Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem. Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu. (CinemArt)

(více)

Recenze (193)

tlesk 

všechny recenze uživatele

Největším „neduhem“ Trollů je, že v rámci žánru nepřinášejí nic nového, a řadí se do lehkého nadprůměru animovaných pohádek. Podívaná je to hravá, docela nápaditá a rozhodně neurazí. Pokud neočekáváte dalšího Shreka a tedy nic než zábavnou jednohubku s nakažlivým soundtrackem (podíleli se na něm kupříkladu Justin Timberlake a Gwen Stefani) a k neuzoufání veselými, bujarými postavičkami, u níž se budou bavit zejména ti nejmenší, nebudete zklamáni a ani ochuzeni o pohádku, v níž láska, radost a štěstí zvítězí nad podlými intrikami… Více zde: http://nafilmu.cz/2016/10/recenze-trollove-2016-vlasate-panenky-ve-filmu/ ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Animace krásná se všemi detaily (jak jsou postavy a všechno zvláštně chlupaté, je super), ale to je asi tak jediný klad. Příběh je nudný a hlavně asi tak stokrát viděný, kdyby alespoň nebyl tak otravně zpracovaný. Za celou dobu nemáte chuť ani se na chvíli usmát, tak možná když to končí. Ještě že to tedy skončilo... ()

DEMON 

všechny recenze uživatele

Na tych figurkach som nikdy nefical a film je totalny LSD trip. Tak preco 3*? Aaaale. vacsina tych songov mi pripomenula stare dobre dobre casy. A boli tam aj nejake vtipne momenty, co do chemie medzi hlavnymi postavami. Pribeh des a hroza. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Skvělá šílenost! Ujetá pohádka s totálně skvělýma hláška. Pár chyb to má (český překlad a nepřeklad songů), ale ty crazy scény to vynahradí :-) ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Pro malé děti rozhodně nevhodné, pokud nejsou uvyklé na krvavé filmy. Požírání, či skoro požírání je poměrně děsivě uvedeno. Čekal jsem dle hodnocení na CSFD, nanicovatý příběh bez smysluplného děje a ona je to taková nakonec milá barevná šílenost. Perfektně barevný, vtipný, leč nebezpečný les po cestě a nejlepší remake The Sound of Silence ever, dokonalý vývoj postav Větvíka i Bridget jsou u mě hlavní devizy snímku. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Něco mi na tom chybělo a nebo přebývalo, těžko říct. Mě ten začátek nudil, tolik pozitiva, štěstí a tolik slaďoučkých frází a scének, to mi začali bolet zuby. Ale tam někde v půlce, přesně nevím, se mi to začalo líbit. Možná tam někde, kde se ta Bridget setkala s troly naživo a nechtěla je sníst. Jako malá jsem doma měla také troly, různých velikostí, barev a tak mi přišlo, že se na tohle musím podívat. Je to dobrý, za tři. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Pěkné, ale k soustředěnému koukání mě to nezlákalo. Ani děti z toho nebyly kdovíjak vyndané. Dám tomu ještě šanci, třeba naleznu skryté perly. ----- ...a kupodivu ano. Na druhé a třetí shlédnutí je to už docela pěkné. Je to plné klišé a udělané tak, aby na tom ujížděly děti, ale vše vlastně funguje, jak má, odsýpá to a je to do detailů vymazlené, barevné a plné písniček. Clint Eastwood od Gorillaz jsem dokonce v jednom setu zahrál se začátkem právě z Trollů. Dabing už se dělá dobrý snad jen u filmů pro děti, tady také za 1. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Trollovia. Pozriem sa na tie hnusné postavičky, pripočítam ku tomu rozprávku založenú na piesňach a tanci a idem sa vyzvracať. Tak som videl pred pozretím svoj biedny osud. Vo výsledku však tie hnusné trollské postavičky priniesli také nenormálne množstvo vtipov a komických scén, že som skoro zomrel. Celé to podporil dokonalý slovenský dabing (rozprávky, tie my dabovať vieme) a neuveriteľne napasované piesne. Je skvelé užiť si rozprávku či film, keď čakáte pohromu a vykľuje sa z toho mega prekvapko. Bohužiaľ neviem čím to je, že aj tie najlepšie rozprávky trochu stratia šťavu a vtip presne v čase najakčnejších scén a stalo sa to trochu aj trollom, no celkovo zostala spokojnosť. Ale bol by som dal päť keby. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Snímek Trollové dokázal překvapit. Nejenže tvůrci opět apelují na přátelství, což dělají prakticky v každém animáku, ale na co chcete u dětí apelovat. Navíc ještě přidávají poučení, že když někdo něco neumí neznamená to, že musí být vyloučen z kolektivu. Pokud tedy sám nechce být vyloučen. K tomu tvůrci zapojili celkem milý, originální příběh, který se neodehrává mezi lidmi ani zvířaty, jak je u animovaných filmů běžné, naplněný především hudbou. Ta i v českém překladu vyznívá velmi dobře. Co pár minut zazní nějaká skladba a zpívá se, na hudbě je celý film zkrátka založený. Často se zmiňuji o hudbě, protože si myslím, že dobrá hudba dělá film. Dokáže zařídit, že se divák rozesměje, dojme nebo je v napětí. Podle mě jsou Trollové výborný animák jak scénografií, tak příběhem i originalitou jednotlivých postaviček a samozřejmě už zmíněnou hudbou. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Oškliví padouši i oškliví hrdinové. Svět místy jak z bavlny. Spousta písní, z nichž některé jsou lepší a některé horší. Zcela průměrný film. ()

enola1982 

všechny recenze uživatele

Davam 4. Mozna proto, ze jsem jako mala Trolliky milovala, mozna proto, ze mi zpivani ve filmech vadi, ale tady me to vyslovene bavilo a mozna taky proto, ze je proste hezky jednou za cas vypnout u neceho tak pohadkove cistyho, preslazenyho a barevnyho. ()

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama