Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brát právo do vlastních rukou, a kde zůstal zákon? ... Obzvláště krutým způsobem jsou doslova popravováni nejrůznější zločinci, na které nedosáhla ruka spravedlnosti. Drogoví dealeři, gangsteři i extrémní levičák. Vyšetřováním je pověřen inspektor Grindel (Alain Delon), který brzy pochopí, že tajná organizace, která bere právo do vlastních rukou, je přímo spjata s policií. Je to však mnohem horší... Brzy dá o sobě vědět, říká si „Zdravé jádro" s jasným poselstvím, že kdo nejde s námi, jde proti nám. S proklamací o očistě společnosti se dopouští hrůzných zločinů a likviduje ty, kteří jim stojí v cestě. Tou největší hrozbou je pro ně právě inspektor Grindel. (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,600,000Kino Návštevnosť: 802,437 (Francúzsko)║ A ja že si pozriem nejaký zaujímavý film s Alainom Delonom a just musím naraziť na takúto prkotinu, ktorá vyznie nanajvýš smiešne v danom prevedení. /30%/ ()

Tamdydam odpad!

všechny recenze uživatele

Brrrr...! Nikdy víc. Poslední zbytky kouzla starých dobrých francouzkých kriminálek definitivně pryč a na místo toho jen primitivní karikatura předrsnělých béčkových amerických thrillerů. Nikdy jsem nic hroznějšího s Alainem Delonem v hlavní roli neviděl a osobně pochybuju, že vůbec v něčem horším hrál. Nebo v to spíš doufám. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Podsvětí před tribunálem "čistých." My jsme dozorci pořádku. Řadová smrt vystoupila z davu. Mrtvým nechť crčí ze šosu trest posledního soudu. Pod plachetkou noci sbor spravedlivých bdí, zatímco Alain Delon klidně spí. Hodiny bijí na poplach. Je čas se odkopat, z vyhřáté postele za povinnostmi spěchat. Nedobrovolně probuzen, rozmrzelý, nedospalý, musí noční můru denní vypudit. Už už pálí těžkou ráží, cinká pouty, stíná hlavy. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Základním rysem měšťáka je nenávist. On tvrdě dře každý den, platí řádně daně a chce za ně pořádek. Jenže když se vrací z práce domů ke své ženušce a dětem, co vidí? Prachaté teplouše a barevné, jak si užívají, jak se topí v luxusu, zatímco on... A jenom pro takového maloměšťáka je tu tento film - bez děje, bez logiky, protože jde vlastně jen o sled brutálních poprav vyjadřujících měšťákův sen - zatočit s tou chátrou. Dokonce i on tu má svojí scénu - přijde na policii s dítětem v dlaních a ptá se: proč ona? Vy mě máte chránit! Co pro to děláte? A Delon mu slíbí, že je dostane. Protože náš maloměšták nenávidí i ty policisty, protože nic nedělají a musí je živit ze svých daní. Nenávidí všechno a všechny. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, kolik jsem shlédl "Delonovek", tak musím "objektivně" říci, že Nebuďte policajta je jedna z nejslabších, děj lze dost dobře předvídat, neohrožený hrdina (Delon) filmem proplouvá s mírně nepřítomným a trochu naštvaným výrazem a celé je to takové neslané, nemastné, že vlastně ani nevím, zda jsem to skutečně shlédl nebo ne. To je prostě trochu málo, jsem zvyklý na úplně jiný level. Každý má právo občas trochu šlápnout vedle, takže netřeba se z toho hroutit, ale myslím že je nejvyšší čas, aby někdo vzbudit režiséra. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Ve 39. minutě policajt vidí v dalekohledu na hřbitově Staedlera (Féodor Atkine), co jde uctít modly komunismu, židovskobolševický zmetky, jak je u hrobu Éluarda. Paul Éluard se ve skutečnosti jmenoval Grindel, stejně jako vrchní komisař ve filmu. Jeho náhrobek je nízká deska s useknutými rohy, nikoli vysoká s křížem jako ve filmu. (aquacam)
  • Při natáčení filmu si Delon natrhl v červenci 1988 Achillovu šlachu, což přimělo politika Raymonda Barra k tomu, aby trpícímu herci zaslal telegram, kde ho utěšoval, že tento úraz jen přispěje k dovršení jeho mýtu.
    (Rosalinda)

Reklama

Reklama