Reklama

Reklama

Innocence of Bin Laden

(neoficiální název) (amatérský film)
  • USA Innocence of Muslims (neoficiální název) (více)
všechny plakáty
USA, 2012, 14 min

Obsahy(1)

Žádný film s názvem "Innocence of Muslims" nikdy natočen nebyl. Původně vznikal jako "Dessert Warrior", příběh o kmenové válce zapříčiněné příletem komety a ani po jediném veřejném promítání pro minimum diváků nic nenaznačovalo protináboženský charakter. Posléze se na internetu objevil chaotický a nesourodý sestřih z onoho filmu, ve kterém ovšem byly bez vědomí herců části dialogů primitivně a zřetelně předabovány protimuslimským obsahem. V této podobě bylo video přeloženo i do arabštiny a rozšířilo se po celém světě. (berg.12)

(více)

Diskuze

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

Tím poukazováním na "panovačnost a pokryteckost muslimského" světa myslíš ty rafinované, pichlavě ironické scény ve smyslu "Ahoj, já jsem Mohamed, przním děti a vraždím ženy"? A lze vůbec nazývat filmem předabovaný sestřih z něčeho, co je natočeno ještě MNOHEM amatérštěji, než ugandské akčňáky? 

Jinak jsem asi naivní, že si myslím, že by to tu někoho mohlo zajímat, ale tady je docela dobrý článek uvádějící do kontextu všechny ty události, co jsou s tímhle výtvorem spojovány - http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/zora-hesova.php?itemid=17546

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Co je tohle za žvásty? Viděl někdo vůbec ten film? Vždyť je to jen jakýsi sestřih původně jiného filmu předabovaný protimuslimsky stylem Pár pařmenů.

Bombikovic

Bombikovic (hodnocení, recenze)

Uplne dobre nechapu takhle negativni prvni ohlasy, tedy v nasi liberalni republice, kde se za klasiku povazuje Ceska soda a Jara Cimrman... Vzdyt tenhle snimek bez zbytecnych okolku celkem jasne poukazuje na panovacnost a pokryteckost muslimskeho sveta, kterou vsichni vnimame a moc dobre si ji uvedomujeme... Nebo to dokazuje nase vlastni pokrytectvi, kdy vsichni odsuzujeme nelidske praktiky islamu, ale ve finale odsoudime i praci, ktera na tyto problemy poukazuje??? Zajimavy namet na hlubsi zamysleni...

Reklama

Reklama