Reklama

Reklama

Léčba šokem

  • Francie Traitement de choc (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vyčerpaná Helena (Annie Girardot) přijíždí do léčebny na ozdravný pobyt. Po několika dnech se cítí mnohem lépe. Má více sil a naváže intimní vztah s doktorem Devilersem (Alain Delon). Vše je tu příjemné, společné koupání, terapie. Pacienti získávají opět energii. Jen obsluhující mladí Portugalci jakoby se ztráceli před očima. Omdlévají a někteří i narychlo zmizí. Helena se o to začne zajímat. A zvědavost je nebezpečná vlastnost. (Jezinka)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (67)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Francouzskej hipízáckej film o poněkud podezřelý léčebně, ve který dělá primáře Alain Delon. V první polovině filmu sledujeme povislej zadek Annie Girargot a bandu dalších pacientů, kterak se nahý šlehaj v sauně chaluhama a pak dováděj ve vlnách moře za doprovodu afrických bubnů v psychedelickým rytmu - chybělo tomu už jen plácání dicků na tváře obnažených pacientek. Druhá polovina odkrývání toho tajemna měla docela dobrej spád a ačkoliv to bylo čitelný, bylo to fajn. Závěr však nestojí za moc a tak jediný pozitivum, který si po shlédnutí filmu vybavíte, jsou melodický portugalský rytmy v závěrečných titulkách. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Špatné provedení a zajímavý námět dělají celkově z tohoto filmu velmi nepovedený kus. Film se snaží působit jaksi vážně a temně, bohužel výsledkem je pouhá povrchnost a trapnost. Takže celkově se dá hovořit i o jisté nechutnosti a nevkusu. Omlouvám se, ale tohle mne opravdu nevzalo. Art potřebný pro takovéto těžké snímky odchodem šedesátých let vyprchal a zde ho nahradily drsné výrazové prostředky a bohužel i herecké pozérství Delona a Girardotové. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Doktor Devilers vede vyhlášenou soukromou kliniku pro ty, co trpí úzkostí, strachem ze stáří a nedostatkem sexu s doktorem Devilersem. Některé už může zarazit jeho jméno, ale že něco není v pořádku zjistíte spíš až tehdy, když se modrý Portugal neservíruje k večeři, ale padá „vyšťavený“ do bazénu.. Potenciál to nějaký mělo, ale Jessua za doprovodu ne zrovna se hodící africké hudby kombinuje satiru s napětím dosti krkolomně, což nakonec potvrdí i úsměvné finále. Pokud jste dosud neviděli film, kde nahý Delon běží do moře a bimbas se mu kývá ze severu na jih, tady máte možnost.. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úspěšnou a bohatou podnikatelku opustil partner, cítí se vyčerpaná a při pohledu do zrcadla zjišťuje, že vrásky přibývají nějak moc rychle. Odjíždí proto na soukromou kliniku za odpočinkem a na omlazovací kúru. Velice rychle pojme podezření, že tu něco není v pořádku. Inu, jak se říká, kdo se moc ptá, ten se moc dozví.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku klidně plynoucí film z přímořského sanatoria se pozvolna začne měnit s tím, jak hlavní hrdinka pojímá podezření, že se zde děje cosi nekalého. Všichni klienti jsou takoví rozesmátí, švitořící a stále veselí, a přitom ve vzduchu visí nějaká čertovina. Vnímavá Helena - vynikající A.Girardotová ( škoda jen, že ji nenadabovala V.Galatíková..., ale tenhle film zde v kině dabovaný nešel - a mám pocit, že před rokem 1989 vůbec ne, a pak možná v klubech či na nějakých filmových akcích s titulky) začíná tušit, že se sanatoriem není něco v pořádku. Scéna, kdy krade spícímu A.Delonovi klíče, mi přišla daleko napínavější, než sledování ponurého horroru. A čím více proniká Helena k tajemství léčebny, tím úžeji se okolo ní stahuje smyčka - její život je v ohrožení! Netušil jsem, že mě i dnes postarší francouzský film tak zaujme ( a to mám francouzskou kinematografii - 60.-80.let docela nakoukanou, tenhle film mi však stále unikal). A.Girardotová se v řadě filmů svlékla, tudíž nic překvapivého. Ovšem A.Delon v rouše Adamově zezadu i zpředu...to bylo přinejmenším nečekané. Ostatně i celá hromadná scéna v sauně a moři byla dosti odvážná, byť Francouzi nahotou ve svých filmech nikdy příliš nešetřili. ( hm, tak ČT v roce1992 udělala dabing s V.Galatíkovou, to mi uniklo. Je mi jasné, že dle praktik naší televize šel film někdy hodně dlouho v noci ve všední den.... nakonec V.Zavadská taky není úplně špatná a na úplný konec - každý dabing film zprzní, tudíž nejlepší je prostě originál!) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Annie Girardotová (Hélène Masson) vzpomínala, že ji při natáčení Alain Delon (doktor Devilers) několikrát skutečně tvrdě udeřil přes tvář, přestože to nebylo ve scénáři. Herečka dostala záchvat, popadla nůž a s křikem se vrhla na Delona, ránu mu ale nezasadila. Režisér stopnul natáčení a jal se ji utěšovat. Až za pár hodin Girardotová pochopila, že to byla Delonova pomsta za to, že opustila svého manžela, Delonova blízkého přítele Renata Salvatoriho: "Delon měl zvláštní smysl pro čest, muž si podle něho mohl užívat žen, ale žena patří pouze jedinému muži." Annie Girardotová opustila manžela po té, co zjistila, že jí je opakovaně nevěrný (theSaint)
  • Exteriéry byly natáčeny na Belle-Ile-en-Mer. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama