Následník
Krimi / Drama
Francie / Itálie, 1973, 107 min
Philippe LabroHudba:
Michel ColombierPlakáty
Bart Cordell se vrací do Francie převzít impérium svého otce, který zahynul při letecké katastrofě. Je však obviněn z pašování drog a začíná tušit, že otcova nehoda i jeho obvinění jsou součástí rafinovaného spiknutí. (oficiální text distributora)
Enšpígl
Kdo má rád Belmonda v obleku tak tady si teda pošmákne. Kdo má rád typický Belmondův humor, který se objevuje i v těch nejdrsnějších kriminálkách, tak ať si radši jde zašukat, protože tady po něm není ani stopy. Na bebela velmi netradiční snímek . Není tak přimočarý, patří mezi ty složětijší a hlavně závážnější. Belmondo během filmu postupně odkrývá celkem slušnou prasárnu, která zde má název "ocelářský obchody". Film nepatří do kategorie ultranapínavé, přesto v pohodě a bez nudy budete netrpělivě očekávat konec. Trošku mě slušně řečeno sraly ty dějové odbočky ze začátku, kdy jsem ještě nebyl v ději, ale pak se to naštěstí ustálilo. Následníka tedy následují čtyři hvězdičky .(26.8.2007)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo $2,000,000║(6.4.2010)
B!shop
Zase docela netypicka Belmondovo role, kde sice hraje vicemene drsnaka, ale tady je za milonare a obchodnika, nehlaskuje, nerve se a jeho postava ani neni kdovijak sympaticka. Pribeh je sice docela solidni, ale bohuzel neni kdovijak zazivnej a misty sem se v tom lehce ztracel. No a konec je debilni.(1.11.2008)
Xmilden
Člověk co se podívá na filmový obal by lehce nabyl dojmu (tak jako já), že to tady bude Belmondo třískat o 106. Opak je sice pravdou, ale zase tolik mě to nevadilo. Dostal jsem sice trošku jiný druh filmu, ale rozhodně ne slabší. Belmondo naštěstí semtam utrousí pomocí Krampola nějakou tu hlášku a také provede nějakou svou lumpárnu. Následník je rozhodně zajímavě netradiční belmondův film.(3.5.2010)
LiVentura
Belmondo opět v kondici.....dobrý film.(19.7.2007)
WANDRWALL
Moc vážné, moc nelogické, moc ne Belmondovské.(20.11.2010)
sharky
56% Bebel v podivné roli milionářského dedice, který na jedné straně až socialisticky soucití z dělníky a poštvává je proti své vlastní firmě, na druhé straně chladně podvádí svou ženu a bezcitně se chová i k milenkám. Trošku moc se to vleče, má to divné flashbackové prostřihy, které nejsou nijak odlišny, takže hrozně matou, scénář trošku klopýtá a zklamal mě konec. S jiným koncem, by to možná bylo i za 4.(12.4.2010)
Flego
V časoch najväčšej slávy si Belmondo odskočil k tomuto netradičnému filmu. Na škodu veci považujem strih, ktorý na seba zbytočne púta pozornosť.(18.5.2011)
Sonnery
Mazejte do trafiky a kupte si to!!! Stojí to za to!!! ... ať nejsem jedinej vůl, kterej naletěl na Belmondův ksicht - udělá mi doře, když nás bude víc(15.4.2010)
bloom
Věděl jsem, že tenhle Belmondo má trochu netradiční pověst a té dostál. Žádný akční hrdina (i když se rány neštítí) ani kašpárek se nekoná. Tentokrát jde o navenek arogantního magnáta, s nímž je to ovšem trochu složitější. Zpočátku je Burt Cordell až nesympatický nejen svou sexuální drzostí. Ale když si uvědomíme, že se svým tajemníkem v podání Charlese Gérarda sdílí i ložnici (nejsou homosexuálové!) a jak spolu někdy blbnou jako kluci, ukáže se, že tvrdé vystupování je pouze profesionální maska, která jde málokdy sundat. SPOILER. Belmondův hrdina opět nepostrádá smysl pro čest a pomstu, ale je to tragický hrdina a proto taky tak končí. Jestli vám něco bude k smíchu, takto bude dabing Jiřího Krampola. Ten nikdy nedaboval Belmonda v dramatičtější roli, takže nepředkládá repliky s patřičným citem, navíc už mu trochu vyschlo v krku, oproti Jean-Paulovi, který je tu ještě v plné síle.(10.11.2007)
Historik
