Reklama

Reklama

Když Nicolas Cage zjistí, že byla jeho dcera unesena ruskou mafií, svolá starou partu kriminálníků, kteří jsou pro přítele ochotni riskovat i život... Bohatý podnikatel Paul Maguire má šestnáctiletou dceru Caitlin, která ovšem nic netuší o jeho kriminální minulosti. Doma s nimi žije i její nevlastní matka Vanessa. Když spolu s Paulem odchází na důležitou obchodní večeři, Caitlin nechávají doma s dvěma jejími kamarády. Během večeře se Paul dozvídá od detektiva, že do jeho domu vnikli maskovaní muži, oba mladíky zbili a Caitlin unesli. Zoufalý Paul se obrací na své dva kamarády, Dannyho a Kanea, se kterými kdysi ukradli ruské mafii spoustu peněz a jejich kurýra zabili. Tím se tehdy rozloučili s kriminalitou. Nyní jsou tedy opět všichni tři pohromadě a vydávají se pátrat. Jejich metody nejsou zrovna útlocitné, což hned první vyslýchaný pozná na vlastní kůži. Caitlin je však zanedlouho nalezena mrtvá. Po pohřbu Paul s přáteli pokračuje v pátrání i přes nesouhlas svého tehdejšího šéfa Francise. Jak detektivové vypátrají, Caitlin byla zabita zbraní Tokarev TT 33. Je to oblíbená zbraň ruské mafie, které velí Chernov. To je muž, kterého Paul se svými přáteli kdysi okradl. Jenže Chernov je nikdy neodhalil.
Paul tedy vyvolává úmyslné konflikty, aby Chernov nějak zareagoval. Jenže on nic. A tak Paul se společníky přitvrdí a reakce následuje. Chernov přepadne a unese Kanea. Přitom stále tvrdí, že se smrtí Caitlin nemá nic společného. Vyslýchá Kanea velmi tvrdě a on přiznává tehdejší loupež. To Chernova naštve, onen okradený a zabitý kurýr byl totiž jeho bratr. Kane zemře. Paul začíná podezřívat Dannyho, který se chová zvláštně, že to kdysi ve vězení vykecal, a v hádce jej nešťastnou náhodou zabije. Zůstává tak zcela sám ve svém vzteku. A to netuší, jaké velké překvapení jej čeká, když přijde na to, že Caitlin zabil její přítel omylem během frajeření Paulovou zbraní, kterou měl doma ukrytou, a pak se jejího těla spolu s kamarádem ve stresu zbavili. Netušili, že si policie bude myslet, že s tím má co dělat mafie. Zoufalý Paul spáchá sebevraždu. (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Film je pojmenován po staré armádní ruské pistoli Tulský Tokarev vz. 1933. Ta vychází ze svého předchůdce TT 30, jenž vychází z amerických pistolí Colt. Dnes jde spíše o sběratelskou záležitost. Používali ji i československé jednotky během i po druhé světové válce. (v.indruchova)
  • Film se natáčel v Mobile v Alabamě. (rafix)
  • Paul Maguire (Nicolas Cage) vo filme jazdí na aute Mustag GT500 z roku 1967. Je to totožné auto s "Eleanor", rovnako nalakovaným vozidlom, známym z jeho predošlého filmu 60 sekúnd (2000). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama