelně ztřeštěný, Francoise Dorleácová je zase úžasně trhlá kočka. Zkrátka zábava jak vyšitá. 85%. ()

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama