Reklama

Reklama

Found

Trailer 1

Obsahy(1)

Marty, fanúšik hororových filmov a komiksov, je v škole obeťou šikany. Prednedávnom však prišiel k hrozivému nálezu - odrezanej hlave nachádzajúcej sa v bratovom šatníku. Objav mu pomohol prísť na skutočnosť, že jeho brat je brutálny sériový vrah. Všetko zlo sa na neho začína rútiť z každej strany, ale on si musí zachovať chladnú hlavu, čo v dnešnom svete plného násilia ľahké nie je... (ash99)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (70)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Já na bráchu, brácha na mě, když oni na bráchu, tak já na ně! Trošku ulítlej příběh o šikanovaným klučinovi s roztomilým pihatým xichtem, mimochodem velkým fandou do hororů, jehož starší brácha nemá problém rovnat jeho účty mačetou. Takhle to zní jako nějaká šílená řezba, což je a není pravda. Film jede spíše na psychologické koleji, která směřuje do oblasti znepokojení, no občas, hlavně pak v závěru, přehodí vyhýbku na kolej brutalitky. Pro mě je fakt neuvěřitelnej rozpočet 8k babek, protože na mě tento ultra nízkorozpočťák působil hodně vyspěle (kamera, hudba, masky, nápady). Já nemám moc co vytýkat, pro mě určitě překvápko jako blázen! 80% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Found je spíše psychologické drama než- li horor, což je pro mne bohužel kámen úrazu. Příběh je celkem slušný, provedení je však na tom podstatně hůře, co se týče celkového vzhledu, audia, kamery či těch pár lacinných gore efektů. Co mně však mile potěšilo byly příjemné narážky na horor obecně ( I am scared, then go watch PG13 horror movies!) Ale díru do mého srdce film však neudělal. 60% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

O horor se sice nejednalo, nýbrž spíše o velmi slušné psychologické drama. Vezmu-li v potaz, že se jednalo téměř o režisérovu premiéru, přičemž neměl k dispozici ani moc zlaťáků, tak je jistě třeba složit frajerovi frajerskou poklonu. Navíc snímek srší originalitou a nápady. S něčím podobným jsem se zatím opravdu ještě nesetkal. Příběh o vraždícím psycho starším bráškovi vyprávěný z očí jeho mladšího bratra přizdisráčského charakteru je nápad vskutku zajímavý. Nějaké závratné napětí člověk při sledování pociťovat zřejmě nebude, v rámci nechutnosti toho také není příliš k vidění, zajít se vyčůrat si určitě také troufnete, ale určitá zajímavost, která dovede udržet oči na obrazovce tam nějaká rozhodně je. Navíc musím pochválit i velmi zdařilý závěr. Doufám, že se s panem režisérem nevidíme naposledy. S nějakým bezva horůrkem by jistě v budoucnu přijít zvládl. Tohle bylo velmi slušné. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výborný scénář, který ovšem často ztroskotával na minimálních financích, což je vidět zejména u obrazu a zvuku. Na druhou stranu vyvedl se casting, což platí zejména pro role obou bratrů, kteří by těžko mohli být vybráni lépe. Líbilo se i laciné gore, které sem, vzhledem k odkazům na oldschoolové klasiky, sedělo jak p*del na hrnec. Schimmerova režie má také svoje rezervy, ale na druhou stranu vybroušený diamant se nenachází každý den a pro svět filmu to platí dvojnásob. Debut i tak výborný a zbývá jen doufat v to, že producenti příště přihodí pár doláčů navíc.60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍŠ, NIKDY BYCH NEUDĚLAL NIC, CO BY TI UBLÍŽILO. JSEM TVŮJ STARŠÍ BRÁCHA…“ /// Marty a jeho Chlapectví… Artovej horor, plnej divnejch hereckejch kreací. Nebo spíš dramatický drama (plný divnejch hereckejch kreací), který je určeno měkčí odnoži fans Srbskýho filmu. Artová píčovina, co se mění v píčovinu magorskou. (Tohle vás vážně uspokojilo? Uchyláci!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou novelu, kterou napsal Todd Rigney, neznám. 2.) Udělá mě jen kuřba vod uřízlý hlavy. 3.) Thx za titule ,,sheffield358“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Filmový rozpočet byl pouhých 8.000 dolarů. (Tereszka33)
  • Film byl zakázán v Austrálii pro dlouhé a detailní zobrazení sexuálního násilí. Později byl film vydán na DVD o dvě minuty zkrácený. (Tereszka33)

Reklama

Reklama