Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná noc, kdy pomohl neznámému zraněnému muži, v sobě skrývala znamení smrti... Profesionální hráč pokeru Michel Gerfaute jede na smluvenou partii karet. V té době odjíždí z obchodního jednání poradce Mouzon. Oba muži se neznají, nemají nic společného – jen jednu noc, jednu silnici a jedno nevyhnutelné setkání. Po automobilové nehodě odveze Michel těžce raněného Mouzona do nemocnice. Nerozumí příliš jeho slovům o tom že „oni se vrátí“. A oni se vracejí a jejich jediným cílem je Michel, kterého se snaží jako nepohodlného svědka zavraždit, stejně jako další členy onoho nelegálního obchodu... Tři muži na zabití je napínavý thriller, jehož hlavním protagonistou je Alain Delon, ve své nejpůsobivější roli osamělého hrdiny. V napínavé atmosféře sledujeme boj tohoto osamělého hrdiny proti nepříteli, jehož tvář dlouho ani nezná. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snímek, který se ctí obstojí i v našem dílem znuděném a dílem přezíravém jedenadvacátém století, neboť jeho hrdina paličatě - a snad i trochu nerozumně spoléhá především sám na sebe ... pravda - trochu i na svou krásnou přítelkyni. Je to logické: 1) ON je pravý hráč - takže i furiant a hazardér ... třebaže jeho doménou je poker, nikoli kšefty se zbraněmi. 2) A ONA ? Co by byli ... všichni ti neohrožení, paličatí a nerozumní hrdinové, kdyby se museli obejít bez svých atraktivních milenek ?!? Kdo by věrně (či nevěrně) stál po jejich boku a strpěl všechny jejich excesy ? Kdo by je je inspiroval, o koho by se obávali, před kým by se předváděli, zač a pro koho by bojovali - případně pod taktovkou cynického scénáristy a škodolibého režiséra i umírali ? Buď jak buď, bude to ON, komu budete (tak jako vždycky) držet pěsti ... ovšem sami uvidíte, zdali to bude něco platné, neboť karty, které drží v ruce, mohou znamenat výhru stejně jako prohru. A jak už jste dozajista poznali, tentokrát se nehraje jen o peníze. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Není nad to, když jednou na cestě domů potkáte vybourané auto, poskytnete první pomoc, máte zájem o to, jestli je postižený v pořádku a nakonec zjistíte, že je to celé špatně, protože po této nešťastné události se Vám snaží pár lidí vystřelit mozek. Co se s touto situací dá ale dělat? Nechat se odstřelit, to asi težko.... mít kuráž jako Alain Delon, jít do nich, to je jediné schůdné řešení ... pěkná podívaná. ()

Reklama

Josefin 

všechny recenze uživatele

Pořád solidní kriminálka s Alainem Delonem. Tentokrát trochu jinak z A.Delona jako karetního hráče Michel Geurfaut se stává nepohodlný svědek. Veskrze vždy, kdy se spojil s režisérem Jacquesem Deray vznikly velmi dobré filmy jako Borsalino ...................................! V téhle spolupráci to vždy dopadlo po filmové stránce výborně. ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Možná úplně první film co jsem s Alainem viděl. I dobrý skutek vede k problémům. Celkem tvrdý film co se s nikým v něm moc nemaže. Při prvním shlédnutí jsem nemohl uvěřit scéně v nemocniční koupelně, kde na rovinu ustřelí Alain protívníkovi palici. Film má také varování, nedívejte se moc zblízka do kukátka ve dveřích a nezapalujte na ulici cizím lidem doutníky. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Geniální dílko, Deray opět potvrzuje, že je jedním z nejlepších "rejžů" francouzské krimi-noir... U tohoto filmu se pozastavíte nad některými zvláště brutálními scénami, např: Když Delon coby pronásledovaný svědek zastřelí na pumpě blonďatého vraha tak, že ho silou vysadí na umyvadlo a nijak se nemaže se stisknutím spouště, prostě mu prostřelí hlavu a celý obsah je "vyexponován" na zrcadlo za nimi... Nebo naprosto dokonalý konec, ve kterém, můj oblíbený herec Alain, opět zahyne rukou mafie, jak měl ve svých filmech často ve zvyku, ač se zbavil nepříjemných dotěrných zabijáků, jsou tu jiní, které nezná a které ani nebude mít čas poznat, jednou na rušné ulici, když se po obchodech takhle prochází se svou přítelkyní, k němu přistoupí muž s novinami a skřípne mu násilím ruce do jakýchsi kleští, rychle přibýhá druhý a při mnoha svěděckých párech očí mu vrazí hlaveň malé pistole do úst.... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Po zabití komisaře Lietharda (Christian Barbier) v bytě Gerfauta (Alain Delon) vyjíždí Gerfaut v čase 44:15 pronásledovat vrahy. Když se s autem obrací, ve vedlejší ulici není vidět auto vrahů, byť v následujícím záběru vrazi touto ulicí jedou. (marcel5)
  • Na premiére filmu v októbri 1980 sa zúčastnilo všetky herecké hviezdy, vrátane Romy Schneider. Producent Alain Terzian spomínal na jej nevšedné stretnutie s Delonom: "Keď sme boli na recepcii, Romy na mňa kývla a ja som šiel k nej. Pošepkala mi, povedz svojmu kamošovi, nech ma pozve do tanca. Išiel som za ním a Alain si rozkázal Sinatru. DJ pustil "Strangers in the Night", Alain natiahol ruku a Romy prijala. Na parkete tancovalo niekoľko párov, no zrazu tam boli len oni dvaja. Bola tam aj Mireille, jeho životná láska, s ktorou vtedy žil. Ale keď začal spievať Sinatra, Delon s Romy sa objímali ako dvaja študenti, ako milenci. A bozkávali sa. Vášnivo. Poviem vám, že ľudia zatajili dych. Ani mušku by nebolo počuť letieť. Na stoloch bol kaviár, ale ten nikoho nezaujímal Každý mal oči na nich. Tí dvaja tu boli jeden pre druhého a vrátili nás do svojej vášnivej minulosti." (Arsenal83)
  • Auto hlavní postavy filmu Michela Gerfauta (Alain Delon) je bleděmodrá „Lancia Gamma“ vyráběna v letech 1976-1984. Auto je ve scénách od samého začátku filmu až do automobilové honičky (od 44. minuty) poněkud pomačkané, konkrétně má promáčknuté pravé přední dveře (pod kličkou) a zadní levý blatník (nad kolem). Není jisté, zda tvůrci filmu chtěli ušetřit na autě, které ve filmu stejně zdemolují anebo se auto neplánovaně poškodilo při natáčení. (LaSi)

Reklama

Reklama