Reklama

Reklama

Devious Maids

(seriál)
  • Slovensko Prefíkané slúžky
Trailer 1
USA, (2013–2016), 34 h 14 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Susan Lucci, Ana Ortiz, Judy Reyes, Grant Show, Rebecca Wisocky, Tom Irwin, Ryan Alosio, Brianna Lynn Brown, Benjamin Ciaramello, Brett Cullen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Obsahy(1)

Seriál sleduje osudy štyroch hispánskych slúžok z Beverly Hills, ktoré prekonávajú komplikované okamihy spolu so svojimi bohatými a snobskými zamestnávateľmi. Rosie (Dania Ramirez) je slobodná matka, ktorá svojho syna po smrti svojho manžela nechala v Mexiku a teraz pracuje ako opatrovateľka pre párik sebeckých, no úspešných hercov, Peri (Mariana Klaveno) a Spencea (Grant Show). Talentovaná speváčka Carmen  (Roselyn Sanchez), ktorá pracuje o popovej hviezdy Alejandra (Matt Cedeño), dúfa, že jej zamestnávateľ pomôže rozbehnúť jej kariéru. Prekážkou však je Odessa (Melinda Page Hamilton), Alejandrova lojálna a až príliš seriózna domovníčka ruského pôvodu a Carmenina šéfka, ktorá urobí všetko preto, aby prekazila jej snaženie. Zoila (Judy Reyes) riadi domácnosť pre Genevieve (Susan Lucci), bohatej, no emocionálne labilnej a drogovo závislej bohatej ženy. Pracuje u nej spolu so svojou mladou dcérou Valentinou (Edy Ganem), ktorá je zaľúbená do Genevieveinho syna Remiho (Drew Van Acker).  Marisol  (Ana Ortiz) je novou zamestnankyňou, ktorá sa od ostatných líši svojím zjavom, vedomosťami i neprítomnosťou španielskeho prízvuku. Ako upratovačku si ju najme Taylor (Brianna Brown) druhá manželka boháča Michaela (Brett Cullen), ktorého prenasleduje jeho prvá žena.
Všetky sa stretnú v čase, kedy ich priateľku a kolegyňu Floru (Paula Garcés) niekto brutálne zavraždí počas plnenia jej pracovných povinností v dome tajuplnej dvojice Evelyn (Rebecca Wisocky) a Adriana (Tom Irwin) Powellovcov, ktorí organizujú najväčšiu spoločenskú udalosť roka. Stane sa to krátko potom, keď Floru podľa všetkého Adrian znásilní, hoci Evelyn si myslí, že domovníčka jej manžela zvádzala a mala s ním aféru. Čoskoro sa nájde čašníčka s vražednou zbraňou, je však málo pravdepodobné, že to bola naozaj ona a nie niekto z vysokej spoločnosti... (Incantator)

(více)

