Ďábelsky Váš
Thriller / Krimi
Francie / Itálie / Západní Německo, 1968, 98 min
Julien DuvivierHudba:
François de RoubaixPlakáty
Pierre, trpící po autonehodě amnézií, se v doprovodu manželky vrací z nemocnice do svého sídla. V okolí domu však zanedlouho dojde k podivným nehodám (oficiální text distributora)
monolog
Celkem zajímavá, i když obvyklá, zápletka a hodně hutná atmosféra. Jenže ta hutnost se velmi brzy mění na nudu a nezáživnost. Jsou mnohem horší filmy, jak obsazením a hereckými výkony, tak dějem, ale tohle mi přijde jako nejhorší Delonův film, co v šedesátých letech natočil.(10.2.2006)
Radko
Strata pamäti hlavného hrdinu po autonehode akoby zároveň zredukovala celý film. Klaustrofobické prostredie uzavretého domu a paranoidné náznaky zvláštneho správania sa zvyšných troch obyvateľov vytvorili dobrú základinu pre kvalitný zhriller. Režisér ale nahradil gradujúce napätie, či stále viac znepokojujúce nehody a pasce len nervóznym pobehovaním Delona hore-dolu po záhrade a po dome. Záverečná vysvetľujúca desaťminútovka trpkú pachuť premárnenej príležitosti už veľmi nenapraví.(6.9.2005)
LiVentura
Velice zajímavě pojaté krimi s velice dobrou hudbou......(16.9.2007)
borsalino
Hlavní zápletka není vysloveně originální, ale zase je velmi hutně a důkladně naservírována, takže se to tím určitě vyváží. Podivné náhody, milé úsměvy, nedobytná paměť, rodinný přítel a čínský sluha tvoří zajímavý mix postav a událostí. Poslední čtvrthodinka děj pěkně rozproudí, na jehož konci je pěkná rošáda. Zajímavý snímek.(13.3.2009)
Terva
Moc se to nepovedlo. Místo Delona tam mohl hrát někdo jiný. On s tím svým pohledem rušil atmosféru celého dramatu.(6.6.2010)
5150
Psychologické drama podle románu "Manie de la persécution" Louise C. Thomase natočil v roce 1967 režisér Julien Duvivier. hudba Francois de Roubaix(3.3.2006)
Jiří K.
Alain Delon v nezvykle statické roli manžela stávajíc se po ztrátě paměti terčem intrik své manželky a jejího přítele.(26.9.2004)
klúčik
Celkom zaujímavá kriminálka. No videl som omnoho lepšie filmy aj z Delonom....60%.(9.12.2010)
mArcElkrIz
Tenhle film mne velmi potěšil. Příjemná giallo variace - pomalu plynoucí děj, houstnoucí atmosféra a opuštěný zámek. Pravda, na dechberoucí hororové momenty nedojde či gore scény, ale přesto se napětí stupňuje. Vlastně to má náladu podobnou Wallaceho detektivkám. Čínský sluha, vzteklý pes, ztráta paměti, krásná žena, přítel z minulosti. A tak rozplétáme záhadu společně s možnou obětí. ...a parádní basová linka v titulní melodii. Zkrátka velmi dobré 3,5 až 4*.(29.7.2010)
vesper001
Co se všechno schumelí mezi dvěma manželi a jedním Číňanem v jedné vile se zahradou. Jak je vidět, na natočení zajímavého filmu někdy stačí minimum prostoru i postav (a jediný pes).(21.3.2011)
weasel.p
Psychologický film s dobrým nápadem a atmosférou.(14.11.2006)