Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná noc, kdy pomohl neznámému zraněnému muži, v sobě skrývala znamení smrti... Profesionální hráč pokeru Michel Gerfaute jede na smluvenou partii karet. V té době odjíždí z obchodního jednání poradce Mouzon. Oba muži se neznají, nemají nic společného – jen jednu noc, jednu silnici a jedno nevyhnutelné setkání. Po automobilové nehodě odveze Michel těžce raněného Mouzona do nemocnice. Nerozumí příliš jeho slovům o tom že „oni se vrátí“. A oni se vracejí a jejich jediným cílem je Michel, kterého se snaží jako nepohodlného svědka zavraždit, stejně jako další členy onoho nelegálního obchodu... Tři muži na zabití je napínavý thriller, jehož hlavním protagonistou je Alain Delon, ve své nejpůsobivější roli osamělého hrdiny. V napínavé atmosféře sledujeme boj tohoto osamělého hrdiny proti nepříteli, jehož tvář dlouho ani nezná. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kvalitní krimi. Delona jsem snad v žádném jiném filmu kromě Geparda neviděl, takže nemůžu moc srovnávat (a stejně ho mám zaškatulkovaného spíš jako hezouna dřívějších let než jako artového herce). Tady mi docela sedl, příběh měl hlavu a patu a chvilkama se objevoval náznak vtipu. No a konec? Zase se sešli s Dalilou a žili spolu šťastně až do smrti...omyl! Musím říct, že mě ta jeho smrt hodně překvapila, byla to jako rána do nosu. Takže ty 4* jsou oprávněné. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Pořád solidní kriminálka s Alainem Delonem. Tentokrát trochu jinak z A.Delona jako karetního hráče Michel Geurfaut se stává nepohodlný svědek. Veskrze vždy, kdy se spojil s režisérem Jacquesem Deray vznikly velmi dobré filmy jako Borsalino ...................................! V téhle spolupráci to vždy dopadlo po filmové stránce výborně. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kriminální drama o muži, který se ocitl v nesprávnou chvíli na nesprávném místě a naprosto nesprávně vyhodnotil situaci, z nabouraného vozu vytáhl krvácejícího muže a odvezl ho do nemocnice, no.. A na průšvih měl zaděláno.. Nebyla to dopravní nehoda, byla to vražda.. Alain Delon velmi dobře koukatelný, navíc mu jde permanentně o život a pokusy o jeho záhubu jsou drsně působivé, ať už topení v moři či rychlá akce v koupelně nebo střelba skrze kukátko ve dveřích.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Počáteční bábel, kdy jsem nebyl schopen se vpravit do děje se naštěstí rozplynul a já, naskočiv do rozjetého vlaku, chytl nit napnutou jako strunu a už jsem jí nepustil až do samého závěru. Delon předvedl svůj standardní výkon sympatického superhrdiny bez zvláštních schopností, zdatně mu seKundovala chvílemi i hezká Dalila a celé to zamotané klubko se nakonec rozvinulo v parádně jednoduchý a napínavý sled událostí, z nichž mi svou brutalitou utkvěly v hlavě hlavně ty hlavně v hlavě. Oddechovka jak má být a pro mě i s nostalgickým nádechem dětství, protože ta finální hlaveň mi utkvěla v hlavě už jako chlapci s mlékem na bradě, před mnoha a mnoha léty. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Viselo to mezi třemi a čtyřmi. Pokud se Alain podílí na scénáři, vždycky to smrdí průserem. Sám sebe heroizuje, a tady mi hlavně vadilo, jak chatrný jsou cesty zápletky. Michel je trpitel, který se snaží zachránit člověka, za což si vyslouží honbu na svoji osobu. Jeho protivníci vědí, kdy se kdo uprdne, ale že on je nula, to se jim zjistit nepodaří. A protože Alain Deloun je frája, hrdě odmítne smír. A ten konec mě dožral. Jinak je to ale docela slušná kriminálka/noirek s výbornou akční honičkou. Trochu zklamání z Dalily Di Lazzaro, která se sice nestydí, ale ty věšáky... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Michel Gerfaut (Alain Delon) bydlí na adrese 7 rue Germain Sée, Paříž. Tato ulice se později přejmenovala na 7 Rue du Docteur Germain See. Ve stejné ulici bydlí Léo Vrinks (Daniel Auteuil) ve filmu Válka policajtů (2004) po propuštění z vězení. (marcel5)
  • Auto hlavní postavy filmu Michela Gerfauta (Alain Delon) je bleděmodrá „Lancia Gamma“ vyráběna v letech 1976-1984. Auto je ve scénách od samého začátku filmu až do automobilové honičky (od 44. minuty) poněkud pomačkané, konkrétně má promáčknuté pravé přední dveře (pod kličkou) a zadní levý blatník (nad kolem). Není jisté, zda tvůrci filmu chtěli ušetřit na autě, které ve filmu stejně zdemolují anebo se auto neplánovaně poškodilo při natáčení. (LaSi)
  • Film je volnou adaptací románu "Le Petit Bleu de la côte Ouest" spisovatele Jeana-Patricka Manchettea. (Komiks)

Reklama

Reklama