Reklama

Reklama

Chuckyho kletba

  • USA Curse of Chucky
Hudební videoklip

Je zpátky! Tvůrci, kteří vám přinesli Chuckyho, znovu uvádí na scénu malou panenku posedlou duchem nechvalně proslulého sériového vraha. Když Nica (Fiona Dourif - True Blood: Pravá krev) dostane tajemný balíček, nevěnuje jeho obsahu přílišnou pozornost. Po záhadné smrti její matky ale začne mít podezření, že je to právě mluvící zrzavá panenka, nejoblíbenější hračka její neteře, která rozpoutala brutální řádění. Návrat nejpopulárnější americké hračky, kterou opět hlasem obdařil Brad Dourif, je plný krvavého vzrušení a napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (234)

verbal 

všechny recenze uživatele

Opravdová od Mattela je sice zpět v nejlepší osmdesátkové formě, s Grímou Červivcem uvnitř vypičovává blonďaté americké holčičky a vraždí jim rodiče, kteří opět nejsou, kdo ví proč, schopni nakopnout kus čínského plastu proti zdi a nechají se raději z deseti centimetrů ubodat pitvořící se Bárbínou, nicméně doby, kdy někoho děsily psychopatické hračky či křupavý Freddy jsou nenávratně v prdeli. Dneska by ti fakani akorát tak ukroutili ubohé panence hlavu, orvali jí končetiny a brutálně s nimi umlátili sousedovic famílii včetně domácích mazlíčků dřív, než by se chudák Gríma vyplazil po lince ke kuchyňskému noži. V téhle atmosféře už ty klasiky působí až příliš žertovně. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Snaživé, ale sterilní. Možná je to tím, že jsem Chuckyho mezi ostatními kultovními hororovými záporáky vždycky považoval za "druhou ligu" a že jeho sérii ani nemám pořádně nakoukanou. Scházelo mi napětí i humor, pokusy o ně se u mne míjely účinkem. 5/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónov▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,104,528║ Tržby za predaj DVD v USA $2,758,523║ /100%/ na video film až nadštandardná kvalita, kde poteší zručná réžia, pôsobivá kamera, dej ktorý drží stále v napätí a neomrzí, herci hrajú slušne neotrávia /70%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Švrtá frčka je za výborný OST, kombinujúci odkazy od Goblins až po ďalšie, fajnové 80's B-čkové soudntracky. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dobře natočeno, dobré herecké výkony - žádný amatérismus. Mohlo tam být více krve, když už koukám na verzi UNRATED :-) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Moja srdcová séria pokračuje, a aj keď sa to na prvé dve časti nechytá, režisér si po nie práve najvydarenejšej "päťke" v mojich očiach napravil renomé, pretože táto časť je minimálne o triedu lepšia. Chucky sa tentokrát dostane do rodiny úzko spätej s jeho minulosťou a vraždenie pokračuje. Žiadna originálna zápletka sa tu samozrejme čakať nedá, ale je to stále lepšie, ako do toho strčiť nejaké ďalšie prihlúple bábiky. Kamera pekná, vraždy sú stále originálne a nápadité, Chucky je krvilačný ako má byť, akurát tie jeho vtipné hlášky tomu naozaj trochu chýbali, takže táto časť mi prišla zo všetkých asi najvážnejšia. Ale bavil som sa, teším sa na sedmičku :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Slasher, v ktorom "náhodou" bandu nesympatických a otravných postáv vo veľkom dome vyvražďuje povedomá bábika z 80-tych rokov. Svojho času som dosť kritizoval Chuckyho nevestu a Chuckyho potomstvo za to, že do vážnej série nerozumne vložili čierny humor a tak som sa tešil na to, keď sa k univerzu vrátil jeho duchovný otec Mancini a jednak nakrútil plnohodnotný sequel (počkajte si na scénu po titulkoch) a jednak z Chuckyho kliatby vybral humor a uvoľnené miesto nahradil "serióznou" hororovou, pochmúrnou atmosférou. Bohužiaľ to z filmu lepší horor príliš nerobí. Spočiatku je fajn znova vidieť kultovú vraždiacu hračku, na ktorej hororoch som vyrastal, ale už čoskoro to celé upadne do monotónneho stereotypu s nezaujímavými postavami a nudným vývojom deja. Poteší ústredná hrdinka na vozíku a cameo Brada Dourifa, ale obecne o žiadny zázrak nejde. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Chuckyho návrat do hororovějších vod, v kterých mu to sluší stejně nejvíc. Jeho Kletba je nejbližší právě jedničce, která stavěla hlavně na atmosféře a momentu překvapení, kdy se ten zrzavej panák konečně naplno projeví. Tady je to dost podobný, jelikož na Chuckyho výstupy vás tvůrci nechají čekat poměrně dlouho. Ale když to přijde, stojí to za to. Moderní nutností je hrstka gore, otravné postavy (včetně hlavní dospělé hrdinky) a trocha CGI na Chuckyho ksichtě. Za zmínku ale rozhodně stojí ta scéna po závěrečných titulkách, ta vážně nemá chybu. (65%) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Po tom, co série dávno skočila přes žraloka, se najednou začne tvářit zase relativně vážně? Ne že by "se to nesmělo", jen je to hodně divné a při kontinuálním sledování matoucí. Někdy holt nejde udělat jen tak krok zpět. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý hororový thriller, ktorý je už šiestym pokračovaním tejto slušnej hororovej série. Má celkom dobrý príbeh o mladej žene na vozíku, ktorá dostane záhadný balíček s bábikou Chuckyho, čomu nevenuje veľkú pozornosť, no ešte v ten deň príde o mamu, pričom všetci veria, že spáchala samovraždu. Kvôli tomu sa k nej načas presťahuje sestra aj s rodinou, aby jej mohli pomáhať, ale Chucky sa nezastaví, kým sa všetkých nezbaví. Spracovanie sa mi páči, v rámci tejto série mi sedí nielen ten pôvodný hororovejší štýl, ale aj ten následný smerovaný viac ku komédii, no obával som sa, že tentoraz budú zase experimentovať, ako je to v poslednej dobe zvykom, ale nestalo sa. Tvorcovia to pojali starým dobrým spôsobom, dej sa odohráva prakticky celý čas v jednom väčšom dome, takže sa môže postupne budovať atmosféra, sadlo mi zloženie postáv, nechýbajú prakticky žiadne typické prvky tejto série, ako postava dieťaťa, ktoré ako jediné vie, že Chucky je živý a podobne. A v druhej polovici sa to už aj slušne rozbehne, takže v rámci možností si ani nemám moc na čo sťažovať, bavilo ma to. A veľkú pochvalu si zaslúži, že sa nejedná len o nejaký samostatný film, ale dej priamo súvisí, prípadne rozšíri udalosti z predchádzajúcich dielov a poteší aj niekoľko záverečných sekvencií, v ktorej nechýbajú ani staré známe postavy. Čo sa týka tých samotných hororovejších scén, síce nie sú výraznejšie nápadité, ale aj tam sa všetky celkom vydarili a poteší aj pár slušných krvavých momentov, obzvlášť scéna s farárom. Herecké obsadenie je úplne ideálne, všetky postavy majú svoj priestor a prišli mi dostatočne sympatické, takže tu nemám ani najmenší problém. Réžia a technická stránka sú výborné, pochváliť musím hlavne vizuál, ktorý ma svojou kvalitou dosť prekvapil, je tu množstvo dobrých obrazových nápadov, funguje aj atmosféra, tu je takmer všetko v poriadku. Výnimkou sú jedine tie niektoré digitálne scény s Chuckym, tu by som skôr ocenil klasický štýl, ale ani toto nie je žiadny väčší problém. Chucky je stále takmer rovnako výborný, ako predtým, bavil ma vždy, keď bol v zábere, ale mohol viac hláškovať. Boli tu dve skvelé hlášky, ale ani jedna nebola z jeho úst. Takže celkovo som nadmieru spokojný, Chuckyho som nikdy nepovažoval za nejaký žánrový vrchol, ale prakticky celú sériu mám rád a tento diel jej v ničom hanbu nerobí. U mňa je na úrovni prvých dielov. 76% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nica je odsúdená na život na vozíku. Jedinou oporou je jej matka. Tá jedného dňa dostáva zaujímavý balík bez adresy odosielateľa. Tak ako Nica, aj jej matka berú prekvapenie z veľkej krabice ako žart. Vo vnútri sa totiž nachádza hovoriaca bábika. Od jej príchodu do domu sa začínajú diať tragické udalosti. Nici-na matka prichádza o život a veci naberajú rýchly spád. Všetkým rodinným tragédiám však ani z ďaleka nie je koniec. Niekoľko krát som sa dočítal, že táto bábika už strach nenaženie a tento horor je len akousi srandou. Z časti musím súhlasiť, ale ako pokračovanie je tento snímok skutočne vydareným dielom. Netreba ho ale brať seriózne a aspoň z časti dostanete to, čo žáner horor v tomto filme ponúka. Čiže celkom slušné gore na priemernej úrovni - 60%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po svižnej, vtipnej, zábavnej štvrtej časti "Chuckyho nevesta" (Bride of Chucky), ktorá bola natočená v roku 1998, sa v roku 2004 objavila už nie tak podarená piata epizóda, ktorá niesla názov "Chuckyho potomstvo" (Seed of Chucky). Obe to boli crazy horrorové komédie. Ďalšie pokračovanie Chuckyho príbehu bolo vyprodukované v roku 2013, pod názvom "Chuckyho kliatba" (Curse of Chucky). Na rozdiel od predchádzajúcich dvoch titulov sa to vrátilo ku serióznejšiemu horrorovému feelingu. Don Mancini, scenárista a stvoriteľ tejto série, sa to snažil vrátiť na vlnu prvých dvoch pôvodných častí "Child´s Play" (1988) a "Child´s Play 2" (1990), v ktorých jednoznačne prevládala horrorová stránka nad tou komediálnou. Celkom sa mu to aj podarilo. *** ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Kupodivu se ke mně dostalo lepší pokračování, než je sémě či nevěsta. Což mě příjemně překvapilo, protože se jednalo o celkem kvalitní horor. Dokážu si představit další pokračování. Ačkoliv ten konec byl zajímavý, tak mě tam nesedl. Ale pobavil mě. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Malinko je škoda že si ke konci hraje Chucky na něco co není a snaží se zodpovědět všechny otazníky z minulosti a také se zavděčit jak starým fanouškům tak novějším. Jinak by se dalo říct že se jedná o poměrně povedený díl série čítající 6 dílů. Doporučil bych počkat na potitulkovou scénu. Chucky se držel trošku zpátky a tak jeho skóre nabotnalo jen na 4 chudáky, kteří si víceméně o smrt koledovali. Odřených 50% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Chucky s faceliftem je tu snad nejděsivější ve své historii. Nejvíce paradoxně ve scénách, ve kterých jen tak nečinně sedí/leží, zatímco postavy kolem něj předou hovory a divák ví, že ten kus usmívajícího se plastu je ve skutečnosti monstrózní kus psychopatického hovada. Hlášky a humor ubyly, rozkrytí Chuckyho minulosti je trapná zbytečnost a gore efekty jsou z lacinějšího kraje, nicméně Mancini se svým životním tématem umí zacházet dost dobře - vizuálu nechybí nápad a chuť (spíše slova hravý a zábavný, než originální), film má slušnou atmosféru a postavy jsou solidní přehlídkou mimoňoidů (něco jako mimoň, jen atraktivnější). Potitulková scéna je krásnou jednohubkou pro pamětníky série. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Nakonec se z toho vyklubal další příjemný díl vražedné série o panence, co sice nemá koule, ale zato místo nich dřímá obrkudlu. Divák jistě tuší, že hlavní dějovou linkou bude vraždění, a tak nečeká, že by byl šokován nějakou bombastickou zápletkou. Oku lahodící kamera nás provede křížem krážem starým horrorovým domem, ukáže pár naháněček a vydařených gore efektů (třeba jak pan farář spěchal, až ztratil hlavu) a nezastaví se, dokud není dokonáno (pozor, po titulcích následuje vtipný doušek!). Podařená hudba (od klasika žánru Josepha LoDuca) snad zbytečně několikrát okopíruje známé pasáže od J.Carpentera... Vítej Chucky zpátky, ty hnusáku jeden! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Chuckyho kletba není špatná, ale na to, že to je horor z roku 2013 tomu přeci jen něco chybělo. Atmosféra tu není špatná, ale že se celý děj odehrává pouze v jednom domě je poměrně škoda. Cpát sem také nemuseli nějaké ty homo scény. Spíš bych se soustředil na dokonalejší a propracovanější ukončování života rukou nelítostné panenky, no a Andy na konci nebyl špatnej... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

U snímkov o Chuckym vždy išlo o lepší priemer. Preto ma návrat Chuckyho v tomto filme príjemne prekvapil. Určite nezapadne v množstve priblblých hororov s rôznymi monštrami alebo deviantnými zabijakmi. Kladom filmu je, že bábika Chucky je stále rovnaká aj cez ubiehajúce roky. Príbeh určite nenudí a je tu prijateľné napätie, o nejakom hroznom alebo šokujúcom deji ťažko hovoriť, vydrží až do konca filmu. Štvorka celkom dobrý priemer, nie je to žiadna zlátanina. Vraždiaca bábika opäť v akcii s dobrými krvavými scénami, najskôr odsekol hlavu farára, potom vypichol oko a do tretice sekera v hube. Občas celkom napínavé a desivé a občas na smiech. Klasické diely zostanú klasikou, táto nadstavba je skôr už len pre zábavu. Ale keď to tvorcom vynáša, tak prečo by neprestali točiť ďalšie? ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Chucky nikdy nebola moja obľúbená hororová postava, no videl som s ňou všetky Detské hry a tak som sa odhodlal aj k tomuto aby som si aspoň raz pripomenul toho malého zabijackého hajzlíka. Čo sa týka filmu, tak nie je zlý, ale je to skutočne len video film a to je tak všetko. Jeden dom, jeden trochu lepší príbeh, jedna zabijacká bábika a kopec tupých, nudných a mŕtvych postav. Pokial hľadáte horor na nudný deň nie je to zlá volba. Mimochodom počkajte si až skončia titulky. 60% - 3* ()

Reklama

Reklama