Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvaja bratia vo veku okolo 40 rokov nájdu v lese mŕtvolu. Vedľa nej leží na zemi žena, ktorá je síce zoslabnutá, ale stále je nažive. All That Matters is Past je príbeh opätovného stretnutia Janne (Maria Bonnevie) a Williama (Kristoffer Joner) po mnohých rokoch odlúčenia. Ona súhlasí, že opustí svoju rodinu, aby mohla žiť s ním v chate pri rieke. Opäť sa v nich prebudia city lásky a vášne, ktoré k sebe cítili ako deti, a žijú ako dvaja zaľúbenci v lese. Jedného dňa však nájdu v rieke plávať malé čínske dievča a zistia, že ich prenasleduje Williamov brat. William a Janne preto utečú hlbšie do lesa a snažia sa utiecť pred zabijakom. Podarí sa im to? (Incantator)

(více)

Recenze (14)

emma53 

všechny recenze uživatele

Přikláním se k evulience3, jen bych měla připomínky k někdy nelogickým časovým posunům. Není to pro každého, přiznávám, že to pro mě byl jeden z těch náročnějších filmů, kde mám otázek možná víc než odpovědí. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Uskyld - nevinnosť je presne to o čo prišli hlavní hrdinovia filmu v momente keď sa spoznali. Tento moment v nich totiž prebudil množstvo emócií nielen pozitívnych, ale aj negatívnych. Roky, vek a skúsenosti tieto napäté vzťahy ešte skomplikovali a pri poslednom pokuse o obnovenie vzťahu Janne a Wiliama mali fatálny záver. Drsné, málovravné a chladné, tak ako väčšina severských filmov, kedy si k postavám len ťažko vytvoríte nejaký vzťah a ich príbeh sledujete, len akoby z vlaku, ako náhodný okoloidúci, napriek tomu sa vám vryjú do pamäti. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Film s nepříliš složitou kostrou, za to obalenou velkým množstvím masa. Připadá mi, že se v poslední době vyprofilovat určitý typ režisérek se srovnatelným rukopisem, zvláště co do diachronního vyprávění děje. Čas jako kontinuum, jako pomalá říčka, ze které se může vynořit dítě, stejně tak jako hlava kozla, vzpomínky a představy, obtížně od sebe oddělitelné. Místo jako agens, které který splétá příběh. Kdyby se zde něco změnilo (kdyby se padající kámen o centimetr odchýlil na jednu nebo na druhou stranu), změnil by se celý příběh. A možná by také žádný nebyl. Pozn.: S tou diachronicitou jsem to přehnal, spíš se jedná o čas nesystémový, chaotický, ženský... ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu zklamaná, zbytečně mě rušily vedlejší motivy - těhotná policistka anebo čachry s ilegálními přistěhovalci. Moji představu drsné severské balady Uskyld naplnil jen zpola. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

"Romantický" snímek :) Romantika - jet do lesa a nechat se tam šu*at dvěma bratry :) Už teď tu scénáristku a režisérku v jednom miluju :D ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Psychopatické norské drama o obsesivním vztahu dvou bratrů a jedné ženy, kde nikdo není viníkem a přitom jsou vinni všichni. Vadilo mi skoro všechno... zběsilý střih, kdy jsem se chvílema naprosto ztrácela v časové ose...neuchopitelné dětství hrdinů?!...nepochopitelné životní kroky ...Chápu, že bolest ze ztráty milované osoby každý snáší jinak, ale tento způsob řešení, zdá se mi poněkud nešťastným (jak praví klasik) a pro mě jako diváka, totálně nestravitelným...Za mě 65% ()

yvona 

všechny recenze uživatele

V poslední době se seveřané spokojili s tím, že se herci tváří vyšinutě a mlčí. Příběh téměř žádný, napětí také ne. ()

pivomamrad 

všechny recenze uživatele

Jedná se spíše o romantické drama, obohaceno dvěma mrtvolami, jednou zbídačenou přeživší a následným vyšetřováním, než o thriller. Děj se věnuje tomu, co se událo před vraždou, ukazuje soupeření dvou mužů o srdce jedné ženy. Ta si nakonec vybere jednoho, což druhému moc po vůli není.... Napětí moc ve filmu nehledejte, ale nekoukalo se na to špatně. Za mě čistý průměr. ()

Fajolo 

všechny recenze uživatele

Pekný príbeh, zápletka možno jednoduchšia, ale taká normálna, ako zo života. A spracovanie veľmi realistické. Ale načo tie časové skoky? Viem pochopiť, že začať film zobrazením konca, má svoje čaro. Ale ten zvyšný dej mohol byť podaný chronologicky. To skákanie v čase hore-dole mi liezlo na nervy. Veľa energie som musel venovať snahe zatriediť udalosti tak, aby vytvárali zmysluplnú postupnosť. Mám pocit, že vďaka tomu mi ušli iné veci, ktoré možno stáli za pozornosť. ()

Aquila 

všechny recenze uživatele

Nádherný film s kouzelnou poetikou. Krása, láska, bolest, dobro, zlo, smrt. Žena, muž, nevinnost, vina, ráj, peklo. Silný lyrický nechronologický příběh s doteky biblických odkazů. Emoce až na dřeň. Výborná Bonnevie. I po snížení hodnocení za norský knír stejně zůstává 100%. ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Nemám nič proti vyšinutým Severanom, skôr naopak. Časové skoky, to už je iná káva, nemali tu žiaden význam, vďaka nim samotný príbeh ešte viac pokulháva a vôbec nefunguje. Slúžia len na zakrytie slabého scenára, ktorý aj bez nich má medzery jak hrom. Za mňa príšerná nuda, dopozerala som to asi na šiesty krát. ()

ivanlaris 

všechny recenze uživatele

Tiež jeden z filmov bez príkras. Realita v pravom zmysle slova. To dokážu stvárniť snáď iba v Škandinávii. Neviem prečo je to tak, ale čím viac švedskych, nórskych, dánskych, fínskych a islandských filmov som videl, tým viac som o tom presvedčený... ()

jethrotull odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutna debilita bez akejkolevek stipky logiky. Ak Ti Nori naozaj takto rozmyslaju a ziju,tak o par rokov sa bude o nich uz len ucit v dejepise ze raz zili dementi Norskeho povodu niede v Europe. ()

Reklama

Reklama