Reklama

Reklama

Ledová ňadra

  • Francie Les Seins de glace (více)

Obsahy(1)

Na Azurovém pobřeží se seznámí milý a obětavý Francois s tajemnou blondýnkou Peggy, která jakoby vystupovala z jeho díla. Pokusí se ji zachránit z péče podezřelého advokáta, jemuž nevěří, že je žena duševně nemocná. Pochopí, až když se i on málem stane její obětí... (oficiální text distributora)

Recenze (60)

POMO 

všechny recenze uživatele

Obstojný mysteriózny thriller. Tajuplné postavy, do ktorých nevidíte, napínavá scéna s výťahom, typicky francúzsky hektická autonaháňačka po serpentínach v okolí Nice, kde sa film odohráva. A nečakane poetický (smutný) koniec. Delon tu hrá významnú rolu, ale ani jednu z dvoch hlavných - tie majú Claude Brasseur a Mireille Darc. Poetika starej európskej krimi má niečo do seba. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zdejší nízké hodnocení si vysvětluji snad jen tím, že uživatelé CSFD nemají rádi ledová ňadra, protože jinak to nechápu. Fakt jsme se dívali na totéž? Při některých scénách, jako třeba ta v tom baráku, jsem byl napjatej jak hovado a když začala hrát ta hudba tak by mě do sklepa nevyhnaly ani jednotky SS. A to vůbec nemluvím o skvělých hereckých výkonech Delona, Darcy a Brasseura. Nejbližší mě zde byl Francois, i když věděl, že situace zavání těžkým průserem, zachoval klídek a tasil další hlášku, prostě kdo na to má, ten na to má. Peggy byla skutečně postava, která se držela hesla "ženská má mít své tajemtsví a Delon? Delon to je prostě frajer, kterej si nás dá kdy se mu zamane. Ledová ňadra udržela mou pozornost spolehlivě po celých 105 minut, ovšem pravda je, že ty ženské - teplotně normální, mají mou pozornost po celý život. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dle mýho průměrná francouzská kriminálka. Nemám nakoukanou skoro žádnou, tak to nedokážu posoudit. Některý scény jsou těžce vyhrocený, jiný zase vypadaj šíleně uboze. Kvalita se tak střídá s průměrností a ve výsledku to jsou tři hvězdy především za to, že mě film samotný dokázal vůbec zaujmout. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Rád chráním dámy v nesnázích až do rozřezání svého těla, ale ještě raději se dívám, když se najde podobný idiot a zkusí to místo mě. Proto jsem svou povinnost bez odporu přenesl na pány Brasseura s Delonem, ale dámě tentokrát statečně vyzařuje z očí takový strach, že jsem pro jistotu zůstal v záloze, kdyby její ochránci zklamali. Vzhledem k roku narození snímku mu, i přes pár režisérským podklouznutí, vzdávám hold půlhvězdičkovou úctou k dobru. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na Ledových ňadrech je s odstupem doby asi nejzajímavější herecký výkon Clauda Brasseura, který zvládá charakterní herectví lépe než Alain Delon. Mireille Darc jako záhadná žena odvádí svůj standard a vlastně se nemusí ani moc snažit. Její vizáž hraje tak trochu za ni. Film je nejsilnější tehdy, když ještě neodhaluje, kam směřuje. Scénáristická hra pohříchu nevyšla zdaleka tak dobře, jaké byly možnosti. Zkrátka indicií, oč tu jde, získá všímavý divák záhy poměrně dost. Nehledě na to, že Lautnerova režie není bůhvíjak oslnivá. Celkový dojem: 60 %. Řekl bych, takový standard žánrové tvorby Francie 70. let. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ten záběr na tři koule na zeleném kulečníkovém plátně byl všeříkající. Dvě liliovitě bílé s (nejen) ochranitelskými úmysly a jedna červená jako krev. Tohle zavání karambolem.. Ze vzájemného působení ledové královny, ledového pohledu a žáru rozverné energie vzniká znepokojová teplota, tajuplnost přetahující se s teatrálností, pár nervy šponujících momentů a závěr, který nedává příliš smysl. Brasseurův výraz, když Peggy vylezla se sprchy a on zjistil, že není blondýna? No krve by se v něm skoro nedořezal.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Někdejší expresionistický film němé éry a horor raného zvukového filmu ožívá v zenitu Delonovy tvorby nejen herecké způsobem, který nenechává diváka lhostejným. Zprvu zdánlivě něžná a ochranyhodná žena, sama o sobě tragický jedinec, obávající se o zachování své identity, se postupně mění v monstrum. Rozpolcená psychika, snad schizofrenická, je náhle ďábelskou pastí. Rána z milosti, výraz bezradnosti i rozhodnosti jednoho z hlavních hrdinů ŇADER, náhle jakoby platí nejen pro zvářata, ale i pro lidi jako východisko ze situace, jež nemůže mít řešení už proto, že postižený člověk nemůže žít trvale na obou stranách psychiky, být současně i osobností, i jejím opakem. Moderní povrch tají starožitný vnitřek. Vidění, které posouvá počátky moderní vědy nejen do dobové současnosti, ale i naší přítomnosti. Až ledová dokonalost provedení, jíž vévodí Claude Brasseur, odráží název filmu nejméně tak dobře, jako jeho obsah, námět a scénář. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nezastírám, že jsem se v ději dost ztrácel a chvílemi mi nebylo jasné, co se zrovna děje. Až pak mi došlo, že je to nejspíš záměr a schylovalo se k závěru. Všechno se začalo vyjasňovat a od chvíle, kdy Peggy vyleze ze sprchy začíná neuvěřitelně dusivá a napínavá katarze, která vrcholí špičkovým závěrem. Závěrem, který na všechno vrhá úplně nový stín a posouvá film ještě výš. Georges Lautner tedy dokázal děj řádně zaplést, ale následně také i rozplést. Claude Brasseur byl vynikající, Mireille Darc ledově přesvědčivá a Alain Delon byl v 70. letech prostě na vrcholu. "Ledová ňadra" jsou skvělý a ledově mrazivý psychothriller se složitějším dějem a výtečně stylovým závěrem. 80%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Tuhé krimidrama s Delonem a jeho bývalou přítelkyní Darcovou o tom, jak může být složitá a děsivě chladná lidská mysl.. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Furt se někam jezdí a ňadra vykouknou jen jednou. Bylo by líp, kdyby film řezal zatáčky aspoň trochu jako Stejk, takhle jsem místo na cestu koukal spíš z okna. Jinak Peggy je přesně ten typ, za kterým běžíte i když moc dobře víte, že správný směr je na opačnou stranu a co nejdál. Chtěl bych o sobě říct, že už mám tohle za sebou, ale kus Francoise v sobě máme všichni a napořád. Tak si držme palce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, čo majú tvorcovia filmov o nebezpečných ženách a tajomných vraždách s ľadom, každopádne názvy ako Ľadové prsia, Mrazivá vášeň, alebo sekáčik na ľad v Základnom inštinkte ukazujú na nejakú menšiu úchylku. Bohužiaľ mi východzia situácia nepripadá príliš uveriteľná a postava, okolo ktorej sa všetko točí pôsobí skôr dojmom bezmyšlienkovitého média. Čiže inak, ako v klasických mind fucking trileroch. Vo filme je však stredom vesmíru s bližšie neidentifikovateľnou gravitáciou (nie je zvlášť krásna a výraznú inteligenciu neprejavuje), pôsobiacov na všetkých mužov. Ľadové prsia vsádzajú na psychológiu, ale mne tento prístup pripadá trochu falošný. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Pár opravdu velmi zručně natočených nervy drásajích scén. Bohužel to ale nemůže zachránit přiběh, který je chvílemi, slušně řečeno, velmi potomý, postavy, které se chovají nelogicky, a hlavního hrdinu (Claude Brasseur; Delon bez ohledu na uvodni titulky rozhodne hlavni roli nehraje), který je velmi nesympatický. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že mě film velmi příjemně překvapil zejména tím, jak udržel mou pozornost a eliminoval stisknutí klávesy "Pause" na ovladači na nulu. Postavy jsou vlastně rozděleny na dva tábory - na straně jedné magický, hypnotický kus ledu (Peggy Lister v podání Mireille Darc), na druhé straně chlapi, předhánějící se o její přízeň v čele s chladným a těžko odhadnutelným advokátem Marcem Rilsonem (Alain Delon) a přátelským a lehkomyslným Fracoisem Rollinem (Claude Brasseur). Temnou atmosféru dokresluje nebezpečný řidič p. Rilsona Steig, kterého očekáváte za každým rohem, v temné garáži bez světel... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že mně připadaly na svěrací kazajku všechny hlavní postavy, počínaje zajímavou Mireille Darcovou přes hodně zvláštního Alaina Delona až k tomu po uši zamilovanému pisálkovi v podání Claudea Brasseura.. Hudební podmaz mi místy připomínal vraždění koťátek a dost mi vadil, no a příběh mladé ženy s naprosto nevypočitatelným chováním mě sice zaujal, ale až tak nevtáhnul, jen tak napůl.. Herecký ansámbl ovšem skvělý.. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľmi svieže, emocionálne vzpružné záblesky medzi charizmatickými hercami len zťažka prekryjú tak trochu vágnu zápletku mystického trojuholníka zúčastnených, ktoré inštinktívne škrípu na minimálnom vyhranenom priestore. V každom prípade som ale onomu neopísateľnom handicapu a zároveň kúzlu Mireille Darcovej podľahol a vedel sa do príbehu zažrať. Preto je aj škodou, aby takto vnútorne silná príbehová kostra sa v riadkoch scenára vykľula k bezmedznej triviálnosti. Ťažko si to vysvetliť, lebo predispozície a mnohé naratívne parametre ako aj tajuplná psychológia sú vo svojich krajnostiach výborné... ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a odvažný námět, by si určitě zasloužil lepší realizaci. Pár scén je vážně mrazících (výtah) a vcelku je to i docela napínavé. Určitě film má i svá světlá místa a občas jsem se i trochu bál. Ale hlavní 3 postavy jsou špatně napsané a příběh ve výsledku působí trochu děravě a nerealisticky. Závěr je skoro k nepochopení. Ale i tak to byla pro Darc a Delona neobvyklá herecká příležitost. A zas tak hrozné to nebylo. Jenom nevím, jak dlouho si budu pamatovat, kdo vlastně ty ledová ňadra má. 60 % ()

Reklama

Reklama