Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem. Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu. (CinemArt)

(více)

Recenze (193)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Slabší animovaný film vsází na růžovou barvu a zlaté třpytky. Osobně se domnívám, že každý divák upřímně sympatizoval s Bergeny, kterým nezbední Trolové očesali pěstovaný strom. Hlavní myšlenka filmu, to jest napravení zloduchů na krotké koloušky je nepatrně k zblití. 48% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn dětsko-dospělácký animák. Několik vtípků prckové nepochopí, ale zase jich není tolik, aby byl film koukatelný pro dospěláka bez dětí. Na druhou stranu není ve filmu nic tak tupě dětinského, aby dospělák trpěl. Naopak pro děti je šikovně dávkováno zpívání, napětí a všelijaké jančení, takže film krásně vydrží sledovat až do konce. A to bez rozdílu ve věku 2 a 5 let. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(54/2017) / Ako neviem čo som čakal, ale Trolls sú presne taká utancovaná dúhová kravina pre decká ako som čakal .... wait...what?:) (4/10) ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70% ... Infantilné, pestrofarebné a náladu pozdvihujúce. Čo viac si treba priať od rozprávky, ktorá vám ma zlepšiť deň? :) ()

Diego 

všechny recenze uživatele

Animak v kině by měl myslet aspoň trosku i na lidi, kteří tam s těmi dětmi jdou! Tohle bylo to utrpení, mládeži od 8let nepřístupné!! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Svojí extra roztomilostí, pozitivností a štěstím se Trollové trošičku vymykají ostatním animovaným potvorám, škoda, že této přepálené, lehce parodické podstaty se nedrží do úplného konce, příběh postupně upadá velmi nezáživnou (a velmi očekávanou) schematičností. Hodně mu pomáhají vtipně převzaté písničky (i ty původní, vypíchnu putovní montáž "Get Back Up Again") a nádherný, nápaditý vizuál celého hebkého, jakoby ze semiše / plyše vymodelovaného světa - účel reklamně podpořit prodej bambiliónu plyšáků z něj taky čiší na sto honů. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Nafouknuté třpitivé, mazlivé, barevné nic s padnoucími písničkami. Nejvíc mě dostal Sound of silence a Bergen theme. Samozřejmě že jde více o marketingovou strategii než film, ale tohle potenciál opravdu má, takže tvůrce chápu. A koneckonců, dívalo se na to docela pěkně... ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Pro děti pod pět let jsou Trollové velmi zdařilou pohádkou plnou zábavy, chytlavých písniček a barev. Jelikož počítám s tím, že tak to i bylo myšleno, tak u mě rozhodně nadprůměr. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Dnes bol krásny deň na to aby som si pustil s mojím synčekom novú rozprávku. Áno, uhádli ste ide o Trolíkov. S počiatku milé začatie rozprávačom a uvedenie do deja sa mi pozdávalo aj keď môj trojročný syn sa začal celkom desiť tých Ogrov čo odkusovali hlavy malým Trolíkom. To som ešte pre dýchal. Ale keď sa do slovenského dabingu oprelo aj slovenské prespievanie pesničiek tak som trpko oľutoval že som si to zapol. O originále Justina Timberlaka asi nenahradí slovenské kameo. To že vo finále dobro zvýťazí nad zlom je asi jasné a celé sa to skončí v ohromnom dúhovom pochode plnom farieb bolo tiež super. Moje reakcie sú však také, že film je neprimeraný pre najmenšie deti, ktoré si z neho môžu odniesť dosť zlé dojmy a ten slovenský spev bol tiež hrozný. Úprimne sa tomu čudujem, nakoľko som pozeral už veľa hudobných rozprávok (Mulan, Tarzan, Pocahontas...) ale vždy to bolo úžasne zvládnuté a netrhalo to uši. bohužiaľ toto bol des. 31% ()

Koda 

všechny recenze uživatele

ZATROLENĚ, tak tohle byl muzikálový luxus posypaný třpytkami z p**le. V zásadě tohle prostě jednou člověk potřebuje, aby se odrovnal z náročného dne. Úžasně chytlavý animák, který má dobře pochopitelný příběh, spoustu známých písniček a dost vtipných, nečekaných až dvojsmyslných vtipů, že i já jsem se často smál. Další věcí je to, že se u toho ani člověk nenudí a od dob Shreka je tohle opět úžasně barevný film... ehm samozřejmě jen když je člověk šťastný a to já rozhodně byl! Český dabing? Tentokrát fakt dost povedený a někdy byl i dokonce mráz po zádech, jak moc dobře to bylo provedené. V zásadě si nemůžu stěžovat a jedno je jisté - pokud si dáte cukrovou vatu, dávejte pozor, jestli v tom není zachycen nějaký troll :) PS: Strašně se mi na tom zalíbila ta lidská práce s vystřihovánkama, kdy se příběh vyprávěl tímto stylem. Je to moderní, je to chytrý, je to zábavný a dává lidem přesně typ, že i takhle se dá dělat film. ()

Silwer 

všechny recenze uživatele

Je to barevný,neni to moc roztomilý..hraje tam spousta známých písniček pro teenagery..ale jak jsem napsal..je to barevný... ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Strašně barevný, strašně hloupý, nudný...prostě hnusný. Jednu hvězdu dávám za podobu se sádrovým panďulákem, kterého jsem dostal v dětství a bafal hrozně smradlavé papírové cigarety... Děti utíkejte..bude vám z toho zle... ()

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama