Reklama

Reklama

Charles je po pěti letech propuštěn z vězení. Hodně se toho změnilo, z Paříže se stalo jedno velké staveniště a ani ve zlodějské branži už to není, co to bývalo. Charles si ve své vězeňské cele vše promyslel. Chce udělat poslední velkou loupež ve svém životě, aby zabezpečil sebe a svou věrnou ženu na stará kolena. Pro svůj plán vyloupit největší kasino v Cannes potřebuje parťáka. Francis je sice trochu mladý, zbrklý a ještě se neumí chovat, ani oblékat, ale rychle se učí. Charles z něj udělá elegantního šviháka a jeho počestného švagra přemluví, aby jim dělal řidiče. Jeho plán je promyšlený do posledního detailu, jen nesmí nikdo udělat chybu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (124)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Z Melodie podzemí se sice linou libozvučné žánrové tóny, ale přeci jen od takových pánů muzikantů jako Gabin či Delon pod taktovkou dirigenta Verneuilova talentu by posluchač mohl skoro až dojít k závěru, že místo očekávané prvotřídní symfonie se tu hraje až příliš obyčejná vesnická odrhovačka, kde nic netvrdí muziku. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazená dobrá kriminálka. Z vězení propuštěný Charles (Jean Gabin) kontaktuje mladého Francise (Alain Delon) a jeho švagra a spolu naplánují loupež století. Kde jinde, než na Riviéře a kde jinde, než v kasínu. V době, kdy se z místního sejfu odvážejí týdenní tržby. Určitě se při sledování nebudete nudit. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Výtečně natočeno, výtečně zahráno, příběhově poněkud mimo mé chápání. Ale "umělecky" nesporně zajímavé. Když přijde na promyšlené krádeže vloupáním, jsem asi příliš konzumní a laciné zábavy chtivý. A protože já špína hodnotím podle prožitku, dávám jen 60%. PS: Pan Lakomý jako Delon v (alespoň fyzicky) nejlepších letech? Nějak to k sobě nesedí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tvůj díl dám bokem. Dám ti ho za tejden, když to vyjde. Nebo za 20 let, když to nevyjde." Je to smutný, ale filmy o fikaným vyloupení bank, casin či trezorů CIA prostě stárnou. Mají atmosféru, ale stárnou. Jsou prostě pomalý a k úspěchu stačí štípačky se samopalem. To byly krásný doby. Nikde žádná kamera, čidlo ani zařízení k rozpoznání sítnice. To se to kradlo. Ale zpět k filmu. To plánování mě bavilo. A taky postřehy, že z osobní iniciativy vždycky kouká lapák. Ovšem samotná akce mě na zadek neposadila. Nicméně konec byl originální. Ani nevím, jestli dobrej nebo špatnej, ale rozhodně originální. ()

klertecka 

všechny recenze uživatele

Tohle me proste baví. Je to šíleně napínavý! Ten konec byl perfektní a doprovázející hudba celej film krásně šťavnatě dokresluje. A celkově.. zkrátka miluju atmosféru tohohle díla. Přesně takový snímky ve mně probouzejí malýho grazlika, hehe. Jinak skvěle nekompromisní Gabin a tak trochu hulvátskej blbounek Delon- jako vždy oslnivý. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Zbraní použitou při přepadení je francouzská MAS-38 (7.65x20mm Longue, zbrojovka St. Etienne). Stejnou zbraň použili partyzání k atentátu na diktátora Benita Mussoliniho (nocturne)
  • Film získal v USA cenu Zlatý glóbus pro nejlepší cizojazyčný film. (Rosalinda)

Reklama

Reklama