Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na policii i na Paříž chtěl jednou provždy zapomenout, ale vrátil se, aby našel vraha své dcery... Bývalý policista Daniel Pratt žije na africkém ostrově v zapadlé rybářské vesnici. Má tam svůj malý bar, slunce, moře a přátele a nechybí mu ani Paříž, ani jeho bývalá práce. Do svého ráje však dostane nečekaný telegram – jeho dcera měla smrtelnou nehodu. Pratt se okamžitě vrací do Francie a znovu se noří do toho, před čím kdysi utekl, čeká ho podsvětí, zločin a zkorumpovaná policie. Jeho dcera se totiž stala obětí záhadné teroristické skupiny, která už delší dobu „čistí“ město od pochybných existencí. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

mira007 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková delonovsky syrová brutální kriminálka, která se mi zdá jako jedna z nejslabších. Iritoval mne kontrast , který byl nevěrohodný : když je Delon ve Francii tak je nekompromisní mstitel své zavražděné dcery, zatímco v Africe skotačí v jiném žánru na pláži s černouškama, což mi vzhledem k jeho typu osobnosti zdá se jaksi uměle našroubované asi jako u politika před volbami. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Asi největší Delonův úlet, co jsem viděl. Netušim, jestli měl s padesátkou na krku potřebu všem ukázat, že ještě nepatří do starýho železa, ale tady je ta jeho postava něco jako kombinace Supermana, Ramba, Johna Matrixe z Komanda a Drsnýho Harryho. Sem tam se ve filmu našly nějaký lepší okamžiky, ale jinak jsem většinou kroutil hlavou nad tim, jak je to strašně hloupý a naivní. Konec v cirkuse mi pak přišel docela dobrej, ale ona ještě musela přijít úplně poslední scéna, která je jak z nějaký romantický komedie. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Za snímkem stojí sám Alain Delon podílející se na scénáři a snažil se tím povzbudit již znatelně uvadající zájem o kriminálky gangsterského typu, jejichž kromě Delona byli hereckými veterány i Lino Ventura či Jean Gabin. Delon v roce natáčení zrovna slavil své padesátiny a tak si snímek zřejmě udělil jako dárek. Těžko říct. Natočeno to není špatně, ale do očí až neuvěřitelně bije jednoduchost děje a jeho přímočarost. Příběh o pomstě, v tomto případě otce za svoji zavražděnou dceru, bylo v minulém století u filmařů vděčné téma, avšak především po akční stránce. Tady se spíše jedná o drama. Nějaká ta akce tu sice je, ale jen v rámci nutnosti. Smůlou je však dějová předvídavost. Těžko říci jak ve své době, ale dnes to po divácké stránce hodně kazí filmový zážitek i pro diváka vidějícího tento film vůbec poprvé. Herecký výkon Alaina Delona je však i nyní naprosto neoddiskutovatelný. Aby ne, má vtom již mnohaletou zkušenost. Film jako takový sice zase až tak ohromná pecka není, ale za shlédnutí rozhodně stojí. Snad už kvůli té své nenáročnosti příběhu. K odpočinkové filmové zábavě velice vhodné. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct ale tohle je hned po Dvou mužích ve městě druhý Delonův nejlepší film. I když námět je ten samý jaký kolikrát použil ve svých filmech ( nějací hajzlové mu zabijou někoho koho měl rád a on se de msít ), záporáci nejsou nijak překvapivý a i konec filmu se dá už od půlky s přehledem odhadnout, má tento film výborný scénář kde je prostě všechno, co má správná "Delonovka" mít: akce, suché hlášky, láska a i trocha brutality. Skvělý film na pozdější večer!! ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že už natočil DELON lepší filmy než je tento. Ale musíme si přiznat, že značka Alain DELON má takový zvuk ve filmografii, že jen málokdo odolá se na j a k ý k o l i film s tímto hercem podívat. Ale zase tak špatné to nebylo. Špatný byl jenom výběr představitele Reinera. Totiž, kdo zná Jacquese PERRINA, okamžitě pochopí, že on je hlava toho trestného komanda. Podobnou roli sehral už v mnoha jiných filmech (je fešák nikdo by to do něj neřekl) a přesto jako strážce zákona selže. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně v hotelu, kdy nastražená kulovnice vystřelí dveře ze zárubní, tak na nich není ani škrábnutí. (sator)

Reklama

Reklama