Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (212)

Matty 

všechny recenze uživatele

Samotný akt zločinu je upozaděn a někdo by mohl namítat, že se v tom filmu vlastně nic neděje. Vzhledem k délce není děje vskutku mnoho, ale tohle „first class“ krimi má jiné přednosti. Napjaté (i uvolněné) vztahy mezi členy rodiny Manalesových a „námezdní sílou“ v podání recidivisty Sarteta jsou díky perfektním hereckým výkonům jednou z nich. Jean Gabin – hlava rodiny, ve své podstatě hodný starý pán, který rád rozmazluje svého vnuka. Alain Delon – všestranný a spolehlivý playboy. Na svou náruživost musí nutně doplatit. Lino Ventura – inspektor ze staré školy, odhodlaný nastolit pořádek za využití jakýchkoliv prostředků. Tři rozdílní muži – oni vás nutí trpělivě čekat na konečné rozuzlení, o ně se celý film opírá. Proto mi nevadilo hodně dialogů a nepoměrně méně akce. A taky pro geniální hudební motiv – nemohl jsem se jej nabažit, tipuje přitom, že by mohlo jít o Morriconeho (úvodní titulky jsem nestihl). Tak kouknu na IMDb – a pochopitelně, kdo jiný. Jednoznačně to nejlepší, co jsem v podobném typu filmu kdy slyšel (včetně Rotovy práce pro Kmotra). 80% Zajímavé komentáře: Faidra, mm13, sportovec ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Trojice francouzských hvězd vládne tomuto snímku velmi pevnou rukou. Výborná kriminálka je podtržena zajímavým příběhem a jedním z nejslabších hudebních doprovodů od Ennia Morriconeho. Jeho hudba by se spíše hodila do westernu (z kterého jistě čerpá). Hudba negraduje a jen občas v pozadí pohladí stále dokola se opakujícím themem. Trochu smutně na mě působil ustřižený konec, který jako by chtěl všechno rychle dořešit. I přesto jde o jednu z mála kvalitních kriminálek se skvělým obsazením. Pro milovníky žánru povinnost. ()

Reklama

brutale 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to je, že je toľko ľudí týmto filmom unesených, ja snímku považujem za priemer dokonca nudný. Trojica Jean Gabin, Alain Delon, Lino Ventura je jediné, čo film drží ako tak nad vodou. Scéna úteku z väzenského transportu v štýle agenta 007 ma rozosmiala a ukázala svoju naivitu, ktorá sa prepletá celým filmom. Žiaľ snímka je takmer bez napätia, dopozeral som ju len z úcty k hereckým legendám. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Gabin, Delon a hudba Morriconeho. A ešte aj Ventura. Treba dodávať viac? Veľmi dobrá, klasická gangsterka, také sa už dnes málokedy natočia. Dejovo super, nevýhodou je predĺžená stopáž, ktorá niekedy prinesie krátke hluché miesta. Inak typický noir s veľmi vhodným parížskym prostredím na krimi tohto typu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Filmový briliant vybroušený k naprosté dokonalosti. Nemá cenu se rozepisovat o hereckém obsazení či hudbě mistra Morriconeho, řečeno již bylo asi vše a pokud ne, nepatřím k těm, co by dokázali přijít s něčím objevným. Tak jen krátkou doušku: Ano, jsou úžasní. V mých chtíčeplných očích však uvízla i klasicky vulgární krása Iriny Demick a její lehce erotické dobrodružství s Delonem na mořské pláži. Pohled na křivky jejího těla, stejně dokonalé jako celý film, silně napomohl vztyčit můj stožár pro vlajku s pěti hvězdami. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Film získal v roce 1981 na festivalu David di Donatello ceny v kategoriích nejlepší kostýmy a nejlepší výrobní design. (Terva)
  • Lino Ventura vyžadoval, aby Gabinovo jméno bylo uvedeno na plakátě nejvýše. Což je dokazující fakt toho, že mezi třemi hlavními představiteli panovaly při natáčení velmi přívětivé vztahy. (Pierre)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Paríž, Rím, Charenton-le-Pont a Puteaux. Tiež v dedinke Arcueil vo Francúzsku. (dyfur)

Reklama

Reklama