Recenze (45)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Rukopis tvůrce Desperate Housewives Marca Cherryho z Prohnaných služebných přímo kape. Ústřední příběh se obtáčí kolem postupného řešení záhadné vraždy služky Flory, zatímco díl co díl každá ze zbylých služebných (tajemná Marisol, rázná Zoila, ambiciózní Carmen, citlivá Rosie, naivka Valentina), potažmo každá z rodin, ve kterých pracují, řeší svoje (s hlavním příběhem více či méně propletené) epizodky. Díky široké škále postav si každý určitě okamžitě najde favority (ledová a stylová panička Evelyn Powell, strohá a přímočará vrchní služebná Odessa) i nenáviděné bývala to Carmen, ovšem poslední dobou je to čím dál víc Rosie, ne vždycky, ale když už, tak pořádně), herecky se potom nejedná o žádnou extratřídu (až na pár výjimek, potěší Carla ze Scrubs, Lorena z True Bloodu nebo Jason z Pretty Little Liars), ale to vůbec nevadí, ke stylu seriálu hraní většiny herců perfektně padne a nebo aspoň nijak neruší. Ve srovnání se Zoufalkami je patrný posun k soapce (aby ne, vždyť seriál je založený na původní mexické telenovele), Cherry ji ale šperkuje humorem sobě vlastním, plným ironie a břitkých hlášek. Byť je sem tam logika na hlavu postavená, mysteriózní linky bez problémů zaujmou, a díky počtu dílů na sérii (13) ani nemá čas nudit zbytečnou vatou. Kvalitám Zoufalek se Devious Maids určitě zdaleka nevyrovnají, ale z momentální televizní nabídky se stoprocentně jedná o nejlepší náhradu za ně. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Slabší odvar Zoufalek - respektive podpis stejného tvůrce je znát, ale Devious Maids mají více soap-operský nádech. Méně humoru, méně intrik a méně dramatu - a daleko větší soustředění na milostné pletky. Což je trochu zklamání, ale jako někdo, komu chybí Zoufalky, si nemůžu stěžovat - i přes značné rozdíly nic podobnějšího neběží. Když zavřu oči, mám dojem, že sleduji telenovelu. Ale i přes to, že Devious Maids úplně neví, čím být, je to příjemná oddychovka, kterou zvedají z průměrných vod zajímavé postavy a herečky. Je to asi jako číst knihu s jednoduchým příběhem, ale tak čtivě napsanou, že od ní nemůžete odtrhnout oči. Bohužel zde "tajemná" linka vůbec nefunguje a ba co víc, působí hrozně směšně. Nemluvě o hloupých zvratech. Uvidíme, co se ze služek vyklube, jestli další nevýrazný ženský seriál nebo výjimečný kousek. Obávám se, že to bude to první.. U druhé série mi prozatím nejde překousnout představitelka Opel - tak příšerný křečovitý herecký výkon jsem zřejmě ještě neviděla. Na druhou stranu dějově se seriál ohromně zlepšil - dějové linie nejsou tak předvídatelné jako u první řady a dokonce bych snad i použila slovo "originalita". Rozhodně jeden z mála seriálů, který má druhou řadu mnohem lepší, než tu první. Konečně nemám takový ten pocit "vím přesně, co se stane v dalších minutách a jak tahle linka dopadne", hlavně co se krimi linky týče. Navíc nepůsobí tak směšně. A naprosto jsem si zamilovala Carmen. Za značné zlepšení tedy přidávám jednu hvězdu. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Marc Cherry, který stojí za „podobně laděnými“ Zoufalými manželkami, se prostě zdatně vytáhl. Mile naivní, přestřelené a jízlivé. S dialogy, které baví. Každá série měla něco, hlavně ovšem kouzelné hispánské služky, které se svérázně vyrovnávají se svým údělem. Nejenže jsou hezké, ale i vtipné, bystré a drzé. Navíc to má nechutně bohaté a kouzelně cynické manžele Powellovic, kdy po další vraždě Evelyn jen suše konstatuje, že jejich „večírky mají opravdu špatnou pověst“. Víc poznatků u jednotlivých sezón. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Koukala jsem hlavně proto, že jsem slyšela po pilotu docela dobré ohlasy a protože přes prázdniny se vysílá málo seriálů. Navíc mi chybí Zoufalky a když je tohle od stejného tvůrce. A byla jsem překvapená. Pilot mě sice zase tolik nezaujal, ale jak to postupovalo, tak si mě to získávalo víc a víc a po dokoukání celé série můžu říct, že se mi to líbí a že jsem ráda, že to dostalo druhou řadu. Sice mi na tom trochu vadí ten telenovelský nádych (to dělá to prostředí), ale to se dá překousnout. Hlavní hrdinky jsou podle mě docela slušně vyvážené, žádná mě vyloženě nepije krev a nedokážu si vybrat kterou mám nejradši. Tak uvidíme co přinese druhá řada. 4* (btw. Drew Van Acker byl hodně příjemné překvapení hned na začátku, Jason mi chybí, tak aspoň Remi tady mi to vynahradí :P) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Príjemný seriál s fajn obsadením. Občas mi však chýbalo pritlačenie na pílu. Celkovo je zápletka okolo vraždy len korením, čo vidno hlavne v závere, kde scenár na nejaký "skutočný" konflikt rezignuje. Tvorcovia sa viac sústredia na humorné epizódky, čo radí seriál skôr ku komediálnym light záležitostiam. ZÚFALÉ MANŽELKY mi prišli poctivejišie... ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

