Reklama

Reklama

Cosi je ve vzduchu

  • Česko Something in the Air (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Paříž na začátku 70. let. Gilles, mladý vysokoškolský student, je zcela pohlcen politickou a tvůrčí vřavou tehdejší doby. Stejně jako jeho přátelé, i on se zmítá mezi svým radikálním postojem a osobními ambicemi. Skrze romantická setkání a umělecké objevy se Gilles a jeho přátelé dostanou do Itálie a následně do Londýna. Další, co na ně však čeká, je nelehká volba. Tito mladí nadšenci se budou muset konečně rozhodnout, kde je, v této bouřlivé době, jejich místo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Atmosféra i celková vizuální stránka jsou opravdu krásné, děj však nikde nezačíná, nekončí a ani se vlastně vůbec neděje... Jen pár teenagerů, kteří si hrají na to, že jsou cool a jeden režisér, co si myslí, že točí fakt intelektuální film. Ani prsa a nahej chlap to bohužel nezachrání... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu oceňuji, jak se mu podařilo zachytit dobu 70. let, a to nejen ve Francii, prostřednictvím postav, které se snaží najít své místo ve světě a v životě. To je všechno, co na něm oceňuji, protože jinak je to něco, co mě skutečně nebavilo a osudy postav mě nijak zásadně nezajímaly. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

I nepříliš atraktivní téma se dá natočit takovým způsobem, že diváka pak příběh upoutá a pohltí. Oceňuji velmi dobře vykreslenou atmosféru 70. let, ale jinak tento nezáživný film nezaujme ničím, ani občasnou nahotou, která se v té době fakt neřešila. ()

butnot 

všechny recenze uživatele

Chápu, že tady v Česku to mnohým nevadí; pro mě to byl velký filmový zážitek - ten typ filmu, jenž vám v mysli zůstane i dlouho poté, co odejdete z kina. Výborná kamera a hudba, ale především mistrná stylizace do doby počátku 70. let. Taková je minulost jedné silné evropské generace. Nelíbí se vám? Ale z minulostí nic neuděláme, i když mnozí raději chtějí zapomenout, druzí raději nevědět. Společnost, v níž ještě existují nějaké ideje má mnohem lepší vyhlídky než ta, v níž lidé na všechno rezignovali a věnují se už jen tomu "svému".. ()

Wewerush 

všechny recenze uživatele

Strašně nezajímavý příběh o mladých francouzech, kteří se staví proti režimu za každou cenu, aniž by jim vlastně fakticky někdo něco udělal. Z historie víme, jak to bylo, ale ve filmu jsou jen střípky, které dohromady nedávají nic. Film je plný mladých a nezávislých dětí, které berou drogy, odjíždějí na parádní výpravy za dobrodružstvím, milují se, nenávidí se, prostě o dětech, které žijí dneškem a neohlížejí se na zítřek. Chtělo by to něco navíc, nějaký příběh třeba, nebo aby se film někam posouval, nebo hlavní hrdina, aby nějak vyspěl, nebo tak... Postavy jsou statické a ploché, ani mě vlastně nezajímalo, co se s nimy stane. ()

Roner 

všechny recenze uživatele

Rozhodně skvělej objev ! Zajimavá tématika a hlavně onen režisér většinu toho prožil, je to taková jeho převyprávěná autobiografie, a jde mu to dobře. Bavilo mě to, skvěle to zachycuje dobu a různé důležité detaily. Možna s těma pěti hvězdičkama přeháním, ale polsední dobou nejlepší fr. film (když nepočítám Intouchables). ()

lysohlava 

všechny recenze uživatele

Z podobného soudku mi přijde např. Baader Meinhof Komplex o mnoho lepší... Asi by mě to víc zaujalo v době kdy jsem milovala beatnickou literaturu. Film dobře začal, ale pak ztrácel tempo a u konce mě trochu nudil. Věřím, že intelektuální středoškoláci k němu budou vzhlížet :). ()

Awer 

všechny recenze uživatele

Filmařsky kvalitní (až na ten zvuk, na můj vkus nesladěný), estetika mládí, energie a revolty zachycena. Vyzněním depresivní, realistické - vítr je stále méně plodem a stále více hybatelem, který rozmělňuje, rozfoukává do všech stran a nutí ke kompromisům; lepší než tam levně vrazit patos ()

cist 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Avatara jsem si celou dobu filmu říkal o promarněné příležitosti. Ač oba filmy měly propracovanou nakladnou výpravu, Avatar zásadně trpěl ve sféře scénáře, u filmu jsem litoval vyhozených peněz za nudné vedení herců. Jako dokument své doby je film bravurní, nicméně vtáhnout do příběhu se mu ani trochu nepodařilo a koneckonců herecké ploužení bez špetky emocí tomu ani nijak napomáhat nechtěly. ()

Ildiko 

všechny recenze uživatele

Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum...Další z filmů "pojďme dělat revoluci", jaký umí natočit jen Francouzi, silná generační výpověď o době, kdy se vám bouří hormony a vy se bouříte proti zbytku světa. Jen mi přišlo, že ke konci už to ztrácelo vzduch :-) ()

Reklama

Reklama