Reklama

Reklama

Joe Ransom (Nicolas Cage) není zrovna příjemným chlápkem, který by se hned s každým kamarádil. Je to horkokrevný tvrďák, který se často více než rozumem řídí vlastními instinkty. A ty ho bohužel už párkrát přivedly do křížku se zákonem a taky do basy. Teď tento bývalý trestanec pracuje jako předák party dřevorubců a žije téměř samotářský život v zapadlé díře uprostřed lesů na jihu USA. I v tomto společenství podobných ztracených existencí se pohybuje na jeho okraji a snaží se vyhnout dalším možným konfliktům, které by jej mohly snadno vrátit za mříže. Jeho dobrovolná izolace se začne drolit ve chvíli, kdy do své party přibere teenagera Garryho Jonese (Tye Sheridan). Tomuhle klukovi to dává život pěkně sežrat. Nikdy pořádně nechodil do školy a jeho věčně opilý, agresivní otec všechny kolem sebe jen mlátí a ponižuje. V bezvýchodné situaci se Garry snaží před otcovými výpady chránit alespoň matku a sestru. Když Joe začne Garryho a jeho těžkou životní situaci poznávat blíž, ocení jeho odhodlání, odolnost a pracovitost. Postupně se spřátelí a Joe se stane Garryho ochráncem a mentorem. Vznikne mezi nimi pouto, které jim oběma změní život. V okamžiku, kdy se Garry ocitne ve velkém ohrožení, obrátí se o pomoc na svého nového přítele. Odtud se odvíjí řetězec událostí, které Joea přivedou až k hranici, za níž jej pravděpodobně čeká jen nevyhnutelná katastrofa. Joe se musí rozhodnout, jestli tuhle pomyslnou čáru překročí... (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (267)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Dost pomalej film, u kterýho jsem měl docela zkrachovalou náladu, ale stejně jsem se nenudil. Hezká hudba, spousta nesympatickejch, ale typově dobře vybranejch a zahranejch buranskejch jižanů, k tomu po dlouhé době opravdu geniální Cage, kterýmu sem takhle žádnou roli nežral už hodně dlouho. Navíc tu z něj de opravdu respekt, takže si od něj nechá dát do držky třeba i místní policajt a radši vykuleně drží hubu. Překvapilo mě, že to režíroval Gordon Green (Travička zelená), ale tady projevil, že má opravdu cit pro postavy a takový ty správně poutavý záběry. Hezkej snímek. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Joe se na první pohled zdá být víceméně přímočarým snímkem, který si hraje možná na víc, než má, avšak po několika minutách je tomu docela jinak. Není jen suchým dramatem ze života dřevorubců, nýbrž i sondou do té nejnižší sociální sféry. Místy se snaží na diváka zapůsobit poeticky a několik hlubokých pasáží tu rovněž nechybí. Cage zvládá role vochlastů téměř stejně efektivně jako Jeff Bridges a skutečný houmlesák Gary Poulter obstál taktéž na výbornou. Barvité drama, které je třeba vstřebat všemi smysly. 75% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Další temné, depresivní drama ze světa amerických rednecků, tentokrát však s docela nabouchaným obsazením. Nicholas Cage po delší době v silné roli, Tye Sheridan mu dobře sekunduje a do třetice je tu Gary Poulter, který překvapivě vůbec není hercem a přitom předvádí neméně dobrý výkon. Místy film možná zbytečně tlačí na pilu a snaží se věci filmově escalovat, avšak nejlepší momenty filmu jsou totiž ty, kde se nic moc neděje a kamera zabírá život obou hlavních postav. Jó, v té díře bych fakt žít nechtěl. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

David musí být šílený. Co zpočátku vyznívá jako tiché brnkání na dramatické struny indie žánru, rozpoutá se později v nefalšované pohlcující crescendo. Režisér dodnes střídal žánry jako Nicolas Cage grimasy, načež se mu konečně podařilo natočit pozoruhodný filmový kumšt, který stejnou měrou osloví diváky klidně i za třicet let. Dokonalost. Smekám, mistře. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Venkovský drama o venkovských balících s venkovskýma problémama, za kterýma stojí jak jinak než (ne)kvalitní venkovská kukuřičná. Scénáristcká prvotina Gary Hawkinse není dokonalá, ale k nadprůměru mi s přehledem stačila dvojička Cage-Sheridan, kde první sice nic dokazovat nemusí, ale i tak tak činí v duchu "pořád na to mám", zatímco druhý po žánrově podobném Mudovi dokazuje, že hvězdám stačí a že je velkým příslibem do budoucna. Zakončení mohlo být lepší, ne tak zřetelné, ale na 70% to stačí. 3,5* ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Když Joe (Nicolas Cage) ťuká čísla do účetní kalkulačky s tiskem, můžeme vždy slyšet zvuk tisku a otočení pokladního bloku, ovšem ten se ani nehne a čísla, která naťuká, se na papír nikdy nevytisknou. (Timak)
  • Dráma mala premiéru na talianskom Venice Film Festival v auguste 2013. (kacer4)
  • Nicolas Cage popsal svůj výkon ve filmu jako „nahý, čirý“ (naked), protože řekl, že Joeova role, kterou hraje, mu je velmi blízká a tím nemusel nad scénářem dlouho přemýšlet. Nicolas Cage se ve filmu drží jen dialogové osnovy a pointy, většinou totiž improvizuje a režisérovi (David Gordon Green) se scény zamlouvaly tak, že je zahrnul do finálního střihu. (vojacekr)

Související novinky

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Reklama

Reklama