První série byla přesně taková, jak jsem očekával, drama propojené s komedií a skvělými zvraty. V podstatě takové pokračování Zoufalých manželek. Velmi povedené! ()

Derek 

všechny recenze uživatele

prva seria je vynikajuca! serial v style desperate housewifes (ten isty scenarista) plny dobrych hlasok, silnych zenskych charakterov, roznych crazy postav, cierneho humoru a kriminalnej zapletky, ktora dokaze udrzat napatie az do konca. dost sa tesim na druhu seriu... ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Hodnocení zatím na pilotovi: Pilot se mi líbil. Námět se mi líbí a má potenciál, jediné co mě opravdu od poloviny štvalo byla použitá hudba. Po každé scéně následovala stejná latino americká hudba až mě to vytáčelo. U jiných seriálů hudba tvoří atmosféru, tady to spíš připomíná, že všechny uklízečky jsou z Jižní Ameriky. *Samozřejmě svůj komentář časem změním jak seriál budou vysílat. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia v tomto prípade stavili na krásne prostredie,neamericky vyzerajúce americké herečky - až sa divím (tiež krásne) a ukazujú nám tu aká veľká môže byť priepasť - a aj je medzi bohatými,ktorý ovplývajú peniazmi a chudobnými,ktorý majú aspoň česť a charakter.Námet invenčný/originálny v tomto im niet čo uprieť,no z môjho uhla pohľadu príliš nedotklivé,načančané až mi to celé vyznie neuveriteľne.Je síce skoro hodnotiť a odcudzovať seriál,ale niekedy aj po odsledovaní dvoch dielov si divák utvorí celkový obraz.Ja nevravím,že sa mi to nepáčilo,no ako som spomenula,je ešte skoro hodnotiť a 3 hviezdy dávam pre začiatok/k rozbehu,ak by náhodou v budúcnosti došlo a bolo kde zvyšovať.Ja dúfam,že bude. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Desperate Housewives se staly televizní předlohou mexické telenovele Ellas son... la alegría del hogar, která se pro změnu stala předlohou Devious Maids. Začarovaný kruh se uzavírá aneb doufejme, že March Cherry nezačne vykrádat sám sebe. _____ 1. série: Když se to vezme kolem a kolem, jedná se o důstojného nástupce "zoufalek". Marc Cherry se sice ještě úplně neurval ze řetězu, ale pouze pozvolna na diváky pouští pohodovou zábavu se sympatickým osazenstvem, kterému budete fandit stejnou měrou, jako ženám z Wisteria Lane. Ústřední kriminální zápletka není nijak zvlášť hutná ani propracovaná, ovšem v případě DH tomu nebylo jinak. Devious Maids je milá podívaná, která se vyplatí na dusné letní večery. Nepatrně "doplácí" na trend prvních sezón. Kdo zná rukopis Marca Cherryho, jistě ví, že nás do budoucna čekají ještě hodně velké věci! 75% ______ 2. série: ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Ano, klidně to přiznám, chyběly mi Zoufalky. A tohle je víceméně nahrazuje. Prostředí je poutavé, postavy zajímavé, příběh je správně dávkován, nemám si nač stěžovat. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Seriál mě docela překvapil, sice je to klasika, kde se pátrá v pozadí po vrahovi a v popředí se řeší vztahy a podobně. Ale herečky jsou sympatické a hlavně seiál dokáže bavit. Snad u každého dílu jsem se zasmál u nějakého toho vtipu, navíc přízvuk některých hereček je moc pěkný a dobře se poslouchá. První řada je ukončená příběhově a samozřejmě si nechali tvůrci něco do druhé série, která byla objednána. 70% ()

Sagara 

všechny recenze uživatele

V ďalšej sérii poprosím viac priestoru pre Rebeccu Wisocky aka Evelyn Powell. Tá žena si dokázala každú jednu scénu ukradnúť pre seba. Ale celkovo veeeeľmi vydarené. ()

Loooki 

všechny recenze uživatele

Tou tajomnostou to ma aj nadych zufalych manzeliek a ocakavam spolocne priatelstva sluzok dohromady. I stalo sa druhá séria začala skvelo a každá časť je lepšia a ako séria vždy v niečom podobnom sa nesúcom ako Zúfale manželky. Hodnotené po III.sérii. ()

Reklama

Reklama