Reklama

Reklama

Ledová ňadra

  • Francie Les Seins de glace (více)

Obsahy(1)

Na Azurovém pobřeží se seznámí milý a obětavý Francois s tajemnou blondýnkou Peggy, která jakoby vystupovala z jeho díla. Pokusí se ji zachránit z péče podezřelého advokáta, jemuž nevěří, že je žena duševně nemocná. Pochopí, až když se i on málem stane její obětí... (oficiální text distributora)

Recenze (60)

andrii 

všechny recenze uživatele

Spoutáni láskou k ní, jen jeden z nich, ji může zachránit. Zdání klame. Tajuplná žena brodí se svým neklidným já po pláži, služebnice zapečetěných myšlenek Mireille Darc, zvíří poklidné tvůrčí přemítání Francoise ještě dřív, než zaschne inkoust na scénáři jeho příběhu. "Večeře při svíčkách" s muži, kteří pro krásnou neznámou ztratili hlavu a chtějí proklestit kletbu chvění nitra, otázek v duši. Dva sokové - elegantně ustrojený "kravaťák" Alain Delon - advokát žijící si na vysoké noze, který frajersky postrkuje tágem taktiky varovné, vrhá pohledy typicky pokerově chladné, a ví, odkud vítr vane. Pytlák v cizím revíru - "nebojsa" Claude Brasseuer se vydává na stezku odvahy nepředvídatelné ženské duše. Jen Alain D. se ukáže jako finální pán situace - medový našeptávač, jenž vypálí poslední výstřel z milosti se slovy: "Navždy tvůj." ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Ještě než začal polykat steroidy a točit průměrná B-movies, snažil se Delon na začátku sedmdesátých let přehrát do nejednoznačných krimi rolí (Léčba šokem, Spálené stodoly) či se pokoušel o umění (Pan Klein). Výsledek je ve všech případech dost sporný. Ledová ňadra trpí teatrálnosti, Delon zaujímá sošné pózy v luxusních oblecích, hudba je přehnaně dramatická... Civilnost a nadhled by tomuto průměrnému thrilleru docela prospěly. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Rád chráním dámy v nesnázích až do rozřezání svého těla, ale ještě raději se dívám, když se najde podobný idiot a zkusí to místo mě. Proto jsem svou povinnost bez odporu přenesl na pány Brasseura s Delonem, ale dámě tentokrát statečně vyzařuje z očí takový strach, že jsem pro jistotu zůstal v záloze, kdyby její ochránci zklamali. Vzhledem k roku narození snímku mu, i přes pár režisérským podklouznutí, vzdávám hold půlhvězdičkovou úctou k dobru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, čo majú tvorcovia filmov o nebezpečných ženách a tajomných vraždách s ľadom, každopádne názvy ako Ľadové prsia, Mrazivá vášeň, alebo sekáčik na ľad v Základnom inštinkte ukazujú na nejakú menšiu úchylku. Bohužiaľ mi východzia situácia nepripadá príliš uveriteľná a postava, okolo ktorej sa všetko točí pôsobí skôr dojmom bezmyšlienkovitého média. Čiže inak, ako v klasických mind fucking trileroch. Vo filme je však stredom vesmíru s bližšie neidentifikovateľnou gravitáciou (nie je zvlášť krásna a výraznú inteligenciu neprejavuje), pôsobiacov na všetkých mužov. Ľadové prsia vsádzajú na psychológiu, ale mne tento prístup pripadá trochu falošný. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na Ledových ňadrech je s odstupem doby asi nejzajímavější herecký výkon Clauda Brasseura, který zvládá charakterní herectví lépe než Alain Delon. Mireille Darc jako záhadná žena odvádí svůj standard a vlastně se nemusí ani moc snažit. Její vizáž hraje tak trochu za ni. Film je nejsilnější tehdy, když ještě neodhaluje, kam směřuje. Scénáristická hra pohříchu nevyšla zdaleka tak dobře, jaké byly možnosti. Zkrátka indicií, oč tu jde, získá všímavý divák záhy poměrně dost. Nehledě na to, že Lautnerova režie není bůhvíjak oslnivá. Celkový dojem: 60 %. Řekl bych, takový standard žánrové tvorby Francie 70. let. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Celý film se natáčel v tzv. Zátoce andělů, ve městech Villeneuve-Loubet, Antibes a v Nice, kde se mimo jiné natáčelo i v luxusním hotelu Negresco. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama