Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem. Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu. (CinemArt)

(více)

Videa (36)

Trailer 1

Recenze (193)

Mangano 

všechny recenze uživatele

Infantilní přebarvená dějově plochá limonádka zacílená na diváky ve věkovém spektru novorozenci - batolata. Soundtrack pěkný, ale v českém dabingu tradičně nezvučnou češtinou zadupaný kamsi do hlubin patosu mezi ostatní námi předabované muzikály. Absence humoru, atmosféry nebo alespoň nějaké lehce hlubší myšlenky. Pryč od nudy diváka drží kvalita animace, jistá dávka akce a na jistotu hrající převzaté melodie od hudebníků jako Simon & Garfunkel, Cyndi Lauper nebo Lionel Richie. ()

Kinison 

všechny recenze uživatele

Bylo to barevné, blikavé, bylo to 3D, bylo to plné melodií, taková kopa videoklipů za sebou, holky to bavilo. Trochu mi vadila jistá bagatelizace hudebních stylů (rock je ten špatný, klasika nedostala ani prostor), ale Mr. Smooth Jazz mě dokonce pobavil :) Ani mi nevadilo, že jsem tomu moc nerozuměl, bylo to s holandským dabingem, čímž jsem přišel o hlasy hvězd v originálním znění, Když to neuvidíte, o nic nepřijdete. Pokud teda nemáte trolly výrazně v oblibě. ()

Reklama

Chundys 

všechny recenze uživatele

Achjo Achjo, jo zasmál jsem se to neříkám, ale absolutně nenávidím zpívání prostě. A když už se v dnešní době povede animák, že na něj může koukat i dospělý, jako že jsou tam fóry pro dospělý, tak tady asi jediný co bylo dospělýho bylo, že všichni trollové, až na toho mračícího se jeli na drogách, dokud ke konci filmu neobjevil tu jejich fetující šlehu taky... ()

endrix 

všechny recenze uživatele

Je to roztomilé. Je to barevné. Je to SAKRA o tom, že inteligentní Bergeni VRAŽDÍ inteligentní trolly, aby si přivodili chvilkové štěstí!!! To není o film na tripu. To je film o hodně zvráceném tripu. Jediné štěstí je, že to děti takhle nevnímají. Ještě že se dá každý problém, i cílená genocida jiného národa, vyřešit písničkou. Ale jako dětský film - v pohodě. Slušné vtipy (občas jsem se zasmál i já), roztomile nelítostný svět i písničky seděly. A pomineme-li zvrhlou zápletku, ani děj není tak primitivní, jak to bohužel u některých animáků bývá. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Tfuj. Disney/Pixar se už se poučil a dělá ty svoje filmy aspoň trošku ve stylu "down to earth", ale DreamWorks má ještě teda co dělat. Celé to bylo přemrštěně happy, hrozně barevné a otravně optimistické. Songy ale nebyly nejhorší a pro děti to asi funguje. Pustím si to znovu pouze v případě, že našetřím hodně peněz na drogy... 3* ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Po titulkoch nasleduje krátka scénka. (barborasara)
  • Během názvu filmu trollové zpívají píseň „September“ od skupiny Earth, Wind & Fire. (griph)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama