Reklama

Reklama

Innocence of Bin Laden

(neoficiální název) (amatérský film)
  • USA Innocence of Muslims (neoficiální název) (více)
všechny plakáty
USA, 2012, 14 min

Obsahy(1)

Žádný film s názvem "Innocence of Muslims" nikdy natočen nebyl. Původně vznikal jako "Dessert Warrior", příběh o kmenové válce zapříčiněné příletem komety a ani po jediném veřejném promítání pro minimum diváků nic nenaznačovalo protináboženský charakter. Posléze se na internetu objevil chaotický a nesourodý sestřih z onoho filmu, ve kterém ovšem byly bez vědomí herců části dialogů primitivně a zřetelně předabovány protimuslimským obsahem. V této podobě bylo video přeloženo i do arabštiny a rozšířilo se po celém světě. (berg.12)

(více)

Recenze (31)

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to hrozná amatéřina . Ale povedlo se tomu nastavit zrcadlo líp, než všem držitelům Oscara a následného V.I.P. koksu dohromady. Nyní již přes 50 mrtvých a nespočet zraněných jako důkaz, že islám a jeho zakladatel nejsou vůbec tak zvrhlí, jak jej popisují tvůrci (anžto z druhé strany zeměkoule a v zemi se svobodou slova) - to je na Chocholouška. Naklonovaného v úderných brigádách. Hodně lidem se otevřely oči a stejně tu místní elita furt hlásá obsah nad formou, tak se teď necukejte. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Dokuď bude existovat Islám, a ovšechny mohamedány kupované země nebudou osvobozeny, tak do té doby bude moje hodnocení na pěti hvězdičkách. Je to sice čirý amatérismus, ale účel světí prostředky, o tom žádná. Kýžený efekt měl snímek úplně výborný, je to úplně stejné jako natáčení komerčních filmů. Pokud se to povede, z hlediska tvůrců je vše ok, a na diváky už se nikdo zpětně neohlíží. Tak co... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ČLOVĚK PLUS X... ROVNÁ SE ISLÁMSKÝ TERORISTA. ISLÁMSKÝ TERORISTA MÍNUS X... ROVNÁ SE ČLOVĚK…. DOBŘE, CO ALE ZNAMENÁ X?.…“ /// Rádoby vtipná nábožensky založená amatérská hříčka na téma ,,Jak urazit Mohameda“, která může nasrat jen osobu zahořklou, nebo islamistu. Pro našince je to cipovina, kterou má smysl vidět snad jen proto, aby člověk věděl, kdo další brzo umře. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Před spaním si čtu Satanský verše. 2.) V Koránu su našláplej (za mlada sem se účastnil matematicko – koránovejch olympiád!). 3.) Thx za titule ,,BOHUŽEL SE TEN SRAB NEPODEPSAL! “ (nechápu proč?). /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

SuzukiZ odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto netuším, jak takový naprosto nepovedený hloupý snímek prakticky o ničem dokáže vyburcovat celý muslimský svět? Řekla bych, že kdyby ho pár muslimů zhlédlo, mávli by nad tím rukou, nebo by byli znechuceni krátkozrakostí tvůrců. Rozhodně nemá cenu se nad tímto snímkem dlouho zamýšlet, natož kvůli tomu byť jen hnout prstem - za to vážně nestojí ani herecké výkony, ani scéna, ani dialogy, nic! Ale holt lidé se bouří nejvíce proti tomu, o čem mnoho neví.. ()

Wayne

všechny recenze uživatele

Toto by nemělo být hodnoceno ani umístěno v této databázi. Jak je psané v obsahu, film ve skutečnosti neexistuje, jde pouze o část filmu s pozměněným dabingem. Proto se nad zpracováním ani nepozastavujte. Mělo to svůj účel (vyburcovat muslimy) a ten to bohužel splnilo, ale na čsfd to nemá co dělat. Potom by zde mohl být stejně tak umístěn třeba Pár pařmenů a další amatérsky předabované hovadiny, které nemají s filmem nic společného. ()

Zajímavosti (14)

  • Ministr železnic pákistánské vlády Ghulam Ahmad Bilúr vypsal odměnu 100 000 amerických dolarů na zabití tvůrce filmu. Peníze by vyplatil ze svého, protože ono zabití považoval za svatou povinnost. Pákistánská vláda se od tohoto kroku distancovala. Po něm nabídl za stejnou věc přibližně 200 000 amerických dolarů bývalý pákistánský zákonodárce Ikrámulláh Šahid. (JoranProvenzano)
  • Herci tvrdili, že je producenti filmu oklamali. Původně v něm prý o muslimech a proroku Mohamedovi nic nebylo, hlavní postava se jmenovala George. Cindy Lee-Garcia uvedla, že se účastnila natáčení filmu Desert Warrior a její postava byla později předabována, podala proto žalobu a požadovala zablokování přístupu k filmu na YouTube, ale kvůli neprokázání jejího právního vztahu k tvůrcům jí nebylo vyhověno. (JoranProvenzano)
  • Po zveřejnění filmu se v muslimském světě strhla obrovská vlna protestů. Při útocích na konsulát Spojených států amerických v Benghází (Libye) zemřel velvyslanec Christopher Stevens, tři američtí členové bezpečnostní služby a deset Libyjců; jeden pracovník byl postřelen. Následně byly k libyjským břehům vyslány dva torpédoborce a tým padesáti vojáků námořní pěchoty. V Káhiře (Egypt) se u amerického velvyslanectví konala několikatisícová demonstrace, přičemž přibližně dvacet lidí přelezlo zeď, strhlo na půl žerdi visící (výročí událostí 11. září roku 2001) americkou vlajku, roztrhalo ji, trhance spálilo a místo ní vyvěsilo černou vlajku s nápisem Není boha kromě Alláha a Mohamed je jeho prorok; zraněno bylo přibližně dvě stě dvacet lidí. V Chartúmu (Súdán) desetitisícový dav zapaloval ohně, skandoval: ""Náš prorok je nedotknutelný." a z budovy velvyslanectví Spolkové republiky Německo strhl vlajku a nahradil ji vlastní. Rozlícený dav kromě napadení aemrické školy ve městě vnikl na americké velvyslanectví v Tunisu (Tunisko), kde zapálil několik automobilů a stromů a vysklil okna, přičemž zahynuli tři lidé. V Tripolisu (Libanon) protestující zaútočili na pobočku amerického řetězce KFC, přičemž zemřel jeden člověk. V Bagdádu (Irák) strhli z amerického velvyslanectví znak, vytloukali okna a zapalovali před ním pneumatiky; nakonec vnikly do jeho areálu, zapálili několik automobilů a strhli vlajku. Na americké velvyslanectví vnikl dav i v San'á (Jemen). Protestovalo se i v Ammánu (Jordánsko) - více než dva tisíce lidí a Nadžafu (Irák) - stovky lidí. Ve většině případů bylo proti protestantům ze strany místních orgánů použito vodních děl, slzného plynu či varovných výstřelů. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama