Comme un boomerang
Krimi / Drama
Francie / Itálie, 1976, 100 min
José GiovanniHudba:
Georges DelerueObsah
Mladičký zdrogovaný Eddy zabije v afektu policistu. Jeho otec Jacques, bývalý trestanec, který vězení zná a ví, co je to pro mladého člověka za strašlivou zkušenost, se za syna chce bít. Pro jeho mládí požaduje polehčující okolnost a dokonce jde synův hrozný čin odprosit k vdově zabitého policisty, která mu promíjí a souhlasí, aby mladíkovi byl trest zmírněn, ovšem tisk a široká veřejnost jsou jiného názoru a nejinak je tomu bohužel i v případě justice..
Tragický snímek o vztahu otce a syna a děsivého pozadí činů, které se nikdy neměly stát, natočil slavný José Giovanni za autorského přispění samotného hlavního hrdiny Alaina Delona.. (LiVentura)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo $800,000║(11.4.2010)
sullafelix
........super muza ......(7.12.2007)
LiVentura
Dobrý film ze zlých dob. Hudbu zkomponoval Georges Delerue..náročný, ale o to kvalitnější skladatel.(18.7.2008)
borsalino
Každý, kdo trochu zná tvorbu José Giovanniho, si musí vzpomenout na téma defitivní zaškatulkování druhdy kriminálníka, dnes normálního člověka, které je nejvíce cítit ve filmu Dva muži ve městě. Boomerang takovou sílu neměl, přesto obviňuje soudní předpojatost a policejní zlovůli a výkon Delona zde působil absolutně věrohodně a v kombinaci s perfektní hudnou, jsem si film opravdu vychutnal.(28.5.2011)
Rosalinda
Skvělý film. Skvělý scénář. Skvělý Delon. Skvělý Giovanni. Skvělý Deleure. Působivý snímek s nečekaně působivým koncem a celkovým vyzněním. U mě 90%. To, co uvádím níže, berte, prosím, jen jako velice lehkou paralelu, ale když jsem o tom v létě četla, okamžitě jsem si samozřejmě vzpomněla na tento film. Když k něčemu takovému dojde, tak nějak si nejde nevzpomenout. >>>>>>>>>>Zveřejněno: 03.07.2011 13:33, Autor: Martin Hájek, Eurozpravy.cz, mediafax. Alain Delon: Syn na večírku nestřílel. Ženeva - Slavný herec Alain Delon potvrdil, že na večírku v jeho ženevském bytě se skutečně střílelo. Popřel ale, že by střelcem byl jeho sedmnáctiletý syn Alain-Fabien, informuje v neděli agentura AFP. "Vše, co nyní vím, je, že můj syn nestřílel," řekl Delon v rozhovoru pro deník Le Matin. "Blbnuli s pistolí. Můj syn tím, že bez mého vědomí před společnými prázdninami v mém bytě zorganizoval večerní párty, ztratil mou důvěru. Velice mě to zarmoutilo," uvedl herec. Podle něj za podobné chování současné mladé generace může invaze internetu a virtuální reality do jejich životů. "S násilnými videohrami, Facebookem, internetem a vším tím zbytkem žijí naše děti neustále ve virtuálním světě. To je velice zlé," pokračoval Delon "Pak je brutálně zasáhne realita. Naštěstí ta dívka neztratila svůj život," dodal Delon, který žije v Ženevě a je 12 let švýcarským občanem. Incident se stal ve čtvrtek večer v bytě na ženevském předměstí Florissant-Malagnou. Kulka vážně zranila čtrnáctiletou dívku do břicha. Pistole se nacházela v Delonově bytě, údajně je součástí sbírky. Alain-Fabien je synem Delona a bývalé nizozemské modelky Rosalie van Breemenové (44), kteří se v roce 2002 po 15 letech rozešli. Mladík se do Ženevy přestěhoval minulý rok, když si vybral, že bude žít u otce. Delon převzal opatrovnictví nad svým synem v době, kdy se Alain-Fabien léčil ze závislosti na drogách.<<<<<<<<<< Realita bývá nevyzpytatelná.(22.9.2011)
vesper001
Pomalu plynoucí tíživé drama bez jiskřičky odlehčení o tom, jak otec pozdě začne bycha honit, aby dostal z maléru syna, a sám se přitom řítí do maléru ještě většího. Není to taková síla jako Giovanniho filmařský vrchol Dva muži ve městě, ale něco oba tyto snímky společného mají - opět je tu starý muž (v tomto případě advokát), který bývalého delikventa podporuje, aby zůstal na správné straně zákona, oddaná žena (s krátkými vlasy), která ale mnoho nezmůže, a hlas veřejnosti, který je silnější než spravedlnost. Za úvahu stojí i postava otce, který svého potomka sice miluje a promítá do něj své sny, ale pro přemíru práce a budování kariéry jej v podstatě nezná, a na dnešní dobu - bohužel - převratná myšlenka, že "úspěch nedává protekci těm, kdo ho mají".(20.10.2011)