Tento Belmondo je zcela zapomenutý, trochu netypický, ale výborný. Po Siréně z Mississippi další příjemné překvapení. Máme klamný pocit, že Belmonda známe, pořád dokola se vysílají ty nejznámější filmy, a pak přijde tohle. Doufám, že se ještě nějaká stará novinka s Belmondem objeví. Tuhle opožděnou českou premiéru rozhodně doporučuju.(5.2.2009)
c.tucker
Film je jiný než všechny ostatní s Belmondem v té době, je pozvolný a ne tolik akční. Je hloubavý a umírněný, ale i přes to jsou tam krásné ženy.(23.2.2010)
žvanimírek
Věčně usměvavej, vtipnej, charismatickej Belmondo v roli tvrdého, úspěšného, vážného, cílevědomého, neústupného chlapíka. Pro mě nová zkušenost. Role, ve který jsem Bebela ještě neviděl, ale která mu seděla minimálně stejně dobře, jako komediální role neodolatelných lamačů! Následník je snímek plnej velkýho moudra a zároveň důkazem, že J.-P.B. je sakra dobrej herec! Scéna, kdy Bart Cordell opakovaně vrací facku je famozní!(20.5.2011)
Dexter1
Veľmi netradičná "belmondovka". Celkovo, postup narácie a aj strihová skladba boli strašne čudné a príliš atypické. Veľmi zložité na pozeranie, no na druhej strane priľahké na porozumenie. Po filme som ešte tak chvíľku sedel a rozmýšľal, keby v dnešnej dobe spravil takýto film, či by sa stretol s porozumením. Nič to však nemení na to, že film si odo mňa odnáša 4*.(29.5.2011)
Snorlax
Zvláštní, že všichni považují tento film za netradiční pro Belmonda. A přitom v jeho filmografii komedie a komediálně laděné kriminálky jsou ve značném oslabení právě proti dramatům. Belmondo určitě natočil lepší filmy, námět je zajímavý, herecké výkony tradičně velmi dobré. Ale ten filištín, který celý snímek zdegradoval ve střižně, by zasloužil vypráskat vrbovým proutkem na holou.(6.9.2011)
kapsomut
Belmondo, tohle jsem od tebe nečekal ... 40 %(14.4.2010)
Elyssea
Belmondo úplně jinak. Tento film totiž není typická Jean-Paulova šaškárna ani krimi. Toto drama nám nabízí Belmonda ve vážnější a vlastně ani ne moc sympatické poloze (a bohužel i děsném dabingu). Bart Cordell má sebevědomí jako Mt. Everest a nic jiného než úspěch (u žen) si ani nepřipouští. První půlka filmu je velmi pomalá, minimálně půl hodiny se nic neděje. Druhá půlka se rozjede ve velmi dobrém tempu, aby skončila ne až tak nečekaným koncem. Dějové odbočky (jak píše Enšpígl) jsou ze začátku hrozně matoucí a moje sympatie si hlavní hrdina nezískal. Pro mě film vyhrál Jean Rochefort a Charles Denner.(22.5.2011)
mortak
Klasický syžet politických thrillerů sedmdesátých let - boj jedince proti hydře nadnárodních společností - vyjadřoval deziluzi vývoje po Mai 68. Francouzské společnosti jsou prodávány do cizích rukou (hádejte, čí cizí ruce to jsou, jak po stránce národnostní, tak po stránce ideové), a pokud to nejde po dobrém, přikročí se k násilí. Tvůrci filmu by si rozuměli s Václavem Klausem - v pozadí příběhu se skrývá strach z ES. Podobný film, co se týče desiluze: Probuď se špione.(8.4.2010)
MI-380
Zajímavý a sympaticky široký příběh, k tomu ostrý střih, jen Belmondo bez svého obvyklého humoru nebo alespoň kaskadérských kousků poněkud nepřesvědčivý. Trocha šarmu a obrovské množství typické pařížské arogance nestačí, občas i odpuzuje. Jako by opravdoví herci byli jen ti ve vedlejších rolích (Rochefort, Denner). Zajímalo by mě, jak ženy hodnotí dobový macho pohled na vztahy, ve filmech s Belmondem i Delonem jasně patrný: muž - hrdina potřebuje pořádného přítele - chlapa, to je vážný vztah, no a potom potřebuje nějakou pěknou ženu, těch může být víc, mohou se měnit, střídat. To jsou vztahy, které už se tak vážně neberou... 60%.(7.11.2010)
Pavlík
17. 05. 2011 (172.); být neúměrně bohatý se někdy nemusí vyplatit, unést syna z hlídaného domu by se dnes asi nemohlo stát(18.5.